Ai uitat parola?


  1. Home
  2. Hibrid & Electric
  3. Opel Ampera
  • 4EST

  • Mesaje scrise: 689
  • Locatie: Brasov
  • Masina:
  • Status: Offline
  • Cont inregistrat in: 30 Apr 2004

  • Mesaj Privat
verifica sa nu au scurgeri de ulei, ca la orice motor
verifica sa se incarce de la curent
verifica sa nu ai sunete ciudate la rulare
daca ajungi pe la bv putem face si o scanare a masinii sa vedem ce zice si calculatorul
bateria este formata din 4 module, si daca ai nevoie de schimbat in cel mai rau caz schimbi unul din cele 4. ~1000 euro cred

https://masini-electrice.ro/...ce/12-opel-ampera
  • misummc

  • Mesaje scrise: 14
  • Locatie: Bucuresti
  • Masina: Ampera din 2012
  • Status: Offline
  • Cont inregistrat in: 11 Apr 2016

  • Mesaj Privat
Verifica sa aibă încărcător care și funcționează. Sa se încarce în fața ta. De preferat sa o lași pana se face full ca să vz ce autonomie arata. Acu pe iarna ar trb sa vz măcar un 40km. Vz sa nu aibă becuri aprinse în bord și zgomote la pornirea de pe loc. Pt restu mai vb. Nu îți pune problema bateriei noi. Dacă pleci cu gândul asta nu mai lua Ampera. Bateria noua costa cât jumate din masina pe care o sa o iei. Pe care, apropo, vezi cât dai și din ce tara o iei. Exclus România...sau doar dacă ți o vinde frati tu😁😉
  • alichi_c

  • Mesaje scrise: 196
  • Locatie: Bucuresti
  • Masina: Ampera 1.4 din 2013
  • Status: Offline
  • Cont inregistrat in: 29 Dec 2005

  • Mesaj Privat
buna iti recomand masina pentru folosire personala trebuie verificate erorile daca apar de la ce sunt sa nu ai zgomote aspectul exterior verificata daca a suferit vreun accident verificare incarcare baterie fie din statie de incarcare fie din priza. cam atat pot spune ca trebuie facut
bafta sa faci cat mai multi km
  • alichi_c

  • Mesaje scrise: 196
  • Locatie: Bucuresti
  • Masina: Ampera 1.4 din 2013
  • Status: Offline
  • Cont inregistrat in: 29 Dec 2005

  • Mesaj Privat
A montat cineva roti de iarna pe mașină cu senzori ? Daca a montat cum a resetat senzorii că sa fie văzuți pe bord.
  • 4EST

  • Mesaje scrise: 689
  • Locatie: Brasov
  • Masina:
  • Status: Offline
  • Cont inregistrat in: 30 Apr 2004

  • Mesaj Privat
nu trebuie sa faci nimic. se detecteza automat
  • alichi_c

  • Mesaje scrise: 196
  • Locatie: Bucuresti
  • Masina: Ampera 1.4 din 2013
  • Status: Offline
  • Cont inregistrat in: 29 Dec 2005

  • Mesaj Privat
Nu se detectează automat am schimbat jante și cauciucuri am trecut la janta de 16 cu cauciuc de iarna și trebuiesc resetați senzorii menționez că și aceștia sunt alții decât cei de pe janti originale
  • alichi_c

  • Mesaje scrise: 196
  • Locatie: Bucuresti
  • Masina: Ampera 1.4 din 2013
  • Status: Offline
  • Cont inregistrat in: 29 Dec 2005

  • Mesaj Privat
Nu se detectează automat am schimbat jante și cauciucuri am trecut la janta de 16 cu cauciuc de iarna și trebuiesc resetați senzorii menționez că și aceștia sunt alții decât cei de pe janti originale
  • 4EST

  • Mesaje scrise: 689
  • Locatie: Brasov
  • Masina:
  • Status: Offline
  • Cont inregistrat in: 30 Apr 2004

  • Mesaj Privat
eu cand am schimbat rotile, n-am resetat absolut nimic, le-a luat automat.

trebuie sa ai grijsa sa nu fie cele vechi aproape de aripa
  • alichi_c

  • Mesaje scrise: 196
  • Locatie: Bucuresti
  • Masina: Ampera 1.4 din 2013
  • Status: Offline
  • Cont inregistrat in: 29 Dec 2005

  • Mesaj Privat
Erau scoase de pe mașină și deja depoIzitate când au dispărut de pe afisaj
  • alichi_c

  • Mesaje scrise: 196
  • Locatie: Bucuresti
  • Masina: Ampera 1.4 din 2013
  • Status: Offline
  • Cont inregistrat in: 29 Dec 2005

  • Mesaj Privat
La multi ani club Opel
Nu pot reseta senzorii pentru că nu se activează comanda din butonul select am cumpărat și aparat pt resetat senzori dar nu pornește comanda .
A mai pățit cineva așa ceva ? Daca da cum a făcut?
  • dedant68

  • Mesaje scrise: 34
  • Locatie: Dambovita
  • Masina: Ampera din 2012
  • Status: Offline
  • Cont inregistrat in: 19 Dec 2019

  • Mesaj Privat
La multi ani !
Sunt un viitor posesor de Ampera...o astept in maximum 10-12 zille din Olanda. Pana atunci si pana cand o sa o prezint pe forum sunt in asteptare..
Referitor la problema ta, daca ai senzori diferiti fata de marca GM este o problema cu semnalul de radiofrecventa emis de fiecare senzor catre modulul electronic de presiune anvelopo, telecomanda si BCM. In mod normal, cu senzori GM la viteza de peste 40-50 km/h si dupa 10 min de mers, sisstemul electronic /BCM "invata"valorile senzorilor( temperatura si presiune). Ceva semnale aprinse in bord?
  • alichi_c

