Ai uitat parola?


  1. Home
  2. Opel Zafira
  3. Zafira C Tourer
  • ABalint

  • Mesaje scrise: 28
  • Locatie: Brasov
  • Masina: Zafira Tourer 2016 B20DTH
  • Status: Offline
  • Cont inregistrat: 30 Aug 2017

  • Mesaj Privat
Salutare baieti,

De ieri am intrat si eu in club, am o Zafira Tourer 2017, 2.0 CDTi 170CP, Innovation S/S cu ceva optionale in plus.

Am de gand sa fac un post si cu prezentarea masinii dupa ce ma plimb un pic cu ea, dar deocamdata sunt la stadiul de butonat bordul, si am ceva nelamuriri, poate ma puteti ajuta (nu am gasit alte postari pe tema asta, sper sa fi cautat unde trebuie Smile ).

Sunt novice pe forum, poate ar trebui sa fac mai multe postari (fiecare intrebare separat), va rog sa ma ghidati. Deocamdata vars totul aici, si vedem ce iese.

Am Navi 950, varianta cu touchscreen (si fara CD player). Din cate am inteles, exista navi 950 si pe modelul precedent, dar arata altfel, si toate manualele gasite pe net sunt pentru modelul vechi, care nu ma ajuta foarte mult. Bordul meu arata asa:




1. Cum poti pune pauza/stop la un mp3 pornit de pe stick? Pare o intrebare stupida, stiu, dar nu am nici un buton care sa opreasca melodia. Vechiul navi 950 avea butoane fizice de play/pause (>//), dar la modelul meu nu mai exita butoanele respective; pe touch imi apar doar sagetile de schimbare melodie (<< si >>), si singurele optiuni pe care le-am gasit ca sa opresc muzaica sunt :
- butonul de Mute/Telefon de pe volan, dar asta taie doar sonorul, mp3-ul merge mai departe;
- schimbarea sursei audio pe radio sau bluetooth, urmata eventual de Mute; asta opreste mp3-ul unde a ramas, dar pare cam aiurea sa fie singura optiune.

2. Ati reusit sa conectati telefoane Android pe USB si sa accesati fisierele de pe telefon (ca de pe un stick)?Conexiunea USB se vede la masina, dar imi deschide o fereastra numita "Windows Certified by Vista" (desi tlefonul are Android), setez telefonul ca Storage Device din meniul telefonului, dar sta in "USB Indexing..." o gramanda fara sa se intample nimic (dupa vreo 10 minute de asteptare m-am plictisit si l-am deconectat);

3. Pana la urma cum e cu Android Auto? Ar trebui sa mearga sau nu pe Navi 950? Ma intereseaza sa fac mirroring, sa pun Google Maps-ul sau Waze-ul pe ecranul masinii, sa nu mai stau cu telefonul in geam. Toate demo-urile de pe youtube sunt facute pentru celalalt sistem de infotainment (Intellilink R4.0), dar ala pare a fi sistemul mai ieftin, cel care nu are Navigatie. Ma asteptam ca varianta mai scumpa de Infotainment sa fie mai despteapta, dar se pare ca nu e asa... Am instalat aplicatia pe telefon, dar nu am nici o optiune in meniul masinii sa activez Android Auto. Presupun ca nu merge, dar am zis sa intreb, poate poate e vreun "secret" care imi scapa.

4. Foloseste cineva On-Star? teoretic masina ar trebui sa aiba WiFi. Vad reteaua cand apas butonul de pe plafon, ma conectez la ea, dar nu am net; De sunat pot suna la centrul On-Star, am sunat ieri si mi-a raspuns o dudie care mi-a zis ca sistemul e activ, dar n-am avut timp sa mai stau cu ea la povesti pentru intrebarile de mai sus. O sa revin, dar am zis sa incerc pe forum mai intai.

