Ai uitat parola?

1. Home
  2. Opel Zafira
  3. Zafira A
  • dascalusorin

• Mesaje scrise: 44
  • Masina: Zafira 2002
  • Status: Offline
  • Cont inregistrat: 24 Feb 2011

• Mesaj Privat
ma ajuta o schema sau instructiunile de montaj ptr carlig bosal in romana
Like
Skip ads

• omega y22dth

• Mesaje scrise: 391
  • Masina: Zafira 2017 1.6DTJ
  • Cont inregistrat: 17 Nov 2006

• Mesaj Privat
Cel cu curent permanenent este pentru rulota -consumatori cum a-r fi frigider,iluminat intern etc.tie nu-ti trebuie ca nu a-i rulota..I-l izolezi separat.Daca nu te descurci mergi la un electrician si in 10min se rezolva.
Like
  • dascalusorin

• Mesaj Privat
releul pe care il am pe cablajul carligului are alimentare cu curent permanent mi a dat si o siguranta pentru firul de +12vpermanent
Like
  • dascalusorin

• Mesaj Privat
HELP!nu stie nimeni?nu are nimeni carlig pe zafira?am montat un carlig pe zafira A iar la instalatia electrica am la un capat priza pentru stecherul de la remorca pe care l am montat iar la celalalt capat 11fire,mentionez ca are pe circuit( flash control)ca un releu si nu are mufa.Pe masina am o mufa originala,astept pareri.Masina are computer bord
Like
  • cip077

• Mesaje scrise: 1,239
  • Masina: Frontera 2003 2,2 dth
  • Cont inregistrat: 22 Feb 2009

• Mesaj Privat
Salut.
Eu am o Zafira din 2004, cu CB si cu de toate. Am montat carligul de 2 ani si am agatat remorca des. Firele de la carlig le-am legat direct de instalatia masinii cu acele capse(cuple, mufe de legatura intre 2 fire) speciale, si nu am avut niciodata probleme. Indica chiar si becul de trailer cand semnalizez(cu remorca agatata, desigur). Eu m-am legat de instalatie pe tronsonul de fire care trece prin portbagaj, in cutia de trusa med si triunghi(de unde desfaci rezerva). Desfaci cu grija capacul de plastic, care protejeaza firele, o lampa de control, si restul e simplu.
Ca si sfat, nu agata remorci prea grele. Are printre cele mai proaste prinderi vazute vreodata la un carlig(parerea mea).
Like
  • dascalusorin

• Mesaj Privat
Multumesc!dar daca am deja mufa originala pe masina nu e recomandat sa umblu la alte fire si apoi ce fac cu restul legaturilor instalatia electrica a carligului are pe langa pozitie,semnalizare,stop,ceata stanga\pozitie,semnalizare,stop dreapta inca 4 fire doua sunt +- 12v permanent care alimenteaza FLASH CONTROL si inca doua fire gri\gri negru care practic nu stiu unde sa le leg ACEASTA ESTE PROBLEMA MEA cele doua fire in plus au o lungime de aproximativ 2m (nu cred ca se leaga in spatele masinii aceste doua fire)se taie cu o toleranta dar nimeni nu pune tot valul de sarma.carligul este marca BOSAL nu are mufa ,este nou,achizionat din Austria
Like
  • dascalusorin

• Mesaj Privat
RAMANE VALABILA PROBLEMA carligului meu de remorcare l am montat dar legaturile au ramas nefacute.reamintesc am BC instalatia are un releu dar pe instructiunile de montaj scrie ca electrica este pentru cele fara check control masina opel zafira 2001 motor 2.0DTI cu mufa originala pentru carlig
Like
  • Ai5TorM

• Mesaje scrise: 2
  • Masina: Zafira 2001 Y20DTH
  • Cont inregistrat: 25 Apr 2011

• Mesaj Privat
Stie cineva daca carligul original de pe Opel Astra H se potriveste pe Zafira A?
Like
  • Edwin

• Mesaje scrise: 5,898
  • Masina: Zafira 2006 z19dt
  • Cont inregistrat: 27 Nov 2008

• Mesaj Privat
Nu se potriveste Exclamation
Like
  • dascalusorin

• Mesaj Privat
am rezolvat problema cu carligul.am gasit un modul de protectie universal luat de pe un jaguar nou costa cam mult cu instalatie 70-80e l am luat sh cu 5 e din spania de la dezmembrari,am luat schema de pe net,am facut legaturile si functioneaza.Pentru orice masina cu BC la instalatia electrica a carligului este necesar modul de protectie.
Like
  • cip077

• Mesaj Privat
cip077 a scris:Salut.
Eu am o Zafira din 2004, cu CB si cu de toate. Am montat carligul de 2 ani si am agatat remorca des. Firele de la carlig le-am legat direct de instalatia masinii cu acele capse(cuple, mufe de legatura intre 2 fire) speciale, si nu am avut niciodata probleme. Indica chiar si becul de trailer cand semnalizez(cu remorca agatata, desigur). Eu m-am legat de instalatie pe tronsonul de fire care trece prin portbagaj, in cutia de trusa med si triunghi(de unde desfaci rezerva). Desfaci cu grija capacul de plastic, care protejeaza firele, o lampa de control, si restul e simplu.
Ca si sfat, nu agata remorci prea grele. Are printre cele mai proaste prinderi vazute vreodata la un carlig(parerea mea).

