Ai uitat parola?

1. Home
  2. Legislație, asigurări și taxe
  • Uncle-Sam

• Mesaje scrise: 2
  • Status: Offline
  • Cont inregistrat: 20 Mar 2007

• Mesaj Privat
Uitati ce am patit vara trecuta 😢
Un membru de pe forum a stat in dreapta si a tinut bine de stalp ca sa nu se strambe in momentul impactului. Mi-a montat si airbag:P
Pozele sunt facute de el, in afara de cea in care e intreaga (inainte de accident)

Like
Skip ads

• mihait

• Mesaje scrise: 165
  • Masina: Astra 1997 X16SZR
  • Cont inregistrat: 27 Sep 2006

• Mesaj Privat
@Uncle-Sam: Pacat de masina 😢. Sper sa o poti repara!

Referitor la accidente, am avut si eu unul cu fosta dacie.

Era toamna si ploua asa marunt. Veneam dinspre unirii si urma sa fac stanga la universitate.
Semaforul pentru stanga se facuse galben asa ca am franat linistit. La 2-3 secunde dupa ce am franat, zbang, lovitura din spate.
Ma dau jos, si vad un matiz alb cu botul prastie si o duduie foarte speriata care nu mai stia cum sa-si ceara scuze.
Ma uit si la a mea, bara lipita de masina si sparta plus o infundatura sub bara.

Apoi a inceput distractia cu politia. Suna la "militie" si intreaba unde-i sectia cea mai apropriata.

Politistul: - Unde a avut loc accidentul ?
Eu: - In rond la Universitate.
Pol.: - Pai de unde veneati ?
Eu: - Pai ce conteaza ?
Pol.: - Pai conteaza ca acolo se intalnesc toate sectoarele si depinde in care va aflati .

Mi-a cazut fata, am zis ca face misto de mine. In fine, dupa ce i-am spus ce si cum am ajuns pe la dristor la sectia de accidente usoare , unde am stat vreo 3-4 ore.

A fost totul ok , masina reparata pe asigurare samd... dar si mult timp pierdut in service ... si cu drumuri.

De la faza asta am ramas cu reflex. De cate ori opresc la semafor arunc un ochi repede in retrovizoare, sa vad daca e vreunu tentat de fundu masinii si sa o mai las sa curga un pic ....
Like
  • ovidium

• Mesaje scrise: 1,016
  • Masina: Astra 2001 Z16SE
  • Cont inregistrat: 05 Jan 2006

• Mesaj Privat
Asa fac si eu...ma uit in retrovizoare, mai ales dupa ce pun frana mai brusc...
E...azi dimineata m-am uitat luuuung:
am oprit in spatele coloanei ca era o trecere de pietoni imediat dupa o intersectie (unde semafoarele NU functionau, of course) si m-am uitat in oglinda, la timp pentru a vedea cum intra in mine o Dacie 1310 ... TROSC...TROSC
Pentru ca dupa ce m-a troznit pe mine, Dacia a fost si ea troznita de un alt Opel si mi-a mai tras-o o data.
Doua ore la Politie unde nenea politaiul i-a tinut o prlegere despre efectele vitezei si neatentiei la volan celui cu Opelul, ca s-a considerat pana la urma ca numai el este vinovat...oricum nu conteaza...
Acum am bara spate sparta si haionul putintel infundat langa numar...nus' ce sa fac cu haionul ca nu cred ca mai iese ca inainte...
A, si eu am intrat in tanti din fata ca trasesem aproape de ea, in ideea ca cel din spate sa aibe loc mai mult pt. franare ca-l vedeam cum vine...dar numa i-am dat jos numarul de inmatriculare si mi-am spart suportul meu...cel cu CLUBOPEL... 😢
Like
  • pufulet

• Mesaje scrise: 303
  • Masina: Astra 2006 Z16XEP
  • Cont inregistrat: 03 Feb 2006