5. Am inteles ca On-Star-ul in combinatie cu aplicatia My Opel pe Android/Apple ar trebui sa iti dea pe telefon acces la tot felul de informatii (pozitia masinii, nivelul de carburant, uzura ulei-ului, sa poti incuia/deschia masina, aprinde farurile, ...) . Am instalat My Opel, imi recunoaste masina dupa VIN, dar nu vad nici una din functiile descrise mai sus. Am foarte putine optinuni active in aplicatie (sa caut un dealer, sa accesez manualul (care e Not Available Smile ), sa verific recall-uri de fabrica pe modelul meu, sa raportez un accident).

Deocamdata la intrebarile astea nu am raspuns, probabil o sa revin si cu intrebari pe partea tehnica, deocamdata ma documentez cu DPF-ul, cu AdBlue-ul, cu consumul, reviziile, etc. Inca citesc ce e pe forum, sa nu reiau subiecte deja discutate.

Zi faina,
Adi
Skip ads

  • RaduRek

  • Mesaje scrise: 437
  • Locatie: Bucuresti
  • Masina: Zafira Tourer 2013 A20DT
  • Status: Offline
  • Cont inregistrat: 04 Dec 2010

  • Mesaj Privat
Wellcome Adi !... Cred ca ai cea mai tare Zafira Tourer de pe aici Smile si deasemenea cred ca a costat destul de mult daca ai luat-o de noua.
Aici nu cred ca sunt inca membrii cu masina asa noua si mai ales cu sistemul tau multimedia. Poate gasesti pe la alt model cu ce sa confrunti problema... Insignia, Moka, Astra K.
Oricum e foarte important sa avem si masini ca ale tale pe topicul acesta Smile Daca nu iti cerem prea mult si in limita timpului tau, poate ne dai ceva detalii despre masinuta.
  • ABalint

  • Mesaje scrise: 28
  • Locatie: Brasov
  • Masina: Zafira Tourer 2016 B20DTH
  • Status: Offline
  • Cont inregistrat: 30 Aug 2017

  • Mesaj Privat
Salut Radu,

Mersi de primire. Felicitari pentru activitatea ta pe forum, am citit multe postari de-ale tale inainte sa ma hotarasc sa cumar masina. Tu si Corbu sunteti foarte activi, si ati oferit multe informatii utile.

Masina mea nu e noua, dar e pe-aproape, are 10 luni, a fost masina de reprezentanta, are aproape 17.000km. Ca dotari, cum spuneam, are motorul de 2.0 CDTi 170CP (Whisper), echipare Innovation cu Start/Stop (7 locuri, climatronic, faruri LED), pachet de iarna (scaune si volan incalzite) si pachet park&go (senzori fata/spate + camera, cruise control adaptiv). Cam astea ar fi in mare.

Inca nu pot spune foarte multe despre masina, am cu ea 150km, toti facuti in oras. Primele impresii:

De bine:
- am un consum de 9.0l/100km la o viteza medie de 22km/h, deci deocamdata e irelevant; ma voi lamuri dupa un drum lung; oricum fac in jur de 15.000km pe an, deci consumul nu e un factor foarte important pentru mine (daca e in limite decente)
- motorul imi place cum se infige, dar nu am termen de comparatie cu alte masini, vin de pe un Focus2 1.4i 80CP, deci nu pot compara motoarele; din punctul meu de vedere Zafira zboara pe langa ce am avut Smile
- farurile full led sunt minunate, fac din noapte zi, se adapteaza super in functie de incarcarea masinii, viraje, pante, deocamdata sunt foarte multumit de ele;
- masina mi se pare foarte spatioasa, am cumparat-o in principal pentru 7 locuri (5 adulti + 2 copii), si spre surprinderea mea pot duce in conditii decente chiar 7 adulti, daca pe locurile din spate pun adulti sub 1.75; mi se pare foarte OK; eu am 1.90m, in spatele meu a stat cineva tot de 1.90m si in spatele lui cineva de 1.70m, deci chiar nu pot cere mai mult de la o masina de dimensiunile astea; nu te lafai in ea daca folosesti toate locurile, dar asta era de asteptat Smile
- am testat cruise control-ul adaptiv si pare OK, pune frana singur ca sa pastreze distanta fata de masina din fata (in cazul meu a fost un TIR), dar nu l-am testat foarte mult, nu stiu ce limitari are (oricum nu ma bazez pe el)

