Ai uitat parola?


  • SStefanCotiuga

  • Mesaje scrise: 4
  • Locatie: Iasi
  • Masina: Astra Z16xe din 2001
  • Status: Offline
  • Cont inregistrat in: 11 Jul 2018

  • Garaj Mesaj Privat
Am un opel astra g 1.6 16v motor z16xe din 2001 si de 2 saptamani nu reusesc sa ii dau de cap. Imi apare check engine aprins si cand accelerez mai puternic palpaie check ul iar motorul merge in 3 pistoane. Nu se reseteaza daca ii dau cheie din nou. Eroare p0303 si p0300 misfire pe piston 3 si multiple piston misfire. Am schimbat egr, bujii, bobina aprindere si bateria are 2 luni de cand e pe masina. Am pus alt ecu clonat si aceleasi erori apar. Testul de compresie a iesit ok. Am observat ca afuma tare bujiile.
Dati mi o parere ce sa fac sau pe cineva care ma poate ajuta zona Iasi sau prin apropiere ca nu stiu daca pot merge prea mult in starea actuala a masinii.
Va multumesc.
  • SStefanCotiuga

  • Mesaje scrise: 4
  • Locatie: Iasi
  • Masina: Astra Z16xe din 2001
  • Status: Offline
  • Cont inregistrat in: 11 Jul 2018

  • Garaj Mesaj Privat
Azi am schimbat injectorul 3 cu 4 iar eroarea ramane pe pistonul 3. Am pus si bujii noi dar o afuma repede pe cea de pe 3 se aude o supapa cred care bubuie in evacuare.
O recomandare pentru cineva care sa desfaca motorul sa vedem exact ce trebuie schimbat este binevenita.
  • rac

  • Mesaje scrise: 19
  • Locatie: Braila
  • Masina: Vectra din 2003
  • Status: Offline
  • Cont inregistrat in: 11 Mar 2009

  • Garaj Mesaj Privat
exact aceeasi problema am si eu la masina. erori p0300 si p0302
am schimbat bobina ,bujii,ecu ,inversat injectoare ,si degeaba.
la mine bujiile nu sunt negre ,si miroase a benzina nearsa.
inca nu am rezolvat nimic . daca ii dai tu de capat intai sa ma anunti si pe mine.
  • gaby2018

  • Mesaje scrise: 1
  • Locatie: Brasov
  • Masina: Astra Z16XE din 2002
  • Status: Offline
  • Cont inregistrat in: 14 Jul 2018

  • Garaj Mesaj Privat
Si eu am exact aceiasi problema.Rateu cilindru 3.
Precizez ca am schimbat 3 bobine, un set de bujii, curatat injectoare si schimbate intre ele, luat compresie 15 bari pe toate pistoanele,curatat EGR, verificat sigurante si relee de la motor.
  • flavius1985

  • Mesaje scrise: 11
  • Locatie: Bihor
  • Masina: Astra Z16XE din 2001
  • Status: Offline
  • Cont inregistrat in: 08 Jul 2018

  • Garaj Mesaj Privat
Ati avut vreo problema cu ECU in trecut? schimbat,inlocuit,reparat?
  • SStefanCotiuga

  • Mesaje scrise: 4
  • Locatie: Iasi
  • Masina: Astra Z16xe din 2001
  • Status: Offline
  • Cont inregistrat in: 11 Jul 2018

  • Garaj Mesaj Privat
Reparat acum vreo 4 ani o eroare de senzor de pedala de acceleratie. Acum l am verificat si e ok am pus si alt ecu clonat si aceeasi erori imi apar. Ai vreo sugestie ca ar fi altceva decat intern in motor?
  • flavius1985

  • Mesaje scrise: 11
  • Locatie: Bihor
  • Masina: Astra Z16XE din 2001
  • Status: Offline
  • Cont inregistrat in: 08 Jul 2018

  • Garaj Mesaj Privat
aceeasi problema o am si eu acum si sunt la stadiul cu ECU. mi s-a defectat acu vreun an si l-am inlocuit cu unul second de la acelasi tip de motor. acum am incercat si eu cu unul clonat dar aceeasi problema. la recomandarea unui electrician mi s-a spus sa incerc sa imi repar vechiul Ecu adica cel original si sa incerc cu el. daca nu e de vina ECU singura varianta care mai ramane este de desfacut motorul de cineva care se pricepe. Poti eventual sa rogi un electrician sa iti verifice toate cablajele si mufele care intra si ies din ECU. tine-ma la curent cu ce ai mai incercat
  • SPetre815

  • Mesaje scrise: 2
  • Locatie: Ilfov
  • Masina: Astra Z16xe din 2001
  • Status: Offline
  • Cont inregistrat in: 29 Jul 2018