• Mesaj Privat
acelasi lucru l-am patit si eu pe 7 martie, cand am depasit o Leganza si, avand viteza, n-am reusit decat sa ma opresc intr-un Opel Astra H din fata mea, iar Leganza in spatele meu (deci am fost la mijloc).
vinovati am fost declarati atat eu, cat si cel cu Leganza (desi eu am fost singurul vinovat, ca daca nu intram pe banda 2 intre cele 2 masini nu se intampla nimic...)
ca pagube, Astra H-ul doar o mica zgarietura+infundatura, eu cu bara fata sparta si capota putin zgariata, iar spatele varza (inclusiv portbagaj infundat), iar Leganza nu a mai plecat de acolo (radiator spart)

Acum astept sa iasa masina din service...😢
Like
  • TMT

• Mesaje scrise: 4
  • Masina: Vectra 2003
  • Cont inregistrat: 19 Mar 2007

• Mesaj Privat
Doar o mica sperietura pana acum si sper sa raman la stadiu' asta..sunt incepator (permis de 3 luni).sa va explic..Totul s-a petrecut undeva in jurul orei 21:00.Conduceam cu aprox 70km/h in oras (limita pe sectoru' respectiv era 60km/h), 4 benzi de circulatzie, 2 pe sens. Eram prima banda, in fatza mea la aprox 10m un Olcit, in dreapta mea un logan..portziunea de drum pe care ma aflam putzin in panta. Il vad pe cel din fatza mea k trece brusc pe banda a 2-a, ii taie fatza celui cu Logan kre franeaza usor..(vina mea a fost ca mergeam f aproape de cel din fatza)..si supriza,aflu si motivu pt kre soferu' olcitului a schimbat banda. Cativa muncitori tocmai facuse o gaura de 1x1m pe centrul benzii intai, imediat dupa gaura respectiva si un buldoexcavator..semnalizatzi cu un triunghi reflectorizant pus la n mai mult de 5m. mai aveam cam 10m pana la triunghi,am franat puternic si am virat stanga(ford mondeo, with ABS 😂 ) trecand ff aproape de oglinda celui cu Logan si la fel de aproape de excavator. Mai erau in masina inca 3 ocupantzi.Cel din dreapta a ramas cu centura stransa in mana si n mai vorbea, si unul din spate se ingalbenise destul de tare 😊 ..E bn ca a iesit asa k se putea f rau 😃
Like
  • jE

• Mesaje scrise: 8,413
  • Masina:
  • Cont inregistrat: 04 Jun 2006

• Mesaj Privat
TMT, pai ce trafic aveti voi acolo de se sperie lumea asa usor? 😊
Like
  • florinike

• Mesaje scrise: 1,582
  • Masina: Astra 2001 Z20LET
  • Cont inregistrat: 22 Feb 2005

• Mesaj Privat
Azi lovit o baba, acum o saptamana un mos. Amandoua datile ei de vina, claxonat + franat/evitat de amandoua ori sarit capacul de la oglinda.
Azi acord persoanelor la trece prioritate, plec si vad o babuta cum mergea pe banda mea cam la 15 metrii si se indrepta catre trotuar. Claxonez si iau putin dreapta sa o evit si se arunca in fata masinii ca era ud pe jos si i-a fost lene sa urce pe trotuar. Franez, pastrez o oarecare distanta de cel din dreapta si o lovesc cu oglinda...pana sa cobor sa recuperez bucata de oglinda deja disparuse uitandu-se spre mine.....lung.
Acum o saptamana ploua, plec la Eduard la spital si la o intersesctie intre blocuri un mos coboara jos de pe trotuar. Claxonez si iau piciorul de pe acceleratie, mosul nimik. Franez si bag degetul in claxon si mosul incepe sa alerge catre botul masinii...iau dreapta cat sa il evit si il lovesc la fel cu oglinda.
Cand ma dau jos imi reproseaza ca daca il vad ca vine de ce nu reduc viteza 😶 😶 😶
Data viitoare nu mai iert nimik.... 😠 😠 😠
Like
  • dandobre

