- Andrei_vl
- 753 mesaje
- din 27 Mar 2011
- Frontera 1995 23DTR
- Valcea
Andrei_vl
- Mesaje scrise: 753
- Masina: Frontera 1995 23DTR
- Status: Offline
- Cont inregistrat: 27 Mar 2011
- Mesaj Privat
- stelea
- 1,721 mesaje
- din 19 Nov 2006
- Frontera 1996
- Dambovita
stelea
- Mesaje scrise: 1,721
- Masina: Frontera 1996
- Cont inregistrat: 19 Nov 2006
- Mesaj Privat
Stati linistiti ca nu o sa rupeti nici o planetara din cauza cauciucurilor. La mine s-au combinat mai multi factori, cel mai important lipsa copilotului.
Totul s-a petrecut intr-o clipa ... in teren sunt multe unghiuri fara vizibilitate asa ca e foarte usor sa gresesti.
Pe scurt, duminica am plecat cu inca o masina sa recuperam un Grand Cherockee ramas pe traseu din cauza a doua pene de cauciuc. Pe traseu, Samuraiul a ramas suspendat si pentru a castiga timp, am schimbat traseul si am incercat sa-l ocolesc fara sa fiu dirijat de nimeni. La trecerea printre copaci, roata spate dreapta a scapat intr-o ravena, a schimbat directia masinii, si in timp ce eram turat la maxim, roata stanga fata a prins trunchiul unui copac si (aici s-a intamplat ceva ce n-ar fi trebuit sa se intample) masina a urcat pe pom pana am vazut doar cerul. Virat la dreapta maxim, masina aluneca de pe copac si pica pe lateral pe roata dreapta, bieleta de directie se rupe si intra in articulatia planetarei, spargand-o. Tot atunci s-a forfecat si planetara. Deci, lipsa copilot, grup fata blocat, cedere pe o roata cu directia virata si turat la maxim.
Ne-am impartit in doua echipe: una a plecat sa recupereze Grandul si una sa scoatem Frontera de pe traseu si sa o ducem pe un forestier. Asa ca, doar cu spatele, in 3 roti si a patra pe post de ancora, folosind troliu pana la epuizarea lui si a bateriei, am reusit sa aducem Frontera pe un forestier unde am abandonat-o, doar pentru a reveni cu piesele necesare pentru a o aduce la asfalt pe roti, pt. ca nu se putea ajunge la ea cu platforma (aici multumesc lui cip077 si lui Bogdan pentru ca n-au ezitat nici o clipa sa-mi sara in ajutor, mai mult decat imi puteam imagina).
Cam asta s-a intamplat ... Chestia amuzanta: dupa ce am refacut directia si am iesit pe asfalt, am constatat ca volanul sta perfect drept si masina merge drept fara sa tin volanul .... reglaj din ochi ... si in service nu le iese nici cu aparate
Totul s-a petrecut intr-o clipa ... in teren sunt multe unghiuri fara vizibilitate asa ca e foarte usor sa gresesti.
Pe scurt, duminica am plecat cu inca o masina sa recuperam un Grand Cherockee ramas pe traseu din cauza a doua pene de cauciuc. Pe traseu, Samuraiul a ramas suspendat si pentru a castiga timp, am schimbat traseul si am incercat sa-l ocolesc fara sa fiu dirijat de nimeni. La trecerea printre copaci, roata spate dreapta a scapat intr-o ravena, a schimbat directia masinii, si in timp ce eram turat la maxim, roata stanga fata a prins trunchiul unui copac si (aici s-a intamplat ceva ce n-ar fi trebuit sa se intample) masina a urcat pe pom pana am vazut doar cerul. Virat la dreapta maxim, masina aluneca de pe copac si pica pe lateral pe roata dreapta, bieleta de directie se rupe si intra in articulatia planetarei, spargand-o. Tot atunci s-a forfecat si planetara. Deci, lipsa copilot, grup fata blocat, cedere pe o roata cu directia virata si turat la maxim.
