Ai uitat parola?


Continut
 

Reguli de utilizare a forumului

Reguli generale


1. Regulamentul se respecta sau logout.
2. Ca si membru iti asumi raspunderea pentru ceea ce scrii pe forum si pentru actiunile tale in aceasta comunitate.
3. O persoana nu poate avea mai multe conturi. Noi verificam frecvent acest lucru, iar cei care au mai mult de un cont vor fi penalizati drastic.
4. Forumul nu trebuie confundat cu un CHAT. Chat = poluare. Mesaje care nu aduc nici un aport de informatie sunt interzise.
5. Atacul la persoana, jignirea sub orice forma a membrilor forumului, folosirea de cuvinte obscene, amenintatoare, abuzive sau indecente, comportament nepotrivit sau ofensator sunt evident interzise. Un comportament civilizat impune combaterea ideilor exprimate anterior si nu a persoanelor care le-au postat.
6. Evalueaza mesajele tale inainte de a le face publice pe forum.
7. Foloseste-ti bunul simt si cei sapte ani de acasa si vei fi apreciat pentru asta.
8. In 'Garaj' si 'Garajul tau' sunt interzise imaginile ce nu au legatura cu tematica ClubOpel.com sau care nu iti apartin.
9. Nu permitem distribuirea materialelor protejate prin lege (copyright) pentru ca am incalca legislatia internationala privind drepturile de autor.
10. Nu garantam in nici un fel pentru acuratetea informatiilor scrise de useri.
11. Intrebari si sugestii se trimit direct la administratori prin pagina de contact.
12. Regulile acestui forum se pot schimba pe parcurs fara un anunt general. Este recomandat sa citesti acest regulament odata pe an.
Sus

Reguli cu privire la mesajele pe forum


1. Inainte de a incepe o discutie noua, verifica daca nu exista deja o discutie pe acea tema prin mai multe cautari. Majoritatea subiectelor au fost deja dezbatute si rezolvate.
2. Titlul si descrierea mesajului trebuie sa fie cat mai descriptive si relevante:
   Exemplu de titlu incorect: "Problema mare!!".
   Exemplu de titlu corect: "Z13DTJ erori P0400, P0234, P0704"

3. Mesajele trebuie sa cuprinda cat mai multe informatii.
4. Scrie corect, coerent si citet. Foloseste un limbaj civilizat.
5. Daca iti spui parerea intr-o discutie deja existenta, asigura-te ca mesajul tau este la subiect. Mesajele 'off-topic' se penalizeaza!
6. Nu este permisa postarea aceluiasi mesaj sau topic in mai multe topicuri respectiv sectiuni (flooding).
7. Fara reclama: nu se accepta link-uri, nume de persoane si firme, branduri, imagini si video in mesaje cu scopul de a face reclama.
8. Nu abuza de iconite, semne de punctuatie si forme precum 'tz', 'sh', etc. pentru ca nu suntem pe chat.
9. Nu cosmetiza (font, marime, culoare, bold, italic, etc.) textul doar de dragul "personalizarii". Focusul este pe continut, nu personalitate!
10. Anunturile de vanzare/cumparare/schimb se posteaza numai intr-o sectiune dedicata din 'Piata Opel', conform regulilor din sectiunea respectiva.
11. Nu sunt acceptate nici un fel de referinte, mesaje, semnaturi si avatare sau orice alta forma de material ce promoveaza site-uri concurente ClubOpel.com.
12. Nu sunt acceptate tutoriale, explicatii, solutii, etc. scrise partial sau ambiguu, insotite sau nu de detalii de contact, cu scopul de a pescui clienti. Ori ajuti benevol ori te abtii complet.
13. Nu este permisa postarea de informatii, fisiere etc cu incalcarea dreptului de autor si a drepturilor conexe prevazute de Legea 8/1996, precum si a oricaror alte drepturi ale tertilor.
Reproducerea lor (pe orice suport) fara permisiunea autorilor reprezinta o incalcare a legilor in vigoare. Daca doriti sa le folositi va rugam sa contactati autorii lucrarilor.
Nu ne asumam in niciun fel obligatia de a proteja pozele afisate in cadrul forumului, de a despagubi autorii si nici de a ajuta autorii sa fie despagubiti pentru pagubele pe care le-au suferit.
14. Nu este permisa postarea mesajelor care contravin legilor Romaniei (incluzand dar fara a se limita la informatii false, vulgare, defaimatoare, rasiste, cu orientare sexuala sau orice alte date considerate ilegale pe teritoriul Romaniei) sau care instiga la incalcarea acestor legi.
15. Trimiterea de mesaje private cu scopul de a face SPAM, publicitate, promovarea schemelor de afiliere, piramidale/MLM sau orice alta activitate menita de a insela increderea unor alte persoane, precum si activitati similare unor
fapte infractionale sau mesaje cu scop daunator ClubOpel.com in orice fel sunt strict interzise. In interesul dvs ne rezervam dreptul de a aplica instrumente de raportare si combatere a acestor activitati pentru a va proteja si a va oferi o experienta mai placuta la utilizarea site-ului ClubOpel.com.
Ai datoria de a ne raporta, prin butonul SPAM din mesageria privata, orice fel de abuz sau incalcarare a regulamentului.
16. Nu postati date personale, indiferent despre cine este vorba sau cine le-a facut publice initial. Datele personale publice, precum datele de contact ale unui agent sau companii, sunt permise.
17. Screenshot-urile paginilor social media trebuie sa aiba urmtoarele informatii cenzurate: numele, avatarul, locatie si orice alt element identificator.
Sus

