Ai uitat parola?

1. Home
  2. Opel Zafira
  3. Zafira B
  • liviuub

• Mesaje scrise: 10
  • Masina:
  • Status: Offline
  • Cont inregistrat: 06 Mai 2009

• Mesaj Privat
Salutari tuturor! Am o problema cu Ecu la Zafira B, 1.7 CDTI, a17 dtr. A intrat apa in el si nu mai poate fi salvat si in cautarea uniu alt ECU am gasit pentru acest tip de motor, de pe Astra H 2009-2011, de pe Astra J 2011-2015 si de pe Zafira B . Problema este ca sunt coduri diferite si preturi diferite(diferente maricele). poate cineva sa imi spuna daca cele de Astra J sunt compatibile cu Zafira B?

MODEL: Zafira B 2013
MOTOR: A17 DTR
Like
Skip ads

• bibu16v

• Mesaje scrise: 7,311
  • Masina: Astra 1995 X16XEL
  • Cont inregistrat: 25 Jan 2016

• Mesaj Privat
Ar trebui să te adresezi celor care se ocupă cu reparații/resoftări ECU...ei cred că au informații mai precise pe felia asta...gen colegii @dancuciureanu, @34KLA sau ecu.ro...
Pot să încerc, pe bază de VIN, să văd ce cod GM are ECU original și dacă apar echivalențe.
Like
  • liviuub

• Masina:

• Mesaj Privat
VIN-ul este , W0L0AHM75D2070659.
Like
  • bibu16v

• Mesaj Privat
Original este GM 98003171, este montat și pe Astra H... Se găsește prin dezmembrări...am văzut unul pe la Craiova, cu tot cu clonare/rescriere...nu e chiar ieftin. Este unul la Oradea, bragă de ieftin!
Cred că nu e problemă pe ce mașină e montat, dacă are același cod GM
Like
  • liviuub

• Masina:

• Mesaj Privat
Codul de pe al meu este 55593704. Din diverse discuții am aflat că se poate monta orice calculator de pe Astra H sau Zafira B,1.7 (DTR, DTH,DTJ) atâta timp cât se face clonare. Am reușit să găsesc unul pentru a17dtr, la un preț rezonabil. Aștept să ajungă și o sa îl cloneze, sper sa fie bine! Revin cu detalii!
Like
  • bibu16v

• Mesaj Privat
Baftă!
Like
  • sebage

• Mesaje scrise: 2,661
  • Masina:
  • Cont inregistrat: 16 Jun 2019

• Mesaj Privat
Sunt multe ECU care pot fi folosite, ai nevoie de DECe01 cu SH7058, de pe Zafira B, Astra H, chiar si pe unele Meriva.
NU poti folosi DECe02 cu SH7059 de pe Astra J, chiar daca gasesti aparent acelasi cod de motor A17DTR.
Clonarea la aceste ECU, este cam o joaca de copii si daca in 2025 se mai cer sume aberante pentru asa ceva, iti poti cumpara "scula", iti faci treaba si apoi o revinzi la pret mai mic pentru a scapa de ea.

P.S. Cam greu de crezut ca "nu mai poate fi salvat", am vazut destule si da, sunt pacatoase pentru ca, din cauza apei, se perforeaza capacul de protectie (este din tabla neagra, subtire) side aici necazul.
Doar ca, montarea cu mufele in jos, cumva ajuta la "salvare".
Like 1 bibu16v
Skip ads

1. Home
  2. Opel Zafira
  3. Zafira B

Discuții similare

Intră în ClubOpel!

check Cea mai mare comunitate Opel
check Întâlniri locale
check Skip Ads
check Vinzi/Cumperi
check Gratuit pe viață