- bibu16v
- *******
- 7,389 mesaje
- din 25 Jan 2016
- Astra 1995 X16XEL
- Alta tara
bibu16v
- Mesaje scrise: 7,389
- Locatie: Alta tara
- Masina: Astra 1995 X16XEL
- Status: Offline
- Cont inregistrat: 25 Jan 2016
- Mesaj Privat
AM.V.
- Mesaje scrise: 7
- Locatie:
- Masina:
- Status: Offline
- Cont inregistrat: 10 Mai 2023
- Mesaj Privat
AM.V.
- Mesaje scrise: 7
- Locatie:
- Masina:
- Status: Offline
- Cont inregistrat: 10 Mai 2023
- Mesaj Privat
CLD_PH
- Mesaje scrise: 47
- Locatie: Prahova
- Masina: Insignia 2017 B20DTH
- Status: Offline
- Cont inregistrat: 04 Aug 2018
- Mesaj Privat
- guliver
- OP
- 554 mesaje
- din 10 Dec 2006
- Insignia 2018 B20DTH
- Bucuresti
guliver
- Mesaje scrise: 554
- Locatie: Bucuresti
- Masina: Insignia 2018 B20DTH
- Status: Offline
- Cont inregistrat: 10 Dec 2006
- Mesaj Privat
APeres
- Mesaje scrise: 5
- Locatie: Satu Mare
- Masina: Insignia 2017 B20DTH
- Status: Offline
- Cont inregistrat: 17 Nov 2023
- Mesaj Privat
CLD_PH
- Mesaje scrise: 47
- Locatie: Prahova
- Masina: Insignia 2017 B20DTH
- Status: Offline
- Cont inregistrat: 04 Aug 2018
- Mesaj Privat
geocars
- Mesaje scrise: 13
- Locatie: Gorj
- Masina: Zafira 2016 B20DTH
- Status: Offline
- Cont inregistrat: 14 Aug 2015
- Mesaj Privat
g0b3x
- Mesaje scrise: 12
- Locatie: Germania
- Masina: Insignia B Sports Tourer 2018 B20DTH
- Status: Offline
- Cont inregistrat: 28 Mar 2025
- Mesaj Privat
sunt posesor de Insignia B si am 260 de mii de km la bord, am multa experiență cu acestă mașină și vă pot spune câte ceva despre întreținere. Ca orice motor, va ține mult și bine dacă ținem cont de punctele slabe din fabrică și reacționăm preventiv. Un punct slab asa cum a mai scris un membru aici pe forum sunt rolele de plastic, acestea se uzează prematur și prin uzură plasticul este mâncat descoperind niște zimți de plastic care vor tăia cureaua, fără glumă am văzut multe imagini horror deci se întâmplă. Apoi al doilea punct slab este tensionatorul și lanțul axelor cu came, acesta se lasă cu timpul și ajunge să roadă din blocul motor, în cazuri și mai grave se rupe și Sayonara. Primul schimb pentru mine a fost la 150.000 (distribuție și lanț) și am m-am bucurat să văd că nu existau daune la blocul motor iar lanțul era încă întins, dar atenție, sunt destule cazuri pe internet cu motoare la 120.000 unde lanțul luase deja o mușcătură din blocul motor. Iar dacă credem că e bine..."măcar nu s-a rupt" nu aș fi atât de încântat, metalul ros se duce undeva iar acest motor are aceași cuzineți ca pe Insignia A, deci aceștia oricum vor avea nevoie de o vizită la 260/300 de mii, dacă ai avut și daune pe bloc cu siguranță mai rapid! În sfârșit, astea sunt părțile la care trebuie să fim atenți, mai sunt și altele dar nu încap toate într-un post 😃 Eu sunt acum la 260 de mii și sunt pregătit din nou cu toate piesele, sâmbătă voi schimba din nou distribuție și lanț, dar și preventiv niște garnituri în interiorul băii de ulei inferioare și superioare (acest motor a fost proiectat diferit de cel de pe Insignia A deci nu mai avem acea garnitură tâmpită dar avem o alta), precum si schimb garnituri si curațare carcasa filtrului de ulei, răcitor ulei și conducta ulei pentru turbo. În fine, cine are interes cum se face și cum poate ave grijă cu adevărat de această mașină PM me! Eu recoand așa: primul schimb nu mai târziu de 150 de mii, iar al doilea la fiecare 90 de mii maxim 100 de mii.
- vpreda2003
- **
- 210 mesaje
- din 12 Aug 2007
- Insignia B 2019 B20DTH
- Bucuresti
vpreda2003
- Mesaje scrise: 210
- Locatie: Bucuresti
- Masina: Insignia B 2019 B20DTH
- Status: Offline
- Cont inregistrat: 12 Aug 2007
- Mesaj Privat
Insignia B 2018, B20DTH, 140000km. Am inlocuit distributia, inclusiv kitul de lant. Pot sa va spun ca, pentru inlocuirea kitului de distributie la partea din fata, nu pot exista probleme. Se inlocuieste destul de usor, ai semne pe curea... Pe scurt nu prea ai ce sa gresesti. In schimb, la partea de lant trebuie sapat destul de mult. Se demonteaza usor injectoarele, rampa, capacul de culbutori, cablaraie, furtune si doar 3 suruburi de la pompa de vacuum. Apoi incepe distractia. Surubul de jos al pompei de vacuum nu poate fi demontat decat daca demontezi si corpul EGR. Ca sa demontezi corpul EGR trebuie sa demontezi conductele de apa dinspre vasul de expansiune, tubul de metal de la EGR catre admisie, clapeta de acceleratie etc. Asta ar fi una dintre probleme. Apoi, dupa ce ai dat jos pompa de vacuum ai acces complet la lant. Nevand chei speciale de calare distributie am folosit tot ce am avut la indemana. Dar acele suruburi care fixeaza pinioanele nu s-au vrut lasate sa fie demontate deloc. A trebuit sa demontez fiecare ax cu came de pe chiuloasa, sa-l pun jos pe un carton in pozitie orizolntala si sa folosesc o cheie de 27 putin mai subtire ca sa prind umarul axului si o alta cheie de 18 avand ca prelungitor o teava ca sa desfac surubul. E nevoie de cel putin 3 picioare. 😃 Doar apasand cu piciorul pe teava de prelungitor am reusit sa le desfac.





