Mie 29 Apr, 2009 8:20 pm
sal
Ar trebui sa se vada pe tester daca e infundat? Cat ai dat pe un senzor?,
da se vede pe diagnoza cat si cum este infundat,acel senzor da calculatorului cat si cum este infundat,la mine arata undeva de 27%,ba 35% numa eronat si se dadea de una regenerare singura,pe senzor am dat 398ron cu tot cu regenerare cu leaptopul,manopera.etc.
cu o perioada inainte de a ma duce la reprezentanta bacau,am dat filtrul jos,(se demonteaza super usor) l.am bagat la un jet de apa fierbinte la o spalatorie auto,timp de 1,5 ore,dupa care l,am lasat la uscat,dupa care l.am remontat si am dat jeala in treapta a 2 a la turatie de 3500rpm cca 30 km,dupa care sa curatat,cat de cat.
am mai dat o regenerare pe diagnoza la reprezentanta si sper ca de acum am scapat oarecum de acea funingine,plus ca mi sa recomandat sa folosesc ulei de motor dedicat pentru DPF,este ulei de la GM 5w30,
referitor la consum, eu am facut urmatorul test si de la plin la plin, 8.5/9.6 oras, 5.3/6.4 drum intins,6.7/7.6 combinat,iar in relanti oscileaza 0.7,0.6, 0.5, cand e motorul super cald sta undeva de 0.4/0.5 l/h,cand motorul inca nu a ajuns la temperatura maxima oscileaza 0.6 , 0.7,l/h
si vectra mea este tot cu roti de 17/50/215,asta nu stiu sa precizez,lund.o babeste ar fi normal sa consume ceva mai mult avand in vedere ca are anvelope mai late,caci producatorul a facut un consum cu o anumita dimensiune,si cele pe 16 sunt la fel 215/55/16,acum nu stiu ce sa mai zic.
numa de bine si fara evenimente,km cat mai multi
bafta la toti