Ai uitat parola?

1. Home
  2. Opel Corsa
  3. Corsa C/Combo C
Soluție
  • ViceSTG

• Mesaje scrise: 20
  • Masina:
  • Status: Offline
  • Cont inregistrat: 28 Nov 2023

• Mesaj Privat
Salut!
Doresc sa schimb discurile de frana si am o nelamurire.
Pe masina sunt montate discuri neventilate si masina are ABS.
Vreau sa montez discuri ventilate, dar am citit ca trebuie schimbati si etrierii, pentru a avea loc, fiind mai groase cele ventilate. In acelasi timp, am citit faptul ca avand ABS, masina ar trebui sa aiba deja discuri ventilate, ceea ce inseamna ca nu ar fi nevoie de schimbarea etrierilor.
Stie cineva concret cum sta treaba de fapt? Trebuie sa schimb etrierii pentru a monta discuri ventilate sau nu? Masina, avand ABS, a venit din fabrica cu discuri ventilate sau neventilate?

MODEL: Corsa C 2005
MOTOR: 1.0 Z10XEP

Această discuție are un răspuns marcat ca Soluție la problema expusă.
Sari direct la Soluție

Like
Skip ads

• bibu16v

• Mesaje scrise: 7,345
  • Masina: Astra 1995 X16XEL
  • Cont inregistrat: 25 Jan 2016

• Mesaj Privat
Dacă dai un VIN, ne dumirim mintenaș...
LE
Pe caroseria și motorizarea ta, și discuri chioare și ventilate a pus uica Opel...

Ultima modificare făcută de bibu16v la Mie 25 Jun, 2025 1:49 pm, modificat de 2 ori în total
Like
  • ViceSTG

• Masina:

• Mesaj Privat
W0L0XCF0866018923
Astea-s discurile pe care vreau sa le montez: https://m.autodoc24.ro/brembo/7887483
Like
  • ViceSTG

• Masina:

• Mesaj Privat
bibu16v a scris:Dacă dai un VIN, ne dumirim mintenaș...
LE
Pe caroseria și motorizarea ta, și discuri chioare și ventilate a pus uica Opel...

Sa inteleg ca se potrivesc ambele tipuri, chiar daca au dimensiuni diferite, fara vreo modificare in prealabil?
Like
  • bibu16v

• Mesaj Privat
Din păcate, pe feru tău, sistemul de frânare este cu discuri chioare(pe față) și tamburi(spate), așa apare pe catalog.
Are ABS, dar, cumva, există o inadvertență: când intru la etrieri, menționează că sunt ptr sistem fără ABS?!
Ce-aș face eu: aș verifica direct pe mașină dacă discurile sunt chioare sau ventilate. Nu e fizică cuantică și nici nu ai nevoie de ceva special.
Dacă sunt chioare, nu poți monta Brembo alea decât cu (unele) modificări (cel puțin etrierii dedicați) ptr motivul că sunt mai groase(aproape dublu!): dacă ai noroc să fie ventilate(ceea ce nu cred), atunci nu te doare capul.
Like
  • ViceSTG

• Masina:

• Mesaj Privat
Tot din pacate, discurile actuale sunt "chioare", asa ca cel mai probabil o sa raman la acest tip de discuri, ca sa nu imi bat capul prea tare...
Doar ca dupa toata discutia asta, m-am gandit si la placutele de frana pe care le-am cumparat deja. Conteaza tipul discului pentru placutele de frana sau ce am cumparat eu s-ar potrivi pe ambele tipuri? Asta ca sa stiu in viitor, sa fiu mai atent la ce achizitionez.

https://m.autodoc24.ro/brembo/1661533
Like
  • bibu16v

• Mesaj Privat
Plăcuțele sunt compatibile. Tu ai nevoie de oricare din codurile astea: GM 9200108/93172261/93176114.
Dacă te duci pe pagina din link-ul tău, în josul paginii ai rubrica/butonul ”Număr OE”, în care o să regăsești codurile indicate de mine.
Like 1 ViceSTG
  • ViceSTG

• Masina:

• Mesaj Privat
Stiu ca sunt indicate de catalog ca fiind compatibile, datorita codului respectiv, dar si discurile de mai devreme sunt indicate de catalog ca fiind compatibile si aparent nu sunt, fara modificari. Tocmai asta este motivul pentru care voiam sa ma asigur ca n-am dat-o in bara.
Like ViceSTG
  • bibu16v

• Mesaj Privat
Cataloagele, chiar și originale, mai conțin și greșeli sau neclarități...deși autodoc sunt foarte buni, nu cred să fie perfecți...
Like 1 ViceSTG
Skip ads

1. Home
  2. Opel Corsa
  3. Corsa C/Combo C

Discuții similare

Intră în ClubOpel!

check Cea mai mare comunitate Opel
check Întâlniri locale
check Skip Ads
check Vinzi/Cumperi
check Gratuit pe viață