Ai uitat parola?

1. Home
  2. Opel Zafira
  3. Zafira A
  • mirea adrian

• Mesaje scrise: 46
  • Masina: Zafira 2001 y20dth
  • Status: Offline
  • Cont inregistrat: 20 Nov 2008

• Mesaj Privat
curand am mers cu un chrysler voyager motor de 2.5TD(deci nu tdi) de 115 cai an 1998.masina are o pedala de acceleratie la atingere mult mai suava ca la o zafira 2.0DTI din anul 2002.intr-adevar zafira pare mai nervoasa cu toate ca are cai mai putini,dar nu asta e intrebarea.m-a uimit pedala de acceleratie si franele!de ce sunt mai suave?am mers cu mai multe opeluri din 2002 dar acelasi lucru,au pedala la acceleratie un pic mai rigida,de ce?
Like
Skip ads

• sorinsorin

• Mesaje scrise: 55
  • Masina: Zafira 2001
  • Cont inregistrat: 18 Mai 2009

• Mesaj Privat
salut. am si eu o zafira din 2001 de 2.0 dti 16 v si acceleratia nu raspunde imediat la apasare este foarte lenta { puturoasa} la plecare si e foarte inervant deoarece nu poti sa demarezi imediat dar dupa 2500 rotati pleaca glont. PUTETI SA MA AJUTATI CU VREO EXPLICATIE . va rog
Like
  • Brutus

• Mesaje scrise: 72
  • Masina: Zafira 2006 Z19DT
  • Cont inregistrat: 04 Jun 2006

• Mesaj Privat
sorinsorin a scris:salut. am si eu o zafira din 2001 de 2.0 dti 16 v si acceleratia nu raspunde imediat la apasare este foarte lenta { puturoasa} la plecare si e foarte inervant deoarece nu poti sa demarezi imediat dar dupa 2500 rotati pleaca glont. PUTETI SA MA AJUTATI CU VREO EXPLICATIE . va rog

Plusul de putere il simti cand intra turbina in functiune... Ar trebui sa intre mai devreme de 2500 rpm. Cred ca un diagnostic si o reglare ar fi binevenite. De acolo si demarajul mai slab sub turatia asta...
Like
  • cristi_ilie

• Mesaje scrise: 279
  • Masina: Astra 2012 A17dtr
  • Cont inregistrat: 06 Jul 2007

• Mesaj Privat
Aceeasi problema cu aceceleratia puturoasa la demaraj o am si eu adik dupa vreo 2500 de ture intra in demaraj ca lumea si a mea e benzina 16.16v nici vorba de turbina .Nu cumva o fi de la vreun senzor de acceleratie?Sau asa ceva?
Like
  • sorinsorin

• Mesaj Privat
multumesc de raspuns brutus da crezi ca se poate regla sa intre ma i repede turbina si asta de unde se regleaza din calculator banuiesc
Like
  • Brutus

• Mesaj Privat
sorinsorin a scris:multumesc de raspuns brutus da crezi ca se poate regla sa intre ma i repede turbina si asta de unde se regleaza din calculator banuiesc

Sunt niste senzori pneumatici care masoara presiunea din galerie si deschid turbina numai dupa o anumita valoare. Se pot regla, desigur. Trebuie consultat cineva de meserie.
Like
  • sorinsorin

• Mesaj Privat
mai precis poti sa ma indrumi unde se afla pe motor acei senzori pentru ca sant tare curios daca voi putea rezolva aceasta problema mersi de raspunsuri 😲
Like
  • Brutus

• Mesaj Privat
Teoretic pe galeria de admisie... Tu poti cel mult sa verifici sa nu fie depuneri. Nu iti recomand sa te joci pentru ca turbina e un punct foarte sensibil...
Like
Skip ads

1. Home
  2. Opel Zafira
  3. Zafira A

Intră în ClubOpel!

check Cea mai mare comunitate Opel
check Întâlniri locale
check Skip Ads
check Vinzi/Cumperi
check Gratuit pe viață

CO+FB CO+FB CO+YT CO+IG CO+TWTR