rezolvat, cu ocazia asta am imbracat si plafonul + stalpii in negru, restul de plastice + parasolare gri. Looks like an Individual BMW interior
Se pare ca si senzorul EY isi face treaba pe parbriz fara UV (nu e mov) , mai ramane sa-l remontez cu niste ulei de bebelusi pe siliconul ala, are vreo 2 bule de aer. Am pus un cablu cu 3 fire de raspberry pi in senzor si le-am continuat cu firele dintr-un cablu UTP de retea pana in REC, pe baza schemei colegului @sebage.
In REC sunt 14,15,16 pe mufa XR7 (cea cu banda de cablu mai mare), 14 e pozitiv, 15 e masa, 16 e semnalul.
Am infipt litele de utp (fiind cupru tare) in pini, si le-am sucit in capat unul in jos unul in sus la tensiune ca sa nu cumva sa se atinga, iar semnalul tot in jos. Apoi, mufa introdusa, test: nu se mai aprind farurile automat ca inainte decat daca acopar cu mana senzorul, am testat si cu apa, udat parbriz, apoi pe viteza 1 am aruncat niste apa pe senzor si a functionat corect.
Voi monitoriza functionarea senzorului EY, in caz ca ma deranjeaza o sa imi iau un EX (e vreo 50 de lei peste tot la dezmembrari).