Mici dezamagiri (asa-i romanul, tot timpul are cate ceva de bombanit Smile ):
- inca am problemele semnalate in primul post, nu am gasit solutii pentru ele, si sincer nu cred ca exista (pauza la mp3, recunoastere date de pe telefon, conectarea la Android Auto);

- per total, Navi 950 pare cam slabut, nu impresioneaza cu mare lucru:
- are meniuri ne-intuitive (software update-ul e in sub-meniul radio-ului, lumina de zi/noapte in sub-meniul navigatiei dar se aplica pentru toate functiile...)
- browsing-ul pe USB e greoi, daca intri intr-un folder si pornesti o melodie, dar apoi vrei sa te mai plimbi prin folder ca sa alegi altceva, trebuie sa reiei toti pasii de la inceput (Meniu / Folders / cauta iar folderul din care canta deja / cauta melodie)
- pe partea de telefon nu iti poti seta numere favorite, trebuie sa sapi prin agenda sau prin call history de fiecare data ca sa suni pe cineva
- touch screen-ul nu e foarte prompt, mai rateaza din comenzi,
- butoanele din jurul touch-ului sunt capacitive, deci nu "se apasa", si au cam acelasi raspuns ca si touch-ul (mai rateaza cate o comanda) - de baza pentru navigare prin meniuri e tot roata din dreapta si butonul fizic de meniu/select
- navigatia pare OK, a stiut spre surprinderea mea chiar si drumuri neasfaltate, mai "de tara", si stie si topologia intersectiilor, iti spune pe ce banda sa te incadrezi
- Android Auto nu merge, am mai citit confirmari ale acestui lucru si pe alte forumuri;

- senzorii de parcare au ceva delay, daca intri un pic mai tare in parcare ajungi pana in zid inainte sa se activeze; ca sa ii folosesti eficient, cam trebuie sa opresti masina cu vreun metru in fata locului de parcare si apoi sa incepi manevrele de parcare cu viteza mica; nu e un capat de tara, dar fata de un Audi A6 testat la un prieten, se simte lag-ul

- de asemenea, radarul de detectie a masinilor din fata a dat de vreo 2 ori Forward Collision Alert aiurea, aveam masini destul de departe in fata mea; nu a pus frana singur, doar a bip-ait in bord

- in legatura cu OnStar-ul am mai citit, perioada de proba gratuita e de 1 an, din care datele sunt active doar in primele 3 luni, deci am ratat "oferta"; nu am de gand sa platesc pentru serviciu in continuare, asa ca nu prea ma mai intereseaza Smile


Pe partea de DPF, masina inca nu si-a facut nici o regenerare, nu stiu cat de des le face si cat dureaza, sau daca ma anunta in vreun fel.
Nici pe partea de AdBlue inca nu stiu nimic, cei de la service spuneau ca ma tine in jur de 2000-3000km in functie de urban/extra-urban, si ca trebuie sa ii fac refill pana la full ca sa se reseteze mesajul de avertizare.

Puteti sa ma intrebati orice doriti despre masina, o sa va raspund in limita timpului disponibil.

Adi
  • RaduRek

  • Mesaje scrise: 437
  • Locatie: Bucuresti
  • Masina: Zafira Tourer 2013 A20DT
  • Status: Offline
  • Cont inregistrat: 04 Dec 2010

  • Mesaj Privat
Ai uitat sa spui de Flexiride Smile Care si pentru mine a fost un criteriu in alegerea masinii. Mie tare imi place sa merg pe functia sport cand sunt in deplasari fara familie si copil. Eu setez activ doar modificarea suspensiei si comportamentul pedalei de aceleratie. Celelalte setari: culoarea cadranelor si intarirea directiei le anulez. Chiar creeaza senzatie activarea modulului sport, accelereaza mult mai repede, faci depasiri mai scurte si mai sigure, anuleaza complet balansul masinii la schimbarea mai brusca a directiei. Iar curbele stranse sunt mai usor de abordat in deplin echilibru. Si cred ca la 170 CP e si mai cool senzatia Smile

La mine colision alert nu franeaza decat cu cruise control activat. La mersul normal in oras doar avertizeaza cu mesaj si pictograma. Il tin activat tot timpul. Si am observat ca functioneaza mai promt cand detecteaza stopurile de frana a masinii din fata. Dar de asemenea are ceva lag pana fixeaza masina din fata. Asa se comporta si line asist(activat si asta mereu la mine). Oricum e bine sa mai piuie ceva din cand in cand prin masina Smile SIstemul de parcare nu am observat sa aibe intarziere. Ma enerveaza ca din moment ce comuti in marchaliere ramane cuplat si asistentul din fata permanent si trebuie sa apesi pe buton pt. decuplare.