• Mesaje scrise: 832
  • Masina: Astra 2003 Y20DTH
  • Cont inregistrat: 17 Nov 2006

• Mesaj Privat
batraneii sunt fantastici...eu inteleg ca nu pot merge la fel de repede ca ceilalti, dar totusi cand trec prin locuri nepermise sa se asigure...si sa nu mai faca scandal daca ii claxonezi(zilele trecute un mosulet era in stare sa ma ia la bataie ca l-am claxonat pt ca trecea nepermis 🙄 ). Incidente doar minore: pe drum de la scoala catre casa...un taximetrist franeaza brusc pentru a intra p o straduta in stanga(a semnalizat doar in viraj)...franez si eu si opresc...pacat ca cel din masina din spate nu a avut frane bune, sau poate viteza de reactie...ca s-a oprit in bara mea spate 😭 .s-a crapat putin bara, mi-a ramas vopseaua lui p portbagaj..si nu vrea sa se duca 😠 (nu am vazut atunci bara crapata si nici vopseaua ca era msina murdara 😳 ). Al doilea... ieseam dintr-o parcare cu spatele(era noapte), m-am asigurat...nu venea nimic...in mom urmator unul cu o mazda pune frana in spatele meu(astepta sa intre in parcare,chiar in spatele meu 😶 )shi eu dau cu spatele usurel in numarul lui. Urmari: numarul lui putin strambat in colt, vopseaua de pe bara mea putin sifonata, scandal in parcare(eu am fost calm..i-am explicat omului ca nu trebuia sa opreasca exact in spatele meu ca doar vazuse ca dau cu spatele, el nimic sa sara cu bataia),noroc ca nu eram singur, mai erau niste prieteni cu mine shi multe alte cunostinte cu vreo 3 masini 😉 .Al treilea: rulam cu vreo 10km/h in spatele unei carute..foarte aproape, ma pregateam sa depasesc...un tir a iesit d pe o strada secundara, calul s-a speriat, a dat cu sptele in farul meu 😭 .Si ultimul...la semafor in fata mea un SUV(nu mai stiu exact c marca)...era drumul cam in panta, si omu nu a tinu piciorul p frana, indreptandu-se usor catre mine..un claxon...el nimic...ma atinge, ma inpinge catre masina din spate ..iar claxon in continuu...el baga marsarier 😶 ...eu disperat mai multe claxoane...se face verde la semafor si plecam.cred ca s-a speriat omu ca am mers cu masina dupa el prin parcare la carrefour, dupa care a cam fugit.
Like
  • cobra11

• Mesaje scrise: 3
  • Cont inregistrat: 22 Aug 2006

• Mesaj Privat
voi toti sunteti norocosi ca ati scapat numai cu atat. acum 2 sapt si ceva prietenul meu se intorcea de la lucru (conducea un opel tigra). pe soseaua Bucuresti-Oltenita (in apropiere de Frumusani) i-a venit in fata (de pe contrasens) o caruta (carutasul era mort de beat). el a incercat sa-l evite si a tras dreapta de volan. a avut ghinionul ca pe marginea drumului sa fie un sant cam adanc precum si un copac de care s-a lovit nu frontal, ci lateral (chiar pe partea lui). plafonul masinii precum si usa de pe partea lui i-au zdrobit capul. a stat in spital aproape 2 saptamani, pentru ca in cele din urma sa ajunga la ceruri. in luna mai ar fi implinit 24 de ani (carnet avea de aproape 6 ani, si conducea destul de prudent).
FERITI-VA DE CARUTE! 😭
Like
  • OctavianM

• Mesaje scrise: 304
  • Masina: Astra 2002 Z16XE
  • Cont inregistrat: 06 Sep 2006

• Mesaj Privat
Odihneasca-se in pace, chiar k e pericol cu carutele dar si cu soferii inconstienti care le depasesc fara sa se asigure
Like
  • cobra11