  • Garaj Mesaj Privat
Va salut prieteni de suferinta.Se pare ca problema asta e mai comuna decat credeam.Ideea e ca mie nu ami apare nici un martor si nici o eroare nici la testul cu pedalele nici pe opcom dar totusi motorul merge prost pe benzina,ca eu am si gpl,simptomul fiind de mers in 3 pistoane,dar pe gpl merge impecabil.De curand am mai pus o diagnoza si la fel fara erori,in schimb la testul controlului detonatiei diagrama de la pistonul 3 era fara rezultat,Astazi am curatat toate injectoarele,rampa,clapeta de acceleratie,bujiile,am ștrapat Egr dar nici o schimbare.Cand accelerez brusc,pe benzina,motorul se balbaie,se aud niste paraituri in admisie si scoate un pic de fum negru si miroase a benzina nearsa la esapament,daca al accelerez usor merge mai bine dar nu si in sarcina.Pe gpl insa ami da din cand in cand cate un rateu,dar rar.Ce sa fie,ce sa fie?
  • SPetre815

  • Mesaje scrise: 2
  • Locatie: Ilfov
  • Masina: Astra Z16xe din 2001
  • Status: Offline
  • Cont inregistrat in: 29 Jul 2018

  • Garaj Mesaj Privat
Va salut prieteni de suferinta.Se pare ca problema asta e mai comuna decat credeam.Ideea e ca mie nu ami apare nici un martor si nici o eroare nici la testul cu pedalele nici pe opcom dar totusi motorul merge prost pe benzina,ca eu am si gpl,simptomul fiind de mers in 3 pistoane,dar pe gpl merge impecabil.De curand am mai pus o diagnoza si la fel fara erori,in schimb la testul controlului detonatiei diagrama de la pistonul 3 era fara rezultat,Astazi am curatat toate injectoarele,rampa,clapeta de acceleratie,bujiile,am ștrapat Egr dar nici o schimbare.Cand accelerez brusc,pe benzina,motorul se balbaie,se aud niste paraituri in admisie si scoate un pic de fum negru si miroase a benzina nearsa la esapament,daca al accelerez usor merge mai bine dar nu si in sarcina.Pe gpl insa ami da din cand in cand cate un rateu,dar rar.Ce sa fie,ce sa fie?
  • flavius1985

  • Mesaje scrise: 11
  • Locatie: Bihor
  • Masina: Astra Z16XE din 2001
  • Status: Offline
  • Cont inregistrat in: 08 Jul 2018

  • Garaj Mesaj Privat
cine a avut problema aceasta rog sa lase raspunsuri cum au rezolvat-o si ce problema a fost. Multumesc!
  • rac

  • Mesaje scrise: 19
  • Locatie: Braila
  • Masina: Vectra din 2003
  • Status: Offline
  • Cont inregistrat in: 11 Mar 2009

  • Garaj Mesaj Privat
am facut test de compresie ,undeva la 14 bari pe fiecare cilindru. verificat egr , presiune benzina , clapeta curata.
masina merge la fel ,eroare bobina si misfire cilindrul 2.
ce am mai observat este ca cilindrul unu este umed in cap.
  • SStefanCotiuga

  • Mesaje scrise: 4
  • Locatie: Iasi
  • Masina: Astra Z16xe din 2001
  • Status: Offline
  • Cont inregistrat in: 11 Jul 2018

  • Garaj Mesaj Privat
Dupa ce a stat parcata 10 zile servo merge foarte greu iar motorul se comporta la fel. Eroarea nu a disparut. Nu mai sunt asa sigur ca e ceva intern la motor sau e si altceva care face masina sa se comporte asa. Am incercat ceva pareri la specialisti opel dar nimic concret doar teorii.
  • CBrancu

  • Mesaje scrise: 12
  • Locatie: Timis
  • Masina: Astra Z16XE din 2002
  • Status: Offline
  • Cont inregistrat in: 21 Dec 2017

  • Garaj Mesaj Privat
si eu am aceiasi problema,doar ca imi sufla cand accelerez pe la clapeta de admisie , am postat si eu ceva asemanator, astazi voi scoate sonda labnda, cica catalizator infundat ar fi zis cineva
  • CBrancu

  • Mesaje scrise: 12
  • Locatie: Timis
  • Masina: Astra Z16XE din 2002
  • Status: Offline
  • Cont inregistrat in: 21 Dec 2017

  • Garaj Mesaj Privat
Aceiași problema am avut si eu . Catalizator înfundat.


Sper sa iti fie de folos. Eu acum o ora am rezolvat-o.
O zi bună

Intra si tu in ClubOpel!

check Cea mai mare comunitate Opel
check Solutii la probleme tehnice
check Mai putine reclame
check Intalniri locale
check Vinzi/Cumperi
check Gratuit pe viata