SIde blind asist ai pe ea ?(asistent de unghi mort) banuiesc ca da. Si asta lucreaza bine si se aprinde permanent in oglinzi dupa 150 Km/h. Ai observat ?

Trebuie sa iti maresti viteza medie...du-o la plimbare cel putin 100Km la doua-trei spatmani....face bine la DPF.

Despre multimedia nu pot sa iti spun nimic, cred ca e interesant Navi950, dar daca e asa stufos la operare...La al meu crede ma ca nu ma intereseaza decat calitatea sunetului si tare sunt multumit de ce ofera Navi 900 al meu. Baza e telefonul. You tube pt muzica si Maps pt navigatie Smile Il am conectat pe cablu aux, dar mai am si un device bluetooth cu iesire pe jack si baterie, ieftin, cu A2DP. Telefonul sta f bine intr-un suport dedicat, fixat pe consola centrala care era in dotarea masinii cand am cumparat-o.
Skip ads

  • ABalint

  • Mesaje scrise: 28
  • Locatie: Brasov
  • Masina: Zafira Tourer 2016 B20DTH
  • Status: Offline
  • Cont inregistrat: 30 Aug 2017

  • Mesaj Privat
Se pare ca stai mai bine ca mine la dotari Smile Eu din pacate nu am FlexRide, si nici Lane Assist / Blind Assist.

As fi vrut si eu un pic alte dotari daca puteam sa aleg, dar am avut foarte putine optiuni de masini in tara. Sotia ma tot batea la cap ca ea vrea masina cu garantie, ca nu are incredere in SH-uri si nici nu avem pe cineva de incredere care sa ne aduca o masina OK, stiam povestile cu vechiul 2.0 CDTi de pe Insignia care a facut coada prin service-uri, asa ca am mers pe varianta asta cu masina de reprezentanta, la care am 4 ani de garantie, si un discount zic eu decent (30%) pentru o vechime de sub un an. Am facut un compromis la dotari, dar asa-i in viata Smile

Adi
  • RaduRek

  • Mesaje scrise: 437
  • Locatie: Bucuresti
  • Masina: Zafira Tourer 2013 A20DT
  • Status: Offline
  • Cont inregistrat: 04 Dec 2010

  • Mesaj Privat
In prima poza atasata de tine, primul post, bordul apare cu buton sport/tour. Nu e cea a masinii tale ? Pai ce innovations e atunci ? Doar motorul de 170, navi 950, faruri led si adblue inseamna innovations Sad
Eu am avut experienta unui astra j cumparat de nou, versiune cosmo, pe vremea aceea, 2011 era ceva mai de top. Am tinut o pana anul acesta, deci 6 ani in care nu am avut nicio problema cu ea. 1,7 DTR motor. AFL, etc. Asa ca m am convins ca sunt masini bune si merita si second cumparate Smile Dar trebuie aleasa bine.
  • ABalint

  • Mesaje scrise: 28
  • Locatie: Brasov
  • Masina: Zafira Tourer 2016 B20DTH
  • Status: Offline
  • Cont inregistrat: 30 Aug 2017

  • Mesaj Privat
Poza era de pe net, vroiam doar sa arat modelul de Navi. Mie din pacate imi lipsesc cele doua butoane de Sport/Tour Sad

Innovation nu inseamna foarte mult, majoritatea chestiilor sunt la optionale, si nu sunt deloc ieftine...

