wtf
- Mesaje scrise: 96
- Status: Offline
- Cont inregistrat: 07 Nov 2004
- Mesaj Privat
Salutare Am achizitionat 2 neoane albastre de 25cm pe care intentionez sa le montez in interior , ca dau bine alaturi de bordul albastru Le voi monta sub bord (deasupra pedalelor) respectiv sub torpedou ...
Problema e ca nu stiu cum sa le alimentez ... neoanele au direct conector pt bricheta , dar fiind 2 sunt nevoit sa cumpar un splitter care sa permita conectarea a 2 neoane in priza de baterie, de unde rezulta un mod mai mult decat "ciobanesc" de a conecta elegant neoanele la 12v ... "mufa" aceea de priza arata ca un robinet
Intrebarea mea e cum reusesc sa leg aceste 2 neoane la 12v ? vreau sa le montez si un comutator in caz ca vreau sa le sting , dar asta nu e o problema..
CUM "trag" un fir de 12v si de unde ? va trebui sa pun si siguranta ?
Multumesc
Problema e ca nu stiu cum sa le alimentez ... neoanele au direct conector pt bricheta , dar fiind 2 sunt nevoit sa cumpar un splitter care sa permita conectarea a 2 neoane in priza de baterie, de unde rezulta un mod mai mult decat "ciobanesc" de a conecta elegant neoanele la 12v ... "mufa" aceea de priza arata ca un robinet
Intrebarea mea e cum reusesc sa leg aceste 2 neoane la 12v ? vreau sa le montez si un comutator in caz ca vreau sa le sting , dar asta nu e o problema..
CUM "trag" un fir de 12v si de unde ? va trebui sa pun si siguranta ?
Multumesc
- JURISTU '
- **
- 237 mesaje
- din 31 Mar 2005
- Vectra 2001 Z18XE
- TIMISOARA
JURISTU '
- Mesaje scrise: 237
- Masina: Vectra 2001 Z18XE
- Cont inregistrat: 31 Mar 2005
- Mesaj Privat
wtf
- Mesaj Privat
- Gaby
- **
- 204 mesaje
- din 20 Jan 2005
- Astra 1999 X16XEL
- Bucuresti
Gaby
- Mesaje scrise: 204
- Masina: Astra 1999 X16XEL
- Cont inregistrat: 20 Jan 2005
- Mesaj Privat
In bord poti trage curent de la alimentarea pt. radio, daca e pus pe direct.
Sau poti trage de la unul din becurile din bord (sau plafoniera, depinde de locul unde vrei sa le pui), sa se aprinda numai cand aprinzi tu pozitiile (adica e suficient de intuneric afara incat sa fie nevoie de lumini suplimentare).
Sau poti trage de la unul din becurile din bord (sau plafoniera, depinde de locul unde vrei sa le pui), sa se aprinda numai cand aprinzi tu pozitiile (adica e suficient de intuneric afara incat sa fie nevoie de lumini suplimentare).
wtf
- Mesaj Privat
Hmm buna ideea cu becurile de bord ... cel mai accesibil ar fi sa trag de la becurile din MID , ca e f usor de desfacut si lucrat in spate , si ar veni cablurile direct jos la picioare unde am nevoie ...
Becurile mele din bord/mid arata in momentul de fata cam asa deoarece le-am inlocuit cu leduri :
Daca lipesc 2 fire de + si - pe acele picioruse si le trag la neoane , nu vor fi probleme ? nu afecteaza cumva LED-ul ? Mi se pare prea "firava" legatura
Becurile mele din bord/mid arata in momentul de fata cam asa deoarece le-am inlocuit cu leduri :
Daca lipesc 2 fire de + si - pe acele picioruse si le trag la neoane , nu vor fi probleme ? nu afecteaza cumva LED-ul ? Mi se pare prea "firava" legatura
- jonny
- **
- 485 mesaje
- din 23 Apr 2005
- Astra 2001 Z16SE
- Cluj-Napoca, Romania
jonny
- Mesaje scrise: 485
- Masina: Astra 2001 Z16SE
- Cont inregistrat: 23 Apr 2005
- Mesaj Privat
wtf
- Mesaj Privat
wtf
- Mesaj Privat
NiceGuy
- Mesaje scrise: 92
- Masina: Astra 2001 Y17DT
- Cont inregistrat: 10 Dec 2004
- Mesaj Privat
- Corsa_1.2
- **
- 155 mesaje
- din 06 Oct 2005
- Corsa 2002
Corsa_1.2
- Mesaje scrise: 155
- Cont inregistrat: 06 Oct 2005
- Mesaj Privat
wtf
- Mesaj Privat
- roBERT
- 1,724 mesaje
- din 08 Mai 2004
- Astra 2002 Z20LET
- Bucuresti
roBERT
- Mesaje scrise: 1,724
- Masina: Astra 2002 Z20LET
- Cont inregistrat: 08 Mai 2004
- Mesaj Privat
wtf
- Mesaj Privat
roBERT a scris:Exista in cutia de sigurante loc pentru conectarea unor astfel de "extensii" in cazul tau ai nevoie de un + prin contactul de pozitii.
Nu recomand varianta cu becul de la MID... deoarece nu cred ca va rezista in timp.
Nu recomand varianta cu becul de la MID... deoarece nu cred ca va rezista in timp.
hmmm contactul de pozitii ar fi o idee super ..... dar cum fac asta ? iau 12v de langa siguranta? adica "indes" firul pe langa siguranta de la becurile de pozitii ? sau aberez ?
de siguranta nu mai am nevoie deoarece intrerupatorul original de la neon are o siguranta ..... dar am nevoie de 12v de la pozitii , pur si simplu fac chestia cu firul langa siguranta de pozitii ?
- roBERT
- 1,724 mesaje
- din 08 Mai 2004
- Astra 2002 Z20LET
- Bucuresti
roBERT
- Mesaje scrise: 1,724
- Masina: Astra 2002 Z20LET
- Cont inregistrat: 08 Mai 2004
- Mesaj Privat
wtf