Like
  • dorinelulopelist

• Mesaje scrise: 19
  • Masina: Zafira 2002 z16xe
  • Cont inregistrat: 05 Jun 2011

• Mesaj Privat
Am si eu o intrebare:unde vine mufa montata din fabrica de care se leaga priza de pe masina ?Nu de alta dar eu m-am tot uitat prin porbagaj,compartimentul de scule si nimic...
Like
  • cip077

• Mesaj Privat
Salut, vezi in spatele lampilor(in special pe stg) daca ai vreo mufa. Dar cu siguranta nu o sa gasesti nimic. Vezi discutiile mele, nu o sa repet.
Like
  • andy_ciprian

• Mesaje scrise: 343
  • Masina: Zafira 2002 y20dth
  • Cont inregistrat: 11 Sep 2011

• Mesaj Privat
nu cred neaparat ca instalatia este prevazuta cu releu de comanda cum zici tu, daca acel releu nu este pe instalatia detinuta de tine, pentru ca din constructie zafira nu-l are, dar eram curios cum arata mufa aia cu 10 fire, pt ca am mai vazut cu 7 pini sau cu 13 pini dar cu 10, din care unul are curent permanent? m-ai facut curios, poti posta niste poze?
Like
  • andy_ciprian

• Mesaj Privat
Pentru cip077 apropos de ceea ce ai spus vezi ca gresesti mult, mufa care alimenteaza priza pt remorca este situata in partea spate dreapta sub instalatia care vine la tripla ai o mufa de o forma mai dubioasa, asa e la zafira!
Like
  • cip077

• Mesaj Privat
Ok, nu te contrazic. Eu am montat direct pe instalatie, cu acele cuple rapide pt fir, si functioneaza perfect de peste 3 ani.
Fiecare monteaza cum vrea si cum stie. Eu doar spuneam ca e ok si fara releu. A mea e din 2004 si are si computer bord. Functioneaza si becul de la semnalizare din bord, atunci cand am remorca agatata.
Stima.
Like
  • butiup

• Mesaje scrise: 49
  • Masina: Zafira 2001 Z18XE
  • Cont inregistrat: 13 Dec 2011

• Mesaj Privat
Salut, baieti, sunt nou pe forumul OPEL, anterior am avut Peugeot 😊 . Am Zafira A din 2002 1.6 benzina model Elegance. Asi dori sa-mi montez carlig de remorcare dar dinala la care nu trebuie decupat spoilerul, eventual dinacela demontabil. Unde gasesc si cum sa-l caut, daca a luat cineva carlig de genul acesta pls sa ma indrume. Nu asi vrea nici sa dau foarte multi bani.. Mersi anticipat.
Like
  • amarazeanu marius

• Mesaje scrise: 20
  • Masina: Astra 2002
  • Cont inregistrat: 20 Nov 2011

• Mesaj Privat
Salut!Am un Astra G caravan si am achizitionat un cui de remorca ptr ea.Inca nu am apucat sa-l montez din lipsa de timp dar ce mi se pare ciudat este modul in care vine montat.Am inteles ca trebuiesc date gaurile(la celelate masini aveam decat niste doape pe care le scoteam si intrau suruburile de prindere ce in lonjeroane.La Opel am vazut caeste diferit,are 2 flanse si nu imteleg de ce se prinde,de caroserie sau lonjeroane?Daca se poate un raspuns ,multumesc!
Like
  • cip077

• Mesaj Privat
Salut, si bine ai venit pe C. O.

Vezi ca ai semne unde trebuie sa gauresti, sunt 4 gauri de dat, verticale. Daca nu le gasesti, pozitioneaza carligul si o sa-ti spuna singur unde sunt gaurile. Flansele vin la partea de sus, in portbagaj.
Treaba e simpla.

Craciun Fericit.
Like
  • andy_ciprian

• Mesaj Privat
Asa cum a spus si colegul Cip077, daca ai carlig original nu ai cum sa gresesti cu gaurile, cat priveste instalatia electrica iti recomand sa faci legaturile tot din portbagaj cum a facut si Cip077. Sarbatori fericite!
Like
Skip ads

1. Home
  2. Opel Zafira
  3. Zafira A

Discuții similare

Intră în ClubOpel!

check Cea mai mare comunitate Opel
check Întâlniri locale
check Skip Ads
check Vinzi/Cumperi
check Gratuit pe viață