Ne-am impartit in doua echipe: una a plecat sa recupereze Grandul si una sa scoatem Frontera de pe traseu si sa o ducem pe un forestier. Asa ca, doar cu spatele, in 3 roti si a patra pe post de ancora, folosind troliu pana la epuizarea lui si a bateriei, am reusit sa aducem Frontera pe un forestier unde am abandonat-o, doar pentru a reveni cu piesele necesare pentru a o aduce la asfalt pe roti, pt. ca nu se putea ajunge la ea cu platforma (aici multumesc lui cip077 si lui Bogdan pentru ca n-au ezitat nici o clipa sa-mi sara in ajutor, mai mult decat imi puteam imagina).
Cam asta s-a intamplat ... Chestia amuzanta: dupa ce am refacut directia si am iesit pe asfalt, am constatat ca volanul sta perfect drept si masina merge drept fara sa tin volanul .... reglaj din ochi ... si in service nu le iese nici cu aparate
- Andrei_vl
- 753 mesaje
- din 27 Mar 2011
- Frontera 1995 23DTR
- Valcea
Andrei_vl
- Mesaj Privat
Stelea, grija mare cu abandonatu masinii! Stau baietii cu ochii pe ele sa manance si gura lor o paine, o gasesti dezmembrata sau nu o mai gasesti...
Din cele spuse de tine deducem ca 80% din masinile de teren ( in afara de vestitu Patrol si Land Cruiser) s-ar fi comportat la fel ( adica ar fi rupt planetara). Daca e asa, mi-ai dat curaj, urmatoarea pereche de galosi vor fi niste Simexuri de 31". Sa vad, pe 15 sau pe 16... daca sunt resapate ai zis tu ca mai bine pe 16 ca pe 15 am sanse sa nu le pot echilibra...
Din cele spuse de tine deducem ca 80% din masinile de teren ( in afara de vestitu Patrol si Land Cruiser) s-ar fi comportat la fel ( adica ar fi rupt planetara). Daca e asa, mi-ai dat curaj, urmatoarea pereche de galosi vor fi niste Simexuri de 31". Sa vad, pe 15 sau pe 16... daca sunt resapate ai zis tu ca mai bine pe 16 ca pe 15 am sanse sa nu le pot echilibra...
- stelea
- 1,721 mesaje
- din 19 Nov 2006
- Frontera 1996
- Dambovita
stelea
- Mesaj Privat
Foarte greu de ajuns acolo unde era masina.
Intradevar, cu cat jeanta e mai mare e mai usor de echilibrat (cauciuc cu balon mai mic). Dar asta nu e o regula, depinde foarte mult de cauciuc. Eu am cam pierdut toti plumbii cand jentile sau frecat de pietre, asa ca recomand plumbi cu adeziv in locul celor clasici prinsi pe marginea jentii sau doar pentru compensare cand nu mai au loc cei cu adeziv.
Intradevar, cu cat jeanta e mai mare e mai usor de echilibrat (cauciuc cu balon mai mic). Dar asta nu e o regula, depinde foarte mult de cauciuc. Eu am cam pierdut toti plumbii cand jentile sau frecat de pietre, asa ca recomand plumbi cu adeziv in locul celor clasici prinsi pe marginea jentii sau doar pentru compensare cand nu mai au loc cei cu adeziv.
- Andrei_vl
- 753 mesaje
- din 27 Mar 2011
- Frontera 1995 23DTR
- Valcea
Andrei_vl
- Mesaj Privat
Recent s-a rasturnat un baiat ( sigur il stii de " dincolo") si se pare ca atunci cand un prieten de-al lui s-a dus sa ii recupereze masina, nu era singuru care mergea dupa ea, pe urmele ei fiind si alti indivizi cu masini de teren pe care nu ii cunostea nimeni si care s-au facut ca dispar cand l-au vazut pe el ca se duce tinta la masina.