Din cate scrie in configuratia masinii, am doar suspensii sport pe ea, nu sunt reglabile. Totusi, nu mi se par tari, am mers ceva mai tare si pe piatra cubica, si pe bump-uri la trecerile de pietioni si nu le-am simtit incomfortabile. Imi inchipui ca la optinuea Tour nu mai simti nimic Smile

Asta e lista de dotari din pachetul Innovation de pe masina mea:

Airbag pentru sofer ;, airbag pentru pasager cu buton deactivare
Airbag lateral in fata
Airbag-uri cortina din fata pana in spate
Control electronic al tractiunii
ESP
Servodirectie electro-hidraulica, variabila in functie de viteza
Asistent plecare in panta
ABS
Aer conditionat automat si pe doua zone
Sistem Audio cu RDS cu radio AM/FM ecran tactil color si ecran color
Comenzi audio pe volan
Conexiuni pentru USB
Bluetooth pentru telefon si include streaming audio
4 difuzoare
1 ecran multifunctional tactil, 7,0
Cruise control
Computer de bord include viteza medie, consum mediu, consum instantaneu si autonomie ramasa
Facilitati parcare fata, spate, cu senzori
Start/Stop
Faruri cu lentile cu suprafete complexe si LED
Lumini de zi LED
Proiectoare ceata
Faruri cu iluminare in curba
Oglinzi exterioare reglabile electric, incalzite si in culoarea caroseriei
Geamuri electrice fata si spate
Geamuri opace locatie spate si lateral spate
Insertii crom In jurul geamurilor laterale
Stergatoare cu senzor ploaie
Bare longitudinale chrome/silver
Volan aluminiu si piele, multifunctional, cu reglare pe inaltime si cu reglare in adancime
Senzor presiune pneuri afiseaza presiunea cu senzor montat pe jante
Cotiera centrala fata
Scaun sofer si scaun pasager individual cu reglaj: manual
Scaune spate rabatabile 40/20/40 , pliabile
Inchidere centralizata din telecomanda, comanda geamuri electrice
Pregatire isofix
Suspensie sport
Jante fata si spate din aliaj , diametru 17 inchi, latime 7,0 inchi
Anvelope fata, spate, 225 mm latime, 50% profil si rating V ; index incarcare: 94, rezistenta scazuta la inaintare si 17 inchi diametru



In plus, mai am extra-optiunile astea pe ea:

[UVC] Camera pentru mersul inapoi
[QYA] Cauciucuri 225/50 R17 - 94 V AL3
[GDB] Coconut metalizat
[DE8] Jaluzele geamuri spate
[2EB] Pachet iarna
[2EX] Pachet Park & Go
[WPG] Pachet Versatility
[AQ2] Pachetul Flex Organizer
[KC8] Priza portbagaj
[B99] Protectie interior, mocheta mare
[Y3i] Radio Navi 950 IntelliLink
[S2Y] Roata rezerva utilizare temporara
[KA1] Scaune fata cu incalzire
[ANY] Sistemul FlexOrganizer in porbagaj
[TAPH] Tapiterie stofa Lilop / Jet Black
[UVD] Volan cu incalzire
  • RaduRek

  • Mesaje scrise: 437
  • Locatie: Bucuresti
  • Masina: Zafira Tourer 2013 A20DT
  • Status: Offline
  • Cont inregistrat: 04 Dec 2010

  • Mesaj Privat
Vai ce am crezut ca mi-am gasit prietenul de Flexiride Smile...Masina devine o fiara cu adevarat la apasarea butonului sport... te trezesti in BMW instant...chiar daca am doar 131 Cp si un modest Power Box pe ea.... Dar cu toate astea pentru Matix Led si 170 Cp tot esti campion pe aici Smile Presiune anvelope ai ? Razz...oglinzi rabatabile electric ? Razz...Nici nu mai zic de Webasto care la iarna.... Cool
Si apropo ! masina am luat-o de la un tip din Brasov Smile
Skip ads

  • CORBU

  • Mesaje scrise: 1,670
  • Locatie: Iasi
  • Masina: Zafira Tourer 2015 b16dth
  • Status: Offline
  • Cont inregistrat: 01 Dec 2006