Contul & Profilul tau


1. Este indicat ca profilul tau sa fie completat in intregime, inclusiv modelul, anul si codul motor.
2. O persoana poate avea un singur cont. Folosirea conturilor 'clona' se penalizeaza drastic.
    Daca ai uitat parola, o poti recupera facand click pe linkul 'Ai uitat parola?' de sub formularul de autentificare.
3. Nu este permisa folosirea profilului ca metoda de promovare fara acordul administratorului.
4. Profilul tau nu trebuie sa faca reclama sub nici o forma (avatar, semnatura, etc.).
5. Nu sunt permise imagini cu continut animat, indecent, obscen, anti-ClubOpel, anti-Opel s.a.m.d.
6. Conturile mai noi de 2 saptamani sau cu o activitate redusa vor putea trimite doar un numar finit de mesaje private.
7. Vanzarea, inchirierea sau orice alta metoda de transfer a contului tau ClubOpel.com altei persoane nu iti este permisa.
8. Schimbarea numelui de utilizator nu este posibila cu exceptia cazurilor in care acesta contine date de identificare (nume, nr. auto, etc), contine reclama, cuvinte obscene in limba romana sau alte limbi, si alte cazuri similare. Schimbarea se face numai de catre un administrator.
9. In cazul in care doua sau mai multe nume de utilizator (abstracte, fara nume romanesc, etc.) seamana intre ele astfel incat se poate produce usor o confuzie intre utilizatori (ex. 'alex20' si 'alex200'), cele mai recente conturi vor fi editate la descoperirea problemei. Editarea se face de catre administrator si se va discuta noul nume de utilizator in prealabil.
10. Ne rezervam dreptul de a termina un cont pe motiv de suspiciune de activitati ilegale sau daunatoare ClubOpel.com de orice fel (rogue users) la propria discretie.
11. La libera alegere iti poti sterge contul de pe site din 'Editeaza profil → Sterge cont'. No questions asked.
Sus

Despre semnaturi


1. Nu este permisa afisarea linkurilor externe, linkurilor catre anunturi din zona 'Piata Opel' si orice fel de text cu scopul de a face reclama sau a se promova, fara acordul nostru.
2. Nu este permisa afisarea de logo-uri, banere, gifuri animate, video s.a.m.d. in semnaturi fara acordul nostru.
3. Lungimea maxima a semnaturii este de 255 de caractere.
4. Nu este permisa schimbarea dimensiunii fontului sau schimbarea culorilor.
5. Administratorii au dreptul de a modifica semnatura unui membru daca acesta incalca regulamentul, fara notificari suplimentare.
Sus

Despre datele personale


1. Administratia ClubOpel.com isi respecta toti membrii sai, inclusiv dreptul la viata privata. Informatiile tale personale nu vor fi impartasite numanui.
2. Ocazional vei primi mesaje informative cu privire la forum si doar atat.
3. Forumul foloseste cookies pentru a stoca informatii pe device. Aceste fisiere sunt folosite de toate site-urile cu o zona pentru membri si au rolul de a te ajuta sa navighezi mai usor pe forum.
4. In momentul inregistrarii si a publicarii unui mesaj pe forum adresa de IP este stocata in baza de date.
5. Dupa inregistrare, trebuie sa iti activezi contul accesand link-ul primit la adresa de mail cu care te-ai inregistrat.
Este posibil ca mailul de confirmare sa ajunga in folderul 'Spam'/'Bulk'/'Junk' asadar verifica si acel folder si marcheaza-l ca 'Not Spam' dupa deschidere sau adaugati adresa noastra de e-mail la contacte pentru a evita aceasta problema in viitor.
Sus