Ar trebui sa pui si tu la topicu " Off-road cineva" niste poze si filmulete, ca esti singuru fronterist care face asa ceva... sa ne laudam si noi
On-topic: Din cauza asta vreau sa ne mai vedem asa pe la Frontera Fest ca e de discutat o gramada despre minunatele noastre masini!
Ar trebui sa pui si tu la topicu " Off-road cineva" niste poze si filmulete, ca esti singuru fronterist care face asa ceva... sa ne laudam si noi
On-topic: Din cauza asta vreau sa ne mai vedem asa pe la Frontera Fest ca e de discutat o gramada despre minunatele noastre masini!
- stelea
- 1,721 mesaje
- din 19 Nov 2006
- Frontera 1996
- Dambovita
stelea
- Mesaj Privat
- bogdan fronteristu'
- **
- 250 mesaje
- din 06 Oct 2011
- Frontera 1996
- Prahova
bogdan fronteristu'
- Mesaje scrise: 250
- Cont inregistrat: 06 Oct 2011
- Mesaj Privat
eu am fost ieri si am mai descoperit un traseu in zona cheia - pe barajul maneciu - stanga pe drum forestier - o cascada super tare pe telejenel dupa vreo 10 km in continuare iesi intr-un fel de sat (fara curent, apa sau altceva - Valea Stanii) apoi pasul Boncuta dupa care m-am impotmolit inspre tabla butii, cimitirul eroilor (noroi si urcare -trebuie cauciucuri bune acolo...). oricum traseu fain.
Asadar eu propun Cheia in 25-26 august ca sa terminam discutiile cu lalaiala - este propunerea mea dar sunt deschis la orice alte propuneri.
Dezavantaje :
1) locuri de parcare putine...nu o sa stea decat vreo 4-5 masini langa casa...
2) este vila socrilor si de obicei cand mergem gratis ne aducem fiecare asternuturi de acasa , ca sa nu stea femeia sa spele 20 si ceva de asternuturi... asadar cearceafuri de acasa.
Avantajele...sper sa spuneti voi sa credeti ca laud io zona pe care am propus-o
Ultima modificare făcută de bogdan fronteristu' la Dum 24 Jun, 2012 2:58 pm
Asadar eu propun Cheia in 25-26 august ca sa terminam discutiile cu lalaiala - este propunerea mea dar sunt deschis la orice alte propuneri.
Dezavantaje :
1) locuri de parcare putine...nu o sa stea decat vreo 4-5 masini langa casa...
2) este vila socrilor si de obicei cand mergem gratis ne aducem fiecare asternuturi de acasa , ca sa nu stea femeia sa spele 20 si ceva de asternuturi... asadar cearceafuri de acasa.
Avantajele...sper sa spuneti voi sa credeti ca laud io zona pe care am propus-o
Ultima modificare făcută de bogdan fronteristu' la Dum 24 Jun, 2012 2:58 pm
- stelea
- 1,721 mesaje
- din 19 Nov 2006
- Frontera 1996
- Dambovita
stelea
- Mesaj Privat
Pe unde am fost noi nu e traseu de Fest. Dar sunt si altele mai accesibile.
In link-ul urmator e traseul facut de noi, dar noaptea:
http://vimeo.com/25911337#
In link-ul urmator e traseul facut de noi, dar noaptea:
http://vimeo.com/25911337#
- bogdan fronteristu'
- **
- 250 mesaje
- din 06 Oct 2011
- Frontera 1996
- Prahova
bogdan fronteristu'
- Mesaj Privat
- stelea
- 1,721 mesaje
- din 19 Nov 2006
- Frontera 1996
- Dambovita
stelea
- Mesaj Privat
Da, dar traseul s-a facut noaptea. Grandul a facut doua pene si a ramas pe parau. A trebuit sa-l tragem cu trolii si scripeti in lateral pe versant sa putem trece (Frontera si un Samurai); nu se putea intoarce sau sa coboram cu spatele. A doua zi, ne-am intors sa recuperam Grandul (chiar cel din filmare) si atunci am stricat masina. Tot in filmare apare si un ATV condus la vremea aceea de ORESTI MARMARA - fondatorul clubului 4x4 MANIA -, care din pacate a incetat din viata pe 22 mai la numai 44 ani in urma unui infarct.
