Problema cu ambreiajul am si eu si sper sa fie din ambreiaj si nu din cutie pt ca am fortzat un pic ambreiajul si mirosea a ferodou incins si dupa facea zgomot la breiat debreiat si shuierat la demaraj si in viteza intra normal si vibra la turatia de 2500-3000 rpm inclusiv frana de motor treptele 2 - 3. Am mai mers cu ea asa si la un drum intins cu vitteza max de 120 km/h si la un moment dat s-a auzit ceva ca o ruptura dar la viteza mica in parcare...un TRANC si cand cupla si decupla hashcaia si facea urat tare la breiat debreiat si nu mai intra bine in viteza....adica intra greu si trebuia sa le cauti erau un pic deplasate vitezele...... si la bagat in marsalier a ramas blocata. Oricum ambreiajul trebuie schimbat zic eu dar sa am probleme si la cutie :-s ( masina e o vectra b2 2001 motor z16xe benzina). Astept sugestii ! Ms mult.
cam aceleasi manifestari am avut si eu doar ca la mine cand mergeam in marcharier ma smuncea si chiar daca aveam ambreiajul calcat imi smuncea si cred ca bloca si rotile........sa fie cutia terminata sau are nevoie de un kit de ambreiaj?mentionez ca inainte de a turna 2 litri de ulei in cutie scotea un zgomot nasol care mai apoi nu s-a mai auzit dar in schimb se aude un racait la mersul inapoi insotit de ce am spus mai sus
va rog o parere.....
Deci am dus masina la meserias ...... pe drum acel shuierat care s-a transformat in trancaneala nu era rulmentul de presiune..... ci rulmentul de la trenul mobil din cutia de viteze....... deci tzeapaaa...... fortzand acest rulmentzel cu "bile" cilindrice care nu ma costa mai nimic...... am spart carcasa si a inceput sa curga uleiul din cutie...........deci am luat cutie de viteze de la dezmembrari si problema e rezolvata...
Te sfatui sa vezi din timp ce ai du-te la meseriash cu ea vezi daca ai ulei in cutie ca eu asta nu am verificat cand am luat masina si cand am vazut cata pilitura era acolo mi-am pus mainile in cap...si poate e o kestie minora care se rezolva ushor......
La modelul asta de vectra pe care o am trebuie dat jos motorul ca sa poti da jos cutia........ si manopera e pe masura in cazul asta , deci am skimbat si ambreiajul ca placa era decalita si discul....... nu mai prezenta incredere prea multa...........
Sincer nu va doresc sa treceti prin experienta mea......... si verificati fratilor uleiul in cutie si faceti revizie la masina ca pacat de banul pe care il dam din cauza neatentiei... ca nah pe cutie nu au senzor sa iti zica ca la prosti ca e problema....
Bafta..