nelu1977
- Mesaje scrise: 30
- Masina: Ascona 1985 16n
- Status: Offline
- Cont inregistrat: 16 Jul 2007
- Mesaj Privat
- DB77AAA
- 6,613 mesaje
- din 19 Jan 2007
- Vectra 2005 Z19DTH 200CP
- Dambovita
DB77AAA
- Mesaje scrise: 6,613
- Masina: Vectra 2005 Z19DTH 200CP
- Cont inregistrat: 19 Jan 2007
- Mesaj Privat
Am mers si cu rulota destul d emare. Situatia este similara remorcii, doar ca enerveraza vizibilitatea si inaltimea, tot timpul ti se pare ca vine magaoaia peste tine.
Cel mai indicat pentru tractari este un diesel de moda mai veche ce ofera un cuplu bun. Componentele supuse uzurii cand tractezi ceva sunt ambreiajul, franele si suspensia/amortizoarele. Implicit, avem nevoie ca vehiculul tragator sa fie puternic si mai greu fata de ce tracteaza.
- Protektor
- **
- 497 mesaje
- din 27 Feb 2011
- Insignia 2011
- Harghita
Protektor
- Mesaje scrise: 497
- Masina: Insignia 2011
- Cont inregistrat: 27 Feb 2011
- Mesaj Privat
Nu confundati o remorca cu rulota, se comporta total diferit.
- pirvu_daniel
- 4,578 mesaje
- din 22 Feb 2008
- Dolj
pirvu_daniel
- Mesaje scrise: 4,578
- Masina:
- Cont inregistrat: 22 Feb 2008
- Mesaj Privat
- siner
- **
- 327 mesaje
- din 21 Oct 2009
- Vectra 2008 z19dth
- Bucuresti
siner
- Mesaje scrise: 327
- Masina: Vectra 2008 z19dth
- Cont inregistrat: 21 Oct 2009
- Mesaj Privat
Trebuie sa mai iei in calcul si locul de parcare a rulotei! Eu o tin in parcarea unui hipermarket, si chiar daca am discutat cu conducerea si este paza tot am gasit-o sparta. Am ramas fara scule de pescuit, roata de rezerva (nou-nouta), butelie, tacamuri, vase, oale etc. Deci este foarte important si unde ti rulota dupa achizitionare!
Drumuri bune!
- pirvu_daniel
- 4,578 mesaje
- din 22 Feb 2008
- Dolj
pirvu_daniel
- Masina:
- Mesaj Privat
- siner
- **
- 327 mesaje
- din 21 Oct 2009
- Vectra 2008 z19dth
- Bucuresti
siner
- Mesaje scrise: 327
- Masina: Vectra 2008 z19dth
- Cont inregistrat: 21 Oct 2009
- Mesaj Privat
Camparea este ieftina, acum depinde ce pretentii ai! In Olanda am campat cu 30 euro rulota si 10 masina, fara numar maxim de persoane. Am fost 4 persoane, o rulota si o masina, deci costurile au fost minore. Mai ales ca veneam dupa 3 nopti de stat la hotel cu 130 euro camera/noapte, deci iti dai seama cam ce diferenta a fost! Iar in camping tocmai se schimba gazonul, si aduceau numai rulouri si iarba arata impecabil, la toaleta putea sa-ti cada senvisu' din mana ca il luai si continuai sa mananci din el! La noi daca ai tot ce-ti trebuie campezi unde vrei, deci e gratis. Iar in campingurile de la noipreturile sunt mai mici decat la gazda.... Iar pentru privelistea asta

- pirvu_daniel
- 4,578 mesaje
- din 22 Feb 2008
- Dolj
pirvu_daniel
- Masina:
- Mesaj Privat
In drum spre una din plaje(insula are vreo 15 plaje de vis) treceam printr-un camping.
http://www.camping-kastri.gr
Cred ca am fost eu mult prea distrat ca pe site acum par mult mai mici preturile. 😂
Sper sa fiu sanatos si sa am putere de munca sa imi fac pacientii bine ca sa ma intorc si la anul. De data asta cu rulota. 😎
Cateva imagini de acolo...

- cuculica
- 1,238 mesaje
- din 28 Dec 2009
- Astra K Sports Tourer 2019 1.4
- Bacau
cuculica
- Mesaje scrise: 1,238
- Masina: Astra K Sports Tourer 2019 1.4
- Cont inregistrat: 28 Dec 2009
- Mesaj Privat
- gabiopel
- 5,413 mesaje
- din 23 Sep 2007
- Astra 2002 Y20 DTH-2.0 DTI
- Buzau
gabiopel
- Mesaje scrise: 5,413
- Masina: Astra 2002 Y20 DTH-2.0 DTI
- Cont inregistrat: 23 Sep 2007
- Mesaj Privat
- nicunicu
- 2,593 mesaje
- din 25 Feb 2012
- Zafira 2002 z16xe
- Bucuresti
nicunicu
- Mesaje scrise: 2,593
- Masina: Zafira 2002 z16xe
- Cont inregistrat: 25 Feb 2012
- Mesaj Privat
- mecaNIK
- 2,202 mesaje
- din 10 Jan 2007
- Insignia 2010 confidential
- Anglia
mecaNIK
- Mesaje scrise: 2,202
- Masina: Insignia 2010 confidential
- Cont inregistrat: 10 Jan 2007
- Mesaj Privat
Caravana este de Anglia pe langa usa de te dai jos in mijlocu drumului,are si sistemul de alimentare cu apa si colectare ape uzate cu bidoane cam putin 20l da ajunge de o cafea,un spalat pe maini si clatit canile la sfarsit cand esti pe drum,in rest totul la limita.
Va sfatuiesc sa verificati cu foarte mare atentie distributia greutatii ,ancorarea obiectelor care prin deplasare in interior pot dezechilibra remorca, daca intra in balans pe drum sansele de redresare sunt aproape zero,si depind atunci cu adevarat de masa vehiculului tragator,suprafata de rulare si....mesteru de la carma.
Dispozitiv de franare au toate rulotele este cel inertial ,el se regleaza sa nu intre prea repede ca da socuri ,dar sa fie si eficient in caz de franare de aia se greseaza mecanismul de culisare de la protap si ar fi ideal sa fie verificat inainte de plecare la drum.
Am patit la un drum din Germania spre Romania cu platforma aveam un Smart Forfour adica ceva usor era ancorata bine astepta doar sa plecam,intre timp cei cu care eram tot ieseau cu bagaje si altu incarca afara,aveam sa aflu cand era prea tarziu ca totul s-a pus in portbagajul masinii de pe platforma cat si pe bancheta din spate,in Germania era o o iau pe aratura,noroc ca tractam cu un A6 break 2.5 tdi destul de grea si potenta masina ca altfel ma facem bucati.Poate suna a paranoia da de atunci dupa incarcatul masinii si verificat greutatea pe cupla,ancorat ,tot cheile stau doar la mine ca vreau sa ajung intreg acasa,de aia e bine de stiut sa nu se mai umble pe la incarcatura dupa ce s-a incheiat totul,sau se reface distributia maselor pe remorca,ca e rulota ca e remorca,platforma etc.
Ca experienta in 'diagnosticari' si reparatii ,am inlocuit pompa de apa si presostatul care o activa cand dadeai drumu la robinet,am refacut circuitul de apa ,iluminarea,incalzirea....unele lucruri sunt destul de interesante au sens da cand nu merg atunci e bai mare.Mai am de inlocuti termostatul de la incalzirea pe 220v ,in rest toate merg ceas.