Ai uitat parola?

1. Home
  2. Opel Astra
  • calfianu

• Mesaje scrise: 525
  • Masina: Astra 2001 Y20DTH
  • Status: Offline
  • Cont inregistrat: 30 Mar 2006

• Mesaj Privat
Vineri seara in garajul subteran, mergind in marsarier, al luat prea devreme o curba si am raschetat un colt (de oboseala, din cauza faptului ca nu aveam lampi pe marsarier...). 😢 Ideea e ca bosajul rotii este deformat pe toata lungimea lui aplatizat vreo 2 cm. Restul panoului spate este intact.
Aveti vreo idee daca pentru reparatie trebuie decupata acea ambutisare bushita si sudata o bucata noua sau se face doar "din ciocan" intr-un service. Sau ce presupune reparatia.
Luni o sa ma duc la o reprezentanta opel (in Grenoble) insa cred ca o sa ma rupa. Ca asigurare nu am decit RCA.
Like
Skip ads

• deleted-5946

• Mesaje scrise: 1,737
  • Cont inregistrat: 13 Mai 2007

• Mesaj Privat
pai, acuma recent un vecin a fost lovit in parare la un supermarket chiar dupa portiera spate deasupra rotii spate era o indoitura zdravana + zgarietura.
nu stiucat l-a costat reparatia dar nu a fost nevoie de decupare ci doar de remodelearea formei.
Masina lovita era un passat si partea indoita era destul de mare, in urma reparatiei singura cicatrice ramasa e ca se vede ca tabla nu e chiar perfect dreapta dar se vede foarte slab si doar cand reflecta puternic lumina din vopsea.
Like
  • iso

• Mesaje scrise: 1,347
  • Masina: Insignia 2010
  • Cont inregistrat: 01 Mai 2005

• Mesaj Privat
Nu trebuie schimbata bucata , in service se trage "la cuie" cu ciocanul inertial .

Practic se da vopseaua jos pe toata bucata afectata , se sudeaza superficial niste "cuie" cu un pistol special apoi cu ajutorul ciocanului inertial se aduce la forma initiala . Se aplica chit se slefuieste apoi se aplica primer si iar se slefuieste . Daca bosajul a ajuns la forma initiala se poate aplica vopseaua respectiv lacul . Daca ai noroc de un meserias sa'ti vopseasca cu pierdere numai bosajul ar fi bine . Lacul in functie de calitatea reparatiei de tinichigerie poate fi aplicat numai pe bosaj cu pierdere si degazare sau pe toata aripa cu degazare pe pavilion . Iti recomand vopsitorie Glasurit sau Sikkens pentru potrivirea nuantei/texturii si calitatea vopselelor si a lacurilor .

Succes si rabdare de fier . 😉

Ultima modificare făcută de iso la Dum 02 Sep, 2007 3:34 pm
Like
  • calfianu

• Mesaj Privat
@iso
Multumesc. O sa ma duc la o reprezentanta Opel si sper sa nu dau peste un mi-se-rup-ist. Franta e plina de ei.
Like
  • calfianu

• Mesaj Privat
Totul e bine cind se termina cu bine. Oficial, pretul reparatiei ar fi fost 350-400 Euro
Am gasit un supermeserias, sef control calitate la Caterpillar care are ca hobby aranjatul masinilor. cu 200 Euro mi-a facut masina noua, scotindu-mi si zgirieturile de cheie facute de baietii de baietzi francezi.
Like
  • pif

• Mesaje scrise: 1,303
  • Masina: Vectra 2001 z18xe
  • Cont inregistrat: 04 Nov 2004

• Mesaj Privat
Totu-i bine cand se termina cu bine.
Like
Skip ads

1. Home
  2. Opel Astra