Moderatorii


1. Moderatorii sunt persoane care doresc cu adevarat sa ajute la pastrarea ordinii si la imbunatatirea comunitatii.
2. Moderatorii respecta acest regulament ca oricare alt membru dar totodata se asigura ca el este respectat de toti membrii comunitatii.
3. a) Moderatorii nu pot abuza de functia lor pentru ca in caz contrar functia le este revocata.
3. b) In cazul in care crezi ca o actiune de moderare a fost facuta pe nedrept, solicita lamurirea problemei in sectiunea "Sugestii pentru ClubOpel.com", dar foloseste un ton civilizat.
4. Actiunile moderatorilor sunt inregistrate in baza de date ClubOpel.com pentru a preveni abuzul dar si pentru a urmari si recompensa efortul depus.
5. Moderatorii pot edita, sterge, uni sau muta discutii sau mesaje in limitele si circumstantele impuse de regulament.
6. Moderatorii sunt alesi de catre administratori.
7. Cel dintai scop al administratorilor este de a lua decizii corecte si inteligente pentru bunastarea forumului si a comunitatii.
8. Moderatorii nu sunt obligati sa dea explicatii pentru actiunile lor. Este frumos din partea lor atunci cand se explica dar de cele mai multe ori explicarea fiecarui gest in parte ar necesita mult prea mult timp.
10. Orice membru are dreptul de a contesta decizia unui moderator daca il afecteaza in mod direct si dovedeste ca decizia este gresita.
11. In cazul in care se insista ca decizia moderatorului este gresita cand de fapt nu este, contul celui care insista va fi suspendat temporar. Suspendarea temporara se poate transforma in permanenta in cazuri iesite din comun.
12. Pe langa gestionarea continutului, moderatorii mai pot aplica suspendari temporare sau permanente utilizatorilor care incalca regulamentul.
Sus

Conectare prin Facebook/Google


Iti poti crea cont pe ClubOpel.com folosind contul tau de Facebook.com sau Google.com cu doar doua clickuri fara sa mai completezi un formular de inregistrare.
Pentru a te putea conecta cu contul tau de Facebook/Google, aplicatia ClubOpel.com are nevoie de permisiune de citire a adresei de email. Alte date necesare sunt numele, pentru generarea username-ului, si avatarul.
Username-ul contului ClubOpel.com se va genera automat si este format din initiala numelui urmata de prenume si un numar aleator (ex. 'Georgescu Dan' va fi 'GDan99').
Avatarul de pe Facebook/Google va deveni avatarul profilului tau pe ClubOpel.com - daca nu doresti acest lucru, inlocuieste sau sterge imaginea din Editeaza profil.
Pentru a primi raspunsuri cat mai rapid la intrebarile pe care le postezi pe forum, este recomandat ca profilul tau sa fie completat (locatie, model opel, cod motor, an fabricatie, etc.).
Sus

Note finale


Toate aceste reguli nu sunt pentru a restrictiona ci pentru a mentine un forum de calitate pentru toti posesorii Opel din Romania.
Apreciem comportamentul si discutiile civilizate pe forum si dorim sa fie asa.
Se presupune ca ati citit acest regulament si sunteti de acord cu el in cazul in care activati pe site-ul ClubOpel.com.
Orice sugestie este intotdeauna binevenita si luata in considerare.

Continutul si designul ClubOpel.com, precum si orice alt material avand legatura cu ClubOpel.com trimis dvs. prin email sau furnizat dvs. in orice alta modalitate, apartin ClubOpel.com si sunt protejate de legislatia privind proprietatea intelectuala (drept de autor).
Nu puteti utiliza, reproduce sau permite nimanui sa utilizeze sau sa reproduca materialele fara a detine o permisiune scrisa din partea noastra.
Sunteti de acord ca prin scrierea unui material (ex. post in forum, precum si orice alt tip de mesaj publicat), transmiteti ClubOpel.com un drept neexclusiv de autor cu privire la publicarea, republicarea, difuzarea precum si orice alta forma de expunere publica a materialului in cadrul ClubOpel.com si produselor ClubOpel.com, pe toata durata de existenta a drepturilor de autor asupra materialelor in cauza.
In interesul dvs dar si al nostru am creat o lista neagra de cuvinte si fraze (vulgaritati, spam, etc.) ce vor fi cenzurate automat si este posibil ca acelasi mecanism sa aiba efect si asupra mesajelor private.

Ne rezervam dreptul de a modifica sau a completa acest regulament fara a anunta cu toate ca acest lucru este putin probabil, politica forumului fiind de a promova legaturile intre utilizatori si conducerea acestuia. Astfel, in majoritatea cazurilor, veti fi anuntati de modificarile efectuate ce va pot afecta. Acest regulament poate fi completat (si/sau anumite sectiuni pot fi anulate) de catre eventualele regulamente individuale ale sectiunilor forumului. In orice situatie neacoperita specific de prezentul regulament, administratorii forumului au intotdeauna ultimul cuvant.

Va multumim pentru intelegere si va dorim sedere placuta!
Sus