• Mesaje scrise: 3
  • Cont inregistrat: 22 Aug 2006

• Mesaj Privat
problema e ca el nu a vrut s-o depaseasca. a incercat s-o evite pentru ca intrase pe contrasens. ii iesise brusc in fata; carutasul era beat
Like
  • Cyclops

• Mesaje scrise: 243
  • Masina: Manta 1977 16N
  • Cont inregistrat: 22 Jan 2007

• Mesaj Privat
RIP 😢

Am vazut (cred) consecintzele accidentului. Veneam de la munca intr-o seara.. si inainte sa intru in popesti leordeni (veneam disnpre Frumusani) am vazut o tigra deschisa la culoare facuta zob pe marginea drumului.. si ceva politie in zona, insa nici urma de carutza sau carutzash... chiar ma gandeam atunci ca mi-am pus intrebarea daca au rezultat victime din accident si imi pare foarte rau ca raspunsul e pozitiv 😢
Like
  • Cristi_C

• Mesaje scrise: 719
  • Masina: Vectra 2003 z18xe + z12xe
  • Cont inregistrat: 11 Jan 2006

• Mesaj Privat
17/18 octombrie 2005, 12 am,plecam spre Bucuresti cu o Dacie Solenza (rip), masina fiind usoara si tragea bine (zic eu), mergeam cu 130-140 km/h. La Simian, dupa Severin, 130 la ora, 3am, curba la stanga la 90 grade, franez trag stanga, incep sa derapez,imediat curba la dreapta, trag dreapta masina prinde cu roata din spate acostamentu (daca asa ii zice). Si apoi nu mai stiu, am simtit cum ma invart in aer, apoi un pod, lovesc cu roata din dreapra lateral capu de pod, ma invart iara prin aer si ma opresc la 5 m de pod pe contranses. Din masina iesea fum, pretena in dreapta nu putea sa iasa din masina, centura se blocase, usa se blocase de la impact. Plin camp, 3 noaptea, bezna, eram exact intr-o curba dubla. Vedeam farurile tirurilor de dupa curba. Incerc sa pun avarii, nimic. M-am prins ca zburase bateria de la impact. Ma tot gandeam ca vin tirurile si ne lovesc ca nu aveam nici o lumina, prietena era prinsa. Iau 3410 si il folosesc pe post de lanterna si fug spre primul tir care venea. Ala ma vede, ma ocoleste si pleaca. La 10 s vine si al doilea tir, care ma ocoleste si pleaca si asta. Reusesc sa o scot pe pretena, apoi imeidat vine o dubita si opreste. Apuc sa ii mai zic la baiatu ala ce a oprit "du-te pune masina cu avarii in curba sa se vada bine". Si apoi mi s-a rupt firu, mi-am revenit intr-o benzinarie alaturi de politie si prietena. Si cam atat... am tras unele concluzii:

- trebuie franat inainte de curba, nu in curba;
- intodeauna un cutit in bord in caz ca se blocheaza centura sa poti sa o tai (acuma port unul);
- intotdeauna o lanterna cat de mica, sau orice sursa de lumina.

Am ramas cu niste amintiri tragice, inca simt lovitura cu podu, am viziunea parbrizului zburat la impact (a fost gasit la 100 m pe camp, in vale) si simt "aterizarea" pe pamant.
Nu am murit, multe contuzii si hematoame, mai ales de la centura de siguranta. 3 zile de spitalizare. Prietena s-a lovit la cap si la genunchi. Nimic grav. Pe solenza a mai ramas intreaga luneta, in rest tot a fost rupt sau spart, pana si blocu motor fisurat. Am vandu-o cu 600 euro, dupa ce am primit banii de pe casco.

