- roadrunner79
- OP
- 225 mesaje
- din 05 Mai 2006
- Astra 2001 Y17DT
- Prahova
roadrunner79
- Mesaje scrise: 225
- Masina: Astra 2001 Y17DT
- Status: Offline
- Cont inregistrat: 05 Mai 2006
- Mesaj Privat
Am in gand sa fac urmatorul traseu in 3 zile (ca de saptamana viitoare incepe din nou repetitia de zi cu zi):
Ploiesti - Focsani - Slanic Moldova - Vaslui - Iasi - Botosani - Suceava - Putna - Gura Humorului - Vatra Dornei - Bicaz - Miercurea Ciuc - Brasov - Ploiesti.
Ce stiti de starea drumurilor prin partile astea?
- alex_arhire
- 988 mesaje
- din 10 Sep 2006
- Astra 2001 Z20LET
- Bucuresti
alex_arhire
- Mesaje scrise: 988
- Masina: Astra 2001 Z20LET
- Cont inregistrat: 10 Sep 2006
- Mesaj Privat
In zona Vatra Dornei am fost iarasi anul trecut. Am trecut Pasul Tihuta si am iesit undeva la Iacobeni = drum execrabil.
Traseul Bicaz - Miercurea Ciuc - Brasov este iarasi bun.
Concediu lung si odihna placuta!
PS: Daca ajungi la Onesti, da un tel la 0744 705 915 😉
- roadrunner79
- OP
- 225 mesaje
- din 05 Mai 2006
- Astra 2001 Y17DT
- Prahova
roadrunner79
- Mesaje scrise: 225
- Masina: Astra 2001 Y17DT
- Cont inregistrat: 05 Mai 2006
- Mesaj Privat
- marian_sro
- 3,791 mesaje
- din 08 Apr 2007
- Vectra 1999 x20xev
- piatra neamt
marian_sro
- Mesaje scrise: 3,791
- Masina: Vectra 1999 x20xev
- Cont inregistrat: 08 Apr 2007
- Mesaj Privat
edit:gura humorului vatra dornei era de pasti ras pana la fundatie pe poriuni dese.se lucra si erau si semafoare.nu cred sa-l fi terminat.din gura humorului eu ash merge prin falticeni sau suceava si de acolo targul neamt -piatra neamt sau roman.
- pufulet
- **
- 303 mesaje
- din 03 Feb 2006
- Astra 2006 Z16XEP
- Bucuresti
pufulet
- Mesaje scrise: 303
- Masina: Astra 2006 Z16XEP
- Cont inregistrat: 03 Feb 2006
- Mesaj Privat
- dady_vale
- 893 mesaje
- din 03 Feb 2006
- Astra 2007 Z16xp1
- Brasov
dady_vale
- Mesaje scrise: 893
- Masina: Astra 2007 Z16xp1
- Cont inregistrat: 03 Feb 2006
- Mesaj Privat
in rest drumul este bun.
Bafta
gallardo
- Mesaje scrise: 67
- Masina: Corsa 2004 z13dt
- Cont inregistrat: 04 Nov 2006
- Mesaj Privat
De la Slanic poate sa o ia frumusel spre Comanesti. Inainte sa ajunga in comanesti face dreapta spre Moinesti si apoi Moinesti - Bacau e un drum foarte bun. Tg-Ocna (Slanic) - Moinesti sunt ~33 km, Moinesti - Bacau 47 km..sunt ceva mai multi km fata de traseul propus de tine (Tg Ocna - Onesti 15 km Onesti- Bacau 45 km) dar se merita zic eu. Pe traseul prin Comanesti poate vedea urmatoarele:
- te poti abate de la traseu pe la darmanesti si sa mergi pana la Valea Uzului la baraj. E foarte frumos;
- la vreo 3 km de Comanesti ai un han-restaurant "Soimu" unde poti face o pauza mancare si servire de calitate.
- la moinesti nu prea ai ce vedea...;
- la 15 km de moinesti e un sat Tescani unde poti vizita Casa Memoriala George Enescu sunt niste locuri superbe acolo;
cam atat pe traseul asta nu-mi mai aduc aminte altceva..
Daca te referi la podul de la intrare dinspre Roman, VS, IS ala de peste bistrita nu s-a surpat ci pur si simplu e in "renovare"...si doar pentru masinile mari e deviat traseul daca esti cu masina mica poti trece pe sensul care e circulabil.
Calatorie placuta si vreme frumoasa!
Ultima modificare făcută de gallardo la Sam 28 Jul, 2007 10:59 am
- orinoco
- **
- 251 mesaje
- din 30 Oct 2006
- Corsa 2004 Z13DT
orinoco
- Mesaje scrise: 251
- Cont inregistrat: 30 Oct 2006
- Mesaj Privat
Daca te referi la podul de la intrare dinspre Roman, VS, IS ala de peste bistrita nu s-a surpat ci pur si simplu e in "renovare"...si doar pentru masinile mari e deviat traseul daca esti cu masina mica poti trece pe sensul care e circulabil.
