Ai uitat parola?


  1. Home
  2. Discutii Generale
  3. Calatori prin lume
  • george.chelaru

  • Mesaje scrise: 9
  • Locatie: Iasi
  • Masina: Astra 2005 Z16XEP
  • Status: Offline
  • Cont inregistrat: 15 Jun 2016

  • Mesaj Privat
Am decis anul asta sa mergem in concediu cu masina, primul concediu de acest fel. Un pic sceptic la inceput, deoarece masina mea nu e foarte noua, un Astra H din 2004, insa am zis ca trebuie incercat intrucat inceputul e mai greu. Am plecat pe 31 august si ne-am intors pe 10 septembrie.

Am pornit din Iasi spre Budapesta, cu oprire de o noapte in Satul Mare (doar eu conduc) deoarece e concediu ce naiba Smile Am fost cazati in Satu Mare la Vila Tineretului, destul de decent pentru o seara, pret 100 lei/noapte.

Am pornit a 2a zi spre Budapesta, aproape 4 ore de stat la vama (Petea) si ca mai apoi sa ajungem in Budapesta dupa alte aprox. 4 ore cu tot cu pauza. In Ungaria am stat 2 nopti, cazare prin AirBnb, destul de ok, aproximativ 50E pe noapte la aprox 20 min de mers pe jos spre centru.

Din Ungaria am plecat spre Cehia, prin Austria pe la ora 10. Am evitat Slovacia deoarece am auzit ca nu iti poti procura vignieta de la granita si am decis ca nu o sa imi asum vreun risc. In Praga am ajuns la fel, destul de lejer la ora 4:30, cu pauzele de rigoare. De mentionat e ca in Cehia erau mutle lucrari pe autostrada iar traficul a fost destul de aglomerat. In Praga am stat la fel, 2 nopti, tot prin AirBnb la un complex rezidential, pret 60E pe noapte, la aprox 30 min de mers pe jos de centrul orasului.

Din Praga am pornit spre Viena, am ales sa mergem pe European prin Tabor -> Vienna si nu pe langa Brno din pricina lucrarilor si datorita faptului ca trebuia sa ajungem mai tarziu in capitala Austriei deoarece am stat la un prieten timp de 4 nopti.

La intoarcere, am plecat din Viena spre Satu Mare, unde ne-am cazat din nou la Vila Tineretului si am plecat a 2a zi spre Iasi prin partea de nord, trecant pasul Prislop deoarece am decis sa vedem si Sapanta. Drumul foarte prost in ultimii 20 de km de dupa coborarea dinspre Prislop pana la Iacobeni.

Din punct de vedere al drumurilor per general, calitatea este ireprosabila din momentul in care am iesit din Romania, cu mici exceptii. In Cehia, pe A1 dintre Brno si Praga sunt lucrari si s-a circulat cam greu, cel putin pe portiunea scurta pe care am fost noi, in rest totul a fost smooth.

Am cumparat Vignieta din benzinarii, astfel: pentru Ungaria am luat din Iasi dintr-o benzinarie Mol; Pentru Austria am cumparat dintr-o benzinarie Mol de la unguri si am platit aprox 10E; pentru Cehia am cumparat dintr-o benzinarie aproape de granita, unde am platit 15E; de mentionat e ca vignietele au fost pe 10 zile si cu ele poti circula pe autostrada; de asemenea, pentru Austria si Cehia stickerele trebuie lipite pe parbrizul masinii.

Pentru bani, noi am platit mai peste tot cu cardul, desi am avut si niste cash (forinti si coroane). Dupa cum stiti, in Austria se foloseste moneda europeana.

Nu am avut evenimente neplacute din punct de vedere tehnic, doar o amenda de 1000 coroane in Praga Cool gps-ul m-a dus pe un pietonal unde statea politia locala si impartea "felicitari", asa ca ne-am ales cu o vedere de aprox 200 de lei din capitala Cehiei Very Happy un moment cu atat mai special, deoarece a fost si prima mea amenda pe care am incasat-o pana acum (trebuie pusa in rama).

Din punct de vedere al consumului, am parcurs in acest trip aprox 2900 de km. Am consumat 216L de benzina iar consumul mediu a fost de 7,44. Eu zic ca a fost OK, circuland pe autostrada cu 130 constant, iar 1.6 XEP nu e un motor de mers la drum intins Very Happy de precizat, daca aveti drumuri pe aceste meleaguri, circulate corect deoarece politia nu iarta iar amenzile am inteles ca sunt destul de mari; mai peste tot se circula regulamentar, toti respectau legea (evident, cu exceptia unor berbeci cu numere de RO care se credeau pe plaiurile mioritice).

In ansamblu, a fost o excursie reusita, recomanda cu caldura Praga si Viena, doua orase cu o cultura impresionanta, pe care din pacate nu le poti vizita doar in cateva zile. De Budapesta in schimb nu am fost foarte impresionat, insa e doar o parere personala.

Cu singuranta o sa mai facen astfel de drumetii deoarece ai un plus de diversitate, libertate si in acelasi timp confort calatorind cu masina.
Sper ca acest post va fi de folos tuturor celor care au drumuri in aceste tari si evident, daca aveti intrebari de orice fel nu ezitati sa le adresati.

Cu stima,
George
  • matei niculae

  • Mesaje scrise: 418
  • Locatie: Italia
  • Masina: Insignia 2010 A20dt
  • Status: Offline
  • Cont inregistrat: 29 Jul 2018

  • Mesaj Privat
2900km 216 litri benzinã consum mediu 7.44.ptr nu motor 1.6 benzinã mie mi se pare cam mare .eu cu Opel Insignia sportouret brek 2.0 disel in afara și în și în autostrada cu 140 am consum mediu 5.80 și este o mașinã gres care goalã are 1600km .in autostrada cu 56 l disel am fãcut 887km
Skip ads

  1. Home
  2. Discutii Generale
  3. Calatori prin lume

Intra in ClubOpel!

check Cea mai mare comunitate Opel
check Intalniri locale
check Skip Ads
check Vinzi/Cumperi
check Gratuit pe viata




CO+FB CO+FB CO+YT CO+IG CO+TWTR