  • Mesaje scrise: 196
  • Locatie: Bucuresti
  • Masina: Ampera 1.4 din 2013
  • Status: Offline
  • Cont inregistrat in: 29 Dec 2005

  • Mesaj Privat
Salut bun venit in club
Senzori gm nu am semnale aprinse am doar dungulițe in loc de valori de presiune că sa pot reciti senzorii trebuie după ce tragi frana de mana și activezi power cu maneta in pozitia p trebuie selectată pe dic poziția cu senzorii de roti apoi apăsat select pe buton și apoi selectat yes pentru configurare (exact acest lucru nu pot face ) aveți cumva idee de ce nu merge ?
  • dedant68

  • Mesaje scrise: 34
  • Locatie: Dambovita
  • Masina: Ampera din 2012
  • Status: Offline
  • Cont inregistrat in: 19 Dec 2019

  • Mesaj Privat
Practic din toate etapele descrise de tine mai sus, ce poti face? Pana unde ajungi?
  • alichi_c

  • Mesaje scrise: 196
  • Locatie: Bucuresti
  • Masina: Ampera 1.4 din 2013
  • Status: Offline
  • Cont inregistrat in: 29 Dec 2005

  • Mesaj Privat
Nu funcționează comanda select că apoi sa pot incepe inițializare senzori roti
  • dedant68

  • Mesaje scrise: 34
  • Locatie: Dambovita
  • Masina: Ampera din 2012
  • Status: Offline
  • Cont inregistrat in: 19 Dec 2019

  • Mesaj Privat
ok! Select , Configurare si Back functioneaza pentru alte meniuri din DIC, dar nu pentru presiune roti.
Ai incercat sa intri in" Service Mode" pentru 5 min si apoi sa iesi? Presupun ca o restartare simpla ai facut...
  • alichi_c

  • Mesaje scrise: 196
  • Locatie: Bucuresti
  • Masina: Ampera 1.4 din 2013
  • Status: Offline
  • Cont inregistrat in: 29 Dec 2005

  • Mesaj Privat
Cum se intra în service mod?
Ms de raspuns
  • alichi_c

  • Mesaje scrise: 196
  • Locatie: Bucuresti
  • Masina: Ampera 1.4 din 2013
  • Status: Offline
  • Cont inregistrat in: 29 Dec 2005

  • Mesaj Privat
Nu am făcut resetare simplă am căutat pe net și nu am găsit cum cred că după reset se activează că celelalte comenzi cu select funcționează
  • dedant68

  • Mesaje scrise: 34
  • Locatie: Dambovita
  • Masina: Ampera din 2012
  • Status: Offline
  • Cont inregistrat in: 19 Dec 2019

  • Mesaj Privat
Ca sa intri in Service Mode, se tine apasat butonul de START 6-8 secunde, dar fara sa apesi pe frana ca la pornirea normala. Dupa cateva minute, treci la modul ON prin apasarea pedalei de frana si apasarea pe buton START (pornirea normala). Vezi ce se intampla.
Problema este ca daca inainte cu rotile de vara sistemul de monitorizare a presiunii functiona normal, si dupa ce ai schimbat anvelopele, jante si alti senzori, sistemul nu fuctioneaza, eu cred ca este o probleme legata de senzori. Acestia au o sursa interna, un "power supply" care emite semnalul de radiofrecventa. Daca senzorii nu emit, atunci modulul nu detecteaza nimic si nu va transmite niciun semnal la BCM /calculatorul de bord. De unde sunt senzorii? Au mai functionati? Cine i-a montat?
Ai vreun aparat electronic prin masina care interfereaza cu senzorii ? Ceva nou electronic ce nu ai avut inainte? Nu cred ca echipamentele electronice din circuit sa se fi defectat peste noapte ( modului de presiune, receiver-ul sau BCM) !
  • alichi_c

  • Mesaje scrise: 196
  • Locatie: Bucuresti
  • Masina: Ampera 1.4 din 2013
  • Status: Offline
  • Cont inregistrat in: 29 Dec 2005

  • Mesaj Privat
Salut mulțumesc de mesaj o sa incerc mâine cu resetul .Am incercat sa scot borna de plus de la baterie și nu am obținut nimic . De senzori pot spune că au fost cumpărați de la un proprietar de Opel sunt gm originali. La testul bateriei de senzori nu îmi dă eroare . La anvelopele de vara pe roti de 17 îmi arată perfect . Acum nu pot sa initializez procedura de învățare senzori noi. Nu primește comanda din select. Mulțumesc anticipat colegilor de forum pentru sfaturi . O seara minunata va doresc.
  • alichi_c

  • Mesaje scrise: 196
  • Locatie: Bucuresti
  • Masina: Ampera 1.4 din 2013
  • Status: Offline
  • Cont inregistrat in: 29 Dec 2005

  • Mesaj Privat
Mulțumesc de sfaturi
Tot nu se activează comanda select
Dacă aveți alte idei sunt deschis sa incerc
O zi buna
  1. Home
  2. Hibrid & Electric
  3. Opel Ampera

Intra si tu in ClubOpel!

check Cea mai mare comunitate Opel
check Solutii la probleme tehnice
check Mai putine reclame
check Intalniri locale
check Vinzi/Cumperi
check Gratuit pe viata




FB/CO YT/CO TWTR/CO IG/CO