...e cam surpat totusi
http://www.observatordebaca...-de-o-macara.html
alex1803
- Mesaje scrise: 36
- Masina: Vectra 1996 x16xel
- Cont inregistrat: 14 Jun 2006
- Mesaj Privat
gallardo
- Mesaje scrise: 67
- Masina: Corsa 2004 z13dt
- Cont inregistrat: 04 Nov 2006
- Mesaj Privat
...e cam surpat totusi
http://www.observatordebaca...-de-o-macara.html
ai dreptate...eu am trecut pe 23 iulie pe acolo...si nu era problema asta
- orinoco
- **
- 251 mesaje
- din 30 Oct 2006
- Corsa 2004 Z13DT
orinoco
- Mesaj Privat
- tavi_73_tax
- *
- 9 mesaje
- din 13 Mar 2007
- Zafira 2006 Z 19 DTL
- Tecuci
tavi_73_tax
- Mesaje scrise: 9
- Masina: Zafira 2006 Z 19 DTL
- Cont inregistrat: 13 Mar 2007
- Mesaj Privat
de la tecuci - galati( la intrare faceti dreapta si urmati traseul spre braila pe malul dunarii zona"dig") la intrare in braila stanga spre bac-trecerea cu bacul e 5 lei masina 2 lei persoana-de la bac - macin - spre mare drumul e beton proaspat asfaltat...putine comune.....radare pauza....la intrare in constanta incepe circul.......
Drum bun!
cornelp
- Mesaje scrise: 14
- Masina: Astra 2002 Z16SE
- Cont inregistrat: 27 Jun 2007
- Mesaj Privat
Am ales pentru concediul de anul acesta ca destinatie zona Agapia, langa Targu Neamt. Avem de gand sa facem o oprire in Galati, la niste rude, dupa care ne vom continua drumul (probabil) prin Tecuci - Adjud - Bacau - Roman - Targu Neamt.
Stiti cumva daca a fost dat in circulatie podul din Bacau (de pe E85, peste R. Bistrita, catre Roman) ? Si daca nu, care este ruta ocolitoare ?
Avand in vedere ca ne vom caza cam 5 zile in Agapia, ne-am propus (sper sa si reusim....) sa "batem" portiunea Agapia - Targu Neamt - Poiana Teiului - Bicaz (pe DN 15B, dus si intors) intr-una din zile si portiunea Agapia - Piatra Neamt (pe DN 15C, tot dus/intors).
Imi poate spune cineva cam care este starea acestor drumuri si - tinand cont de asta - cam cat se face cu masina pe fiecare traseu mentionat ?
Va multumesc anticipat.
- LEXXX
- 1,019 mesaje
- din 25 Jan 2005
- Astra 2004 Z18XE
- Bucuresti
LEXXX
- Mesaje scrise: 1,019
- Masina: Astra 2004 Z18XE
- Cont inregistrat: 25 Jan 2005
- Mesaj Privat
- cozmino
- 992 mesaje
- din 13 Mar 2007
- Corsa 2014
- Bucuresti
cozmino
- Mesaje scrise: 992
- Masina: Corsa 2014
- Cont inregistrat: 13 Mar 2007
- Mesaj Privat
Sper ca m-am facut inteles . Daca ti se pare explicatia mea prea lunga tine minte doar "Cum intri in Bacau(in momentul in care incepi sa dai de blocuri, treci pe sub un pod de fier , in prima intersectie dupa acel pod, faci dreapta" . Opresti acolo si intrebi pe cineva .
E simplu si nu inconjori mult, plus ca nu exista semafoare si drumul e bun cu mici exceptii pe acele poduri .
Am facut si o harta, scuze de calitatea ei dar asta a fost tot ce am putut gasi . Mai e putin de mers(acolo unde se termina harta esti inca in Letea Veche, urmeaza Serbanesti). Per total ocolirea dureaza aprox. 15minute .
Drum bun!

- codrin
- **
- 477 mesaje
- din 30 Dec 2004
- Astra 2001 Z12XE
- Iasi
codrin
- Mesaje scrise: 477
- Masina: Astra 2001 Z12XE
- Cont inregistrat: 30 Dec 2004
- Mesaj Privat
Daca mergi spre Tg.Neamt , parerea mea este sa mergi pana la Cristesti , si de acolo la stanga spre Tg.neamt cca 16 Km. Drumul este foarte bun , si se circula foarte bine .
Si acum despre radarele posibile ( sunt multe... 😭 ) :
Intre Tecuci si Tisita nu prea sta radarul . O singura data l-am gasit la Cozmesti . La Tisita este posibil sa dai de radar
( echipaj de la rutiera ), in Marasesti de obicei sta unul sub pasarele auto de la intrare ( echipaj de la rutiera ) . Mai departe , sanse mai mici sa-l gasesti in Haret . In Adjud de obicei sta de obicei intre intrarea in oras si centru , pe partea stanga cum mergi , dar e pus in special pentru cei din sens invers , care merg spre Focsani .