  • Mesaj Privat
Cata vorbarie pe aici ! Bine ai venit ABalint si felicitari pt achizitie .....la treaba cu adblue ar trebui sa primesti un mesaj in bord pe la 2000km ca va trebui sa faci plinul ...si daca ignori si ramai fara masina nu va mai porni pana la urmatorul plin . plin care tine cam 10.000 -13.000km !
cat despre navi 950 ...sunt mai conervator si il prefer pe cel cu butoane ...este totul mai la indemana ....citeste manualul posibil sa gasesti chestii utile!
La display ceasuri ai o frunza (eco) dai acolo si cand rulezi si apare la consumatori incalzire luneta ....inseamana ca regenereaza .....asta pana iti pui LED !
(start stop se dezactiveaza in timpul regenerarii si lasa motorul sa isi faca damblaua ...si asta poate sa fie un indiciu )
Numai bine
  • ABalint

  • Mesaje scrise: 28
  • Locatie: Brasov
  • Masina: Zafira Tourer 2016 B20DTH
  • Status: Offline
  • Cont inregistrat: 30 Aug 2017

  • Mesaj Privat
Mersi CORBU de urari si sfaturi!

Am facut un post general pentru "carutza" mea (o sa va plictisiti de moarte la el Smile ) ca sa las postul asta pentru Infotainment, poate mai vine cineva cu pareri/idei/hack-uri.

Zi faina,
Adi
  • jupijohn

  • Mesaje scrise: 460
  • Locatie: Ploiesti
  • Masina: Zafira Tourer 2017 B14NET
  • Status: Offline
  • Cont inregistrat: 21 Mai 2014

  • Mesaj Privat
Salut!
Hop si eu.... cred , printre putinii benzinari.... 1,4, 140cp, S/S consum de la 7km la 10282km - 7.1l/100km
Navi950 nu poate fi folosit si cu AndroidAuto. Am, am incercat, nu am reusit.
Am facut update la harti... nu ma multumeste... tot google maps e cel mai tare.... waze a crapat de vreo 2 ori cand ma grabeam si "m-a convins", iar here we go s-a actualizat mai greu decat googlemaps.
Cea mai slaba Zafira de aici, pana acum...
- 7 locuri
- scaune AGR
-camera mers inapoi
-jante 17", PXS,
- clima bi-zona,
geamuri colorate spate, proiectoare ..... si blestemul Navi950

MyOpel se activeaza si dupa aceea vezi detaliile despre ulei si toate cele....

Nu as fi crezut ca e utila, dar , fiind pentru prima oara intr-un oras european.... nu mai stiam unde am parcat masina.... iar timpul pentru care platisem parcarea era limitat..... A fost de folos sa iau locatia din MyOpel si sa o pun pe googlemaps sa mergem inapoi la masina


  • ABalint

  • Mesaje scrise: 28
  • Locatie: Brasov
  • Masina: Zafira Tourer 2016 B20DTH
  • Status: Offline
  • Cont inregistrat: 30 Aug 2017

  • Mesaj Privat
Bun venit in club. S-o stapanasti sanatos si fara incidente. Cum ai facut update-ul de harti? Prin MyOpel?
Skip ads

  • jupijohn

  • Mesaje scrise: 460
  • Locatie: Ploiesti
  • Masina: Zafira Tourer 2017 B14NET
  • Status: Offline
  • Cont inregistrat: 21 Mai 2014

  • Mesaj Privat
Merci de primire.... Sunt din Iunie, in clubul posesorilor de Zafira, numai ca sunt putini posesori de 1.4, 140 si si mai putini de facelift cu motorizarea asta....

