Ai uitat parola?

1. Home
  2. Opel Astra
  3. Astra J
  • bodo 2010

• Mesaje scrise: 272
  • Masina: Astra 2010 A14xer
  • Status: Offline
  • Cont inregistrat: 02 Jun 2010

• Mesaj Privat
Salut!
De câteva luni a întrat în vigoare directiva RAR care permite montarea legala de leduri after market omologate .
Întrebarea este dacă a montat cineva și dacă rezultatele sunt pe masura așteptărilor,ținând cont ca valoarea investiției este de 2-300 sute de euro aici incluzând și anulatoarelor de eroare .
Ca idee ași monta pe faza scurta inițial și în funcție de rezultate și fiabilitate ași face upgrade-ul și pe lungă ulterior.
Ledurile sunt cele de la Osram,montajul ar fi de dorit într-o unitate specializata pentru a profita de maximul perioadei de garanție.

MODEL: Astra 2010
MOTOR: A14xer
Like 1 ICARP901
Skip ads

• Shade89

• Mesaje scrise: 131
  • Masina: Astra 2017
  • Cont inregistrat: 12 Jun 2017

• Mesaj Privat
Nu e wow diferenta. LED-urile omologate RAR au aceeasi putere de 55W, doar ca face lumina mult mai alba. Pe langa LED trebuie sa cumperi inele adaptoare in functie de ce model de LED alegi, capace far mai mari si anulatoare de eroare. Pentru masinile noastre sunt omologarte doar pe faza scurta. Verifica si codul de pe far sa fie compatibil.
Mai ieftin iesi cu NIGHT BREAKER 200 H7. Si poti pune si pe faza lunga. Doar ca durata lor de viata este cam scurta.
Toate informatiile le gasesti aici: https://look.ams-osram.com/m...hicle-List-EN.pdf
Like ICARP901
  • bodo 2010

• Mesaj Privat
Într-adevăr sunt 2 variante omologate la Osram și doar pe scurta H7 led SM și H7 led ST adică variantele smart și start .
Ai montat sau doar presupui ca nu e wow,normal ca au 55 w dar intensitate luminoasa a LED-ului e net superioara.Acuma cum pune pe drum acest fascicul un far fără lupa e ceea ce pot spune cei ce au montat,nu am găsit pe nicăieri opinii
Like ICARP901
  • livcro

• Mesaje scrise: 4,606
  • Masina: Grandland X 2018 D20DT
  • Cont inregistrat: 22 Jul 2005

• Mesaj Privat
Nu au 55 w, ci 16 W deci dau erori fara anulatoare
Like ICARP901
  • bodo 2010

• Mesaj Privat
Ledurile de la Osram vin cu perechi de anulatoare,dar se plătesc separat
Like ICARP901
  • yeti

• Mesaje scrise: 408
  • Masina: Mokka 2016 B1.4NET
  • Cont inregistrat: 05 Nov 2006

• Mesaj Privat
livcro a scris: ...deci dau eroare fara anulatoare
Depinde de masina si/sau de LED..
Pe masina mea, Opel Mokka 2016, am inlocuit incandescentele cu LED Philips H7 si nu am eroare de la ele.
Pe un VW Golf din 2017 am pus Osram Night Breaker LED H7 Speed si nu dau eroare.

Shade89 a scris:Nu e wow diferenta. LED-urile omologate RAR au aceeasi putere de 55W, doar ca face lumina mult mai alba.
Intradevar, nu dau (mult) mai multa lumina, pentru ca fluxul luminos [lumeni] estei limitat de regulamentul dupa care se face omologarea becurilor, acealasi pentru led sau incandescent. Totusi, chiar si in cadrul acestei limitari, LEDurile omologate fac o iluminare evident mai buna a drumului.
Deci nu puterea electrica este limita ci fluxul luminos. De aceea vedeti ca becurile incandescente ce reclama +100, 150, 200% mai multa lumina au in majoritate tot 55W electric, dar NU sunt omologate pentru drumuri publice tocmai din cauza fluxului luminos peste standard.

Pe langa LED trebuie sa cumperi inele adaptoare in functie de ce model de LED alegi, capace far mai mari si anulatoare de eroare
OSRAM NIGHT BREAKER LED SPEED H7 sunt compatibile 1:1 cu becurile cu incandescenta si nu e nevoie de inele de adaptare, de capace far modificate si cel mai probabil nici de anulatoare.

Mai ieftin iesi cu NIGHT BREAKER 200 H7.. Doar ca durata lor de viata este cam scurta.
Doar ca nu sunt omologate, dupa cum am metionat mai inainte.

bodo 2010 a scris:Acuma cum pune pe drum acest fascicul un far fără lupa e ceea ce pot spune cei ce au montat,nu am găsit pe nicăieri opinii
Din experientele mele:
Osram omologate puse pe VW Golf, lumina clara, uniform distribuita, as spune perfecta.
Philips neomologate, varianta cea mai scumpa, pus pe Opel Mokka, as spune ca sunt fel de bune precum Osram-urile mentionate mai inainte.
Philips neomolgate, varianta mai ieftina, le-am schimbat pe cele de mai sus caci mi s-a ars unul dupa doi ani, au lumina bine pusa pe drum (nu bat in crengi) dar usor distribuita neuniform in fata masinii, cu zone mai luminate si mai intunecate.
Like 3 Mr.Opel, bodo 2010, bibu16v
Skip ads

1. Home
  2. Opel Astra
  3. Astra J

Intră în ClubOpel!

check Cea mai mare comunitate Opel
check Întâlniri locale
check Skip Ads
check Vinzi/Cumperi
check Gratuit pe viață

CO+FB CO+FB CO+YT CO+IG