Judetul Bacau , din pacate , este intesat de radare . Pe langa masinile de la Rutiera , poti intalni un Logan alb , unul galben si unul bleumarin , cu numere de Bucuresti B - xx - xxx .
In Neamt , inainte Roman la Horia , si dupa Roman in Traian . Mai sta radarul si dupa Traian ( pana la Castelul de Apa , bifurcatia spre Iasi ) in afara localitatii .
Atentie la radar in zona Motca - Cristesti - Timisesti - Tg. Neamt . Din cate imi aduc aminte pe langa masinile de politie inscriptionate , exista si un Logan rosu apartinand de Tg.Neamt .
Daca nu ai statie radio pe masina , cel mai bine este sa gasesti un iepure si sa te tii de fundul lui prin localitati . Daca gasesti TIR-uri sau dube cu nr. de RO care merg cu 80km/h prin localitati , nu-i scapa din ochi . 99% sigur au statie si stiu unde sunt probleme si unde nu . O sa-i recunosti usor , au antene lungi prinse in general la oglinda retrovizoare .
Legat de starea drumurilor si timpi de mers :
De la Tecuci la Tisita , E 581 , asfalt impecabil . max 1/2 ora .
De la Tisita pana la Castelul de Apa ( bifurcatia cu Iasi) , E 85 , asfalt impecabil , sosea largita echivalentul a doua benzi pe fiecare sens de mers . 2 1/2 - 3 ore .
De la Castelul de Apa pana la Cristesti E 85 , asfalt foarte bun , 1/2 ora
De la Cristesti la Tg Neamt , DN 15B , asfalt bun si f. bun , 20 min .
De la Tg. Neamt la Pluton , DN 15 B , asfalt impecabil , max. 45 min.
De la Pluton la Petru Voda , prin pasul Petru Voda , DN 15 B , asfalt plombat , si sosea cu denivelari ( au fost alunecari de teren ) , cca 10-15 km , max 1/2 ora .
De la Petru Voda la Poiana Largului DN 15 B , asfalt impecabil , 15 min .
De la Poiana Largului la Bicaz , DN 15 , 45 km , 1 ora . Asfalt bun si foarte bun , sosea cu denivelari ( au fost alunecari de teren)
Daca tot ajungi in Bicaz si nu ai vazut Cheile Bicazului , merita sa te abati 25 km pe DN 12 C ( spre Gheorghieni ) ca sa le vezi . Asfalt foarte bun . 1/2 ora
De la Bicaz la Piatra Neamt , DN 15 , asfalt foarte bun , 1/2 ora .
De la Piatra Neamt la Tg Neamt , DN 15 C , alterneaza portiunile de asfalt foarte bun cu cel plombat , max 1 ora
Drumurile astea sunt batute de mine si colegii mei de servici foarte des si asa era starea lor in urma cu o saptamana .
Concediu placut si Drum Bun !
cornelp
- Mesaj Privat
cornelp
- Mesaj Privat
- codrin
- **
- 477 mesaje
- din 30 Dec 2004
- Astra 2001 Z12XE
- Iasi
codrin
- Mesaje scrise: 477
- Masina: Astra 2001 Z12XE
- Cont inregistrat: 30 Dec 2004
- Mesaj Privat
- orinoco
- **
- 251 mesaje
- din 30 Oct 2006
- Corsa 2004 Z13DT
orinoco
- Mesaj Privat
Am ales pentru concediul de anul acesta ca destinatie zona Agapia, langa Targu Neamt. Avem de gand sa facem o oprire in Galati, la niste rude, dupa care ne vom continua drumul (probabil) prin Tecuci - Adjud - Bacau - Roman - Targu Neamt.
Stiti cumva daca a fost dat in circulatie podul din Bacau (de pe E85, peste R. Bistrita, catre Roman) ? Si daca nu, care este ruta ocolitoare ?
Avand in vedere ca ne vom caza cam 5 zile in Agapia, ne-am propus (sper sa si reusim....) sa "batem" portiunea Agapia - Targu Neamt - Poiana Teiului - Bicaz (pe DN 15B, dus si intors) intr-una din zile si portiunea Agapia - Piatra Neamt (pe DN 15C, tot dus/intors).
Imi poate spune cineva cam care este starea acestor drumuri si - tinand cont de asta - cam cat se face cu masina pe fiecare traseu mentionat ?
Va multumesc anticipat.
Ruta ocolitoare....foarte buna Bacau -Piatra Neamt -Agapia
daca vrei sa ajungi in agapia...nu trebuie sa mergi neaparat prin tg. nemat....se poate la fel de bine prin Piatra Neamt 😊
Agapia - Piatra Neamt (pe DN 15C, tot dus/intors). = 2 x 42 km
Agapia - Targu Neamt - Poiana Teiului - Bicaz (pe DN 15B, dus si intors) = 2 x 89 km ...si e Poiana Largului la zona de intersectie a drumurilor 😊
( vezi ca in zona Chiriteni -Hangu se merge pe un fir...alunecari teren )
Uite aici ai descrieri interesante despre multe obiective turistice din zona unde mergi
http://www.neamt.ro/Info_ut...ective/index.html