Update-ul l-am facut prin comanda stick-ului cu harti de la Here.... A durat aproape o luna pana a venit...


http://opel.navigation.com/...e_DE/OpelEMEA/EUR
  • CORBU

  • Mesaje scrise: 1,670
  • Locatie: Iasi
  • Masina: Zafira Tourer 2015 b16dth
  • Status: Offline
  • Cont inregistrat: 01 Dec 2006

  • Mesaj Privat
Si se descarca automat in navi? Acum ce faci cu stick ul..nul vinzi?
  • jupijohn

  • Mesaje scrise: 460
  • Locatie: Ploiesti
  • Masina: Zafira Tourer 2017 B14NET
  • Status: Offline
  • Cont inregistrat: 21 Mai 2014

  • Mesaj Privat
porneste ca un update de soft radio si stai cu masina pornita vreo ora si ceva... vine cu instructiuni

Nu m-am gandit la asta..... deocamdata nu .... cred ca o il trimit inapoi si o sa le cer banii inapoi.... pentru ca nici acum drumurile nu-s actualizate toate
  • ska

  • Mesaje scrise: 847
  • Locatie: Bihor
  • Masina: Astra 2015 A20DTH
  • Status: Offline
  • Cont inregistrat: 10 Apr 2008

  • Mesaj Privat
Si eu am NAVI 950, ( modelul fara touch ) si alta varianta in afara de stick original n-am gasit pt update.
Esti primul pe care il "vad" ca a comandat, si imi pare rau sa aud ca nu esti multumit.
Ma gandeam ca la ultimele versiuni de harti, se simte diferenta ( eu cred ca am hartile din 2014, masina fiind livrata in martie 2015 )
Si eu am ramas pentru cazuri extreme tot la google maps.
  • CORBU

  • Mesaje scrise: 1,670
  • Locatie: Iasi
  • Masina: Zafira Tourer 2015 b16dth
  • Status: Offline
  • Cont inregistrat: 01 Dec 2006

  • Mesaj Privat
cred ca hartile la Navi 950 sunt pe prin 2012 ..la mine cel putin asa este ....si e masina 2015
  • jupijohn

  • Mesaje scrise: 460
  • Locatie: Ploiesti
  • Masina: Zafira Tourer 2017 B14NET
  • Status: Offline
  • Cont inregistrat: 21 Mai 2014

  • Mesaj Privat
Iar astea asa zise 2018 sunt cel mult 2016, pentru ca stiu drumuri care s-au deschis la inceput de 2017 si nu apar.
Numai ca la noi, Romania, greu apar drumuri noi.... asa ca pentru cine le foloseste in tara ar fi bune....
  • ska

  • Mesaje scrise: 847
  • Locatie: Bihor
  • Masina: Astra 2015 A20DTH
  • Status: Offline
  • Cont inregistrat: 10 Apr 2008

  • Mesaj Privat
in tara nu as avea o pb, ca ma descurc mai usor, dar pt ungaria/austria/germania... adica EUROPA... cum sta? Smile
  • jupijohn

  • Mesaje scrise: 460
  • Locatie: Ploiesti
  • Masina: Zafira Tourer 2017 B14NET
  • Status: Offline
  • Cont inregistrat: 21 Mai 2014

  • Mesaj Privat
Tocmai.... sunt de ceva timp aici.... si nu actualizeaza hartile la cum construiesc astia drumuri express si autostrazi.....

NU am folosit navigatia integrata asta vara la drumul Germania Romania si intors pentru ca ma inteleg mai bine cu google maps..... se actualizeaza cel mai repede, plus Here we go pentru camere .... ("safety camera ahead") foarte util... mai ales in Austria... iar mai nou am constatat ca waze iti spune cam cat timp vei sta in trafic .... in caz de lucrari, blocaj, etc (desi cu ceva timp in urma am renuntat la a-l folosi deoarece s-a inchis aplicatia de 2 ori .... si eram grabit .... si nu mergea)

Here we go si waze iti afiseaza si limita de viteza pe sectorul respectiv de drum, ceea ce poate fi foarte util..... de ex. mergeam prin Belgia pe autostrada cu 130 km/h si am constatat ca mrergeam mai repede decat majoritatea... ca sa aflu apoi ca limita este 120km/h iar indicatoare nu prea am vazut.... si au si ei niste camere pe autostrada...
Skip ads

  1. Home
  2. Opel Zafira
  3. Zafira C Tourer

Intra in ClubOpel!

check Cea mai mare comunitate Opel
check Intalniri locale
check Skip Ads
check Vinzi/Cumperi
check Gratuit pe viata




CO+FB CO+FB CO+YT CO+IG CO+TWTR