Mi-am schimbat singur discurile de frana si placutele pe fata,la Astra H. Am folosit Loctite 243 (albastru-mediu) pentru blocarea suruburilor,pe care le-am strans cu cheia dinamometrica,conform indicatiilor din manual...Sper sa nu se desfaca,asa cum am patit dupa 3 zile,la o roata...E prima oara cand strang rotile cu cheie dinamometrica,la 110Nm,cum scrie in manual si...prima oara cand m-am trezit in mers (in oras) ca s-au desfacut...a inceput sa "bata" in mers.Am oprit si le-am strans "clasic". E drept ca in manual scrie ca se unge cu vaselina conul surubului,ceeace eu n-am facut.Cred ca conteaza...e alta forta de strangere.
Oricum,cand am demontat,am constatat ca "meseriasul" care a schimbat ultimul set de placute (erau TRW),a montat placutele din interior (de la pistoane) invers (cu sageata in contra sensului de rotatie al discurilor),iar arcul de la etrierul din stanga,era pus,aiurea,pe deasupra (se vede in poza)...Dar,cu toate astea,masina frana bine,nu am remarcat in 1 an jumate de cand o am,nicio problema la franare 😊...deci "merge si-asa".
Placuta din exterior,are un adeziv sub acea hartie de protectie.Dupa inlaturarea ei,apare si sageata cu sensul de rotire al discului,rezulta logic ca senzorul de uzura vine jos (asa erau montate si cele vechi).
Foarte greu am scos discurile vechi. N-au vrut sa iasa decat incalzite cu lampa de gaz...(am si din asta 😊) si cu ciocanul.
Deocamdata,testele par OK.Franeaza bine,nu trepideaza,nu trage in nicio parte la franare. Sper sa n-am surprize tocmai in concediu...