La 1 luna dupa accident mi-am luat opel, la inca 1 luna am ajuns aici pe forum, si acu dupa 1 an jumate scriu romane despre ce a fost. 😃
Like
  • dodo_13

• Mesaje scrise: 4,544
  • Masina: Astra 2008 Z19DTH
  • Cont inregistrat: 11 Apr 2005

• Mesaj Privat
Sters

Ultima modificare făcută de dodo_13 la Mar 11 Dec, 2007 2:09 pm
Like
  • maiandrei

• Mesaje scrise: 4,711
  • Masina: Insignia 2018 B20DTH
  • Cont inregistrat: 20 Dec 2004

• Mesaj Privat
Imi pare rau pentru ce s-a intamplat 😢
Cu toate astea, bine ca esti tu intreg, fierul se repara. Daca aveai Vectra B, te puteam ajuta cu bara si aripa.
Like
  • dodo_13

• Mesaj Privat
Nu ca ar mai conta foarte mult diferenta de 30 de euro, pe langa cele 2000 cat ma costa reparatia, dar am pierdut si promotia 😊.
Like
  • maiandrei

• Mesaje scrise: 4,711
  • Masina: Insignia 2018 B20DTH
  • Cont inregistrat: 20 Dec 2004

• Mesaj Privat
Pentru tine, promotia va ramane valabila - oricand te hotarasti sa te remapezi.
Like
  • dodo_13

• Mesaj Privat
Merci mult. E un gest care, in aceste momente, chiar conteaza. Peste cateva luni am sa te mai caut.
Like
  • Cristi_C

• Mesaje scrise: 719
  • Masina: Vectra 2003 z18xe + z12xe
  • Cont inregistrat: 11 Jan 2006

• Mesaj Privat
Exact asa am patit si eu ca si @dodo acuma 2 saptamani cand am fost la Bucuresti, undeva pe langa Sibiu. Dar eu am iesit in fara cu rotile din stanga, am calcat frana la maxim, a intrat abs`ul ala de l-am simtit in oase. Probabil sa fi fost o cauza si pt explozia ce a urmat la roata fata stanga... desi nu cred.
Like
  • alex_t

• Mesaje scrise: 244
  • Masina: Calibra 1993 C20LET
  • Cont inregistrat: 27 Aug 2006

• Mesaj Privat
Si eu am am avut din pacate un accident destul de grav pt masina. Noaptea pe drum intre sate, m-a orbit o masina, iar prin spatele acesteia o carutza aflata pe un drum secundar, perpendicular pe cel care rulam eu..a traversat soseaua. dupa cum stiti si farurile de "mare exceptie" de pe calibra "m-au ajutat enorm"...si am observat la 5 metri in fata mea 2 forme de cai. am tras dreapta si am intrat cu aprox 90 kmh intr-un shantz extrem de denivlat, adanc de aprx 1,5m. platfonul masinii era la nivelul soselei. din cauza denivelarilor mi-au zburat picioarele de pe pedale si nu am mai putut frana...asa ca am arat o portiune de vreo 100 de metri. rezultat=> o mana luxata de la volan, vanatai cat cuprinde de la centura (si apropo centura chiar salveaza vieti, altfel zburam prin parbriz) si picior infipt in pedala de ambreiaj. masina facuta zob -> spoiler/far spart, ambele praguri infundate, lonjeroane/bascule/traversa/amortizoare/flanse facute praf. plus tot botul masinii strambat spre stanga. pe laterale nu aveam nici o lovitura, dar usa de la sofer nu se mai putea deschide, atat de indoit era botul masinii.
cel cu carutza a fugit...paguba am suportat-o..reparatiile m-au ajuns la 40 de mil.
oricum am ramas impresionat de cat de solida este o calibra. am tras-o din sant cu un camion, si am plecat pana acasa (160 km) cu ea...nu s-a spart radiatorul/baia de ulei etc...ma rog, poate e vba de noroc.
P.S. daca aveti calibra, o instalatie xenon (200 euro) se poate dovedi mult mai ieftina decat credeti.

Like
Skip ads

1. Home
  2. Legislație, asigurări și taxe

Discuții similare

Intră în ClubOpel!

check Cea mai mare comunitate Opel
check Întâlniri locale
check Skip Ads
check Vinzi/Cumperi
check Gratuit pe viață

CO+FB CO+FB CO+YT CO+IG