Atentie: Daca axele cu came sunt montate pe chiuloasa si nu aveti chei speciale, nu incercati demontarea suruburilor din capetele axelor cu came decat dupa ce ati demontat cureaua de transmisie si, rotind arborele cotit, ati adus cele 4 pistoane la jumatatea cursei. Mai exact, niciun piston nu trebuie sa fie in PMS. Riscati sa rupeti (indoiti) supapele in situatia in care va scapa cheia cu care tineti fix axul cu came in momentul demontarii surubului. La mine, la cat de stranse erau aceste suruburi, ma indoiesc ca o cheie de calare speciala ar fi rezistat.
Concluzie: Inlocuirea lantului sa zicem ca merita facuta. La mine lantul vechi parea foarte bun. Patinele erau foarte putin uzate, se cunosteau doar doua urme de lant pe ele. In niciun caz nu atingea de chiuloasa. De zgomot... nici vorba. Din pacate, ca sa te asiguri ca nu este foarte larg si ca nu se apropie de chiuloasa, trebuie sa demontezi pompa de vacuum si cu modulul EGR. Si daca tot ai ajuns aici, pentru 350 de lei, schimbi si kitul de lant, nu-i asa? Asa arata kitul vechi de lant:

In schimb, recomad cu caldura inlocuirea pompei de apa. Destul de scumpa, dar mai ales daca huruie vreun pic sau are joc la mana, schimbati-o.

Bafta si Teknologia sa traiasca!