Cei pasionati de moto, poate ii stiti articolul de pe forumurile de profil:
http://calatoriifestinalent...-mai-am-de-trait/
Cei pasionati de moto, poate ii stiti articolul de pe forumurile de profil:
http://calatoriifestinalent...-mai-am-de-trait/
- Andrei_vl
- 753 mesaje
- din 27 Mar 2011
- Frontera 1995 23DTR
- Valcea
Andrei_vl
- Mesaj Privat
cip077- Suspendat
- 1,278 mesaje
- din 22 Feb 2009
- Frontera 2003 2,2 dth
- Prahova
cip077- Mesaje scrise: 1,278
- Masina: Frontera 2003 2,2 dth
- Cont inregistrat: 22 Feb 2009
- Mesaj Privat
Imparatilor, eu particip nimic de zis, dar pe asa 'drumuri' EU nu bag masina. Fara suparare. Acum am ajuns acasa, am luat de la Maneciu un A4 mod. new, care a incercat si el putin offroad. Nu vreti sa stiti cum arata
Si inca un subiect nediscutat, luam si soatele(care are) sau prietenele(la fel, care are)?
Dar ca data, pentru mine e ok. Prezent.
Si inca un subiect nediscutat, luam si soatele(care are) sau prietenele(la fel, care are)?
Dar ca data, pentru mine e ok. Prezent.
- Andrei_vl
- 753 mesaje
- din 27 Mar 2011
- Frontera 1995 23DTR
- Valcea
Andrei_vl
- Mesaj Privat
Fiecare poate sa vine cu cine vrea ( cine are cu cine ) iar ca drumuri, e clar ca nu vor fi ca alea pe unde merge Stelea, eu m-as baga pe parau, dar nu am nicio sansa sa trec... se va putea merge cu 2x4 maxim 4x4 pe usor si cu o garda mai mare de 20cm zic eu... asa a fost intotdeauna la Frontera Fest...
- stelea
- 1,721 mesaje
- din 19 Nov 2006
- Frontera 1996
- Dambovita
stelea
- Mesaj Privat
- kriu
- 537 mesaje
- din 19 Oct 2007
- Omega 2003 y22dth
- Dolj
kriu
- Mesaje scrise: 537
- Masina: Omega 2003 y22dth
- Cont inregistrat: 19 Oct 2007
- Mesaj Privat
- Andrei_vl
- 753 mesaje
- din 27 Mar 2011
- Frontera 1995 23DTR
- Valcea
Andrei_vl
- Mesaj Privat
O varianta de mijloc ar fi Arges... daca se doreste, si pe aici sunt trasee gramada, de la urcare pe Vf. Moldoveanu pana la urcare pe Vf. Negoiu ( 2 zone superbe) si alte vai care duc in gol alpin... si posibilitati de cazare la pensiune pentru cei mai pretentiosi...
Argesu ar fi intr-adevar mai la mijloc.
Eu si cred ca si Costinel putem participa si la Arges la fel de bine, aici putand sa vina si baieti din Sibiu daca vor.
Ramane de vazut cine ar fi de acord cu Argesu...
Argesu ar fi intr-adevar mai la mijloc.
Eu si cred ca si Costinel putem participa si la Arges la fel de bine, aici putand sa vina si baieti din Sibiu daca vor.
Ramane de vazut cine ar fi de acord cu Argesu...
- bogdan fronteristu'
- **
- 250 mesaje
- din 06 Oct 2011
- Frontera 1996
- Prahova
bogdan fronteristu'
- Mesaj Privat