Testul l-am facut la Opel West Oradea.
Vedeti mai jos cateva poze si impresii de la un sofer linistit, asezat, nu campion de raliuri.
1. Un superb Astra I din showroom: benzina 1,4 - 100CP

2. Masina de drive test. Mi s-a spus ca e o benzinara de 1,6 la 180CP. Nu am mai multe poze, pentru ca nu a fost timp de asa ceva.

3. Pliante

3. Si acum, special gift, un puzzle cu Astra I pentru piciul meu
[imglb=https://www.clubopel.com/8080/uploads/2010-01/823_avzcibqtn.jpg]

Impresiile mele.
As incepe cu capitolul confort, unul foarte important pentru mine.
Ei bine, scaunul ala, chiar daca nu e cel de pe Insignia, e perfect. Simti ca stai "pe moale", dar ferm, pozitie foarte comoda, suportii laterali sunt la fix. Nu sunt nici prea proieminenti ca la Recaro, dar suficient de pronuntati cat sa te sustina foarte bine in curbe. Practic, in curbe, parca ai fi la vals.
Volanul sport, imbracat in piele, cu comenzi pe el, e destul de mic, cat sa creasca ideea de sportivitate. A trebuit totusi sa-i caut bine o pozitie comoda pentru a vedea prin el ceasurile de bord.
Mi-a placut afisajul digital pentru computerul de bord. E central, intre ceasurile de bord, foarte usor vizibil prin volan.
Mi-a placut ideea. Aparatura de bord, esentiala la drum e concentrata pe directia volanului. Astfel, pentru condus nu trebuie sa rotesti prea mult privirea. E drept ca mai ramane consola centrala. Apreciez ideea cu ceasurile cromate si formele alea SF.
Consola centrala e impresionanta. O armata de butoane, ca intr-o nava spatiala. Am inteles ca sunt destul de intuitive si relativ usor de invatat, chiar si varianta cu navigatie care e putin mai aglomerata. N-am avut timp sa vad prea multe. Aveam de condus si asteptau si multi altii sa testeze jucaria.
Designul plansei de bord si parbrizul plonjat maresc spatiul interior si parca dau un plus de siguranta, ca si cum ai fi intr-o masina de clasa mai mare.
Vizibilitatea la volan e foarte buna. Stalpul stanga-fata este suficient de subtire cat sa nu incomodeze. La inceput mi s-a parut ciudata pozitia lui, pana cand am descoperit ca pentru anumite unghiuri, te poti folosi foarte bine de geamul lateral (geamul usii stanga-fata. 😊 Cei care au condus Zafira stiu despre ce vorbesc.
Oglinzile laterale, triunghiulare, par mici la prima vedere dar asigura o vizibilitate foarte buna.
Si acum, miscare. Venind de pe Astra G diesel cu 75CP, va imaginati cum este pe o benzinara de 180 CP. N-am ajuns "sa-i cunosc" pe toti (caii). Nici nu am avut nevoie. Inca am fost "criticat" ca nu o "calc" destul.
Motorul trage foarte bine, are resurse de putere suficiente chiar si pentru depasiri disperate. Raspunsul pedalei de acceleratie e foarte prompt, indiferent de varianta de condus.
Pentru cei care inca nu au aflat, masina are 3 maniere de condus.
Normal, adica normal.
Sport, adica la apasarea butonului "sport", toate comenzile se rigidizeaza si devin mai stricte, garda la sol a masinii coboara cu 3 cm, suspensia se rigidizeaza si ea, etc...
Cruise (sper ca am retinut bine), adica la apasarea acestui buton, toate cele de mai sus se seteaza pentru o deplasare comoda, linistita, de drum lung. Probabil ca in acest mod, si consumul de carburant se amelioreaza.
Despre tinuta de drum, pot sa spun ca masina sta foarte bine pe sosea, indiferent de maniera de condus si fara sa conteze prea mult daca esti pe linie dreapta sau in viraj. Am schitat niste jaloane imaginare pe sosea, atata cat a permis traficul si mi-a placut. Am facut si cateva sprinturi, in limitele permise de trafic.
Depasiri nu am facut. La inceput vroiam sa ma acomodez cu masina. Apoi nu am mai avut unde.
Nu am putut testa sistemul de lumini ala destept, fiind zi. La fel, pe zi, luminile rosii din bord (in maniera "sport" de condus) nu au fost foarte vizibile.
Pentru motivele astea, am sa mai cer un drive-test de noapte. 😊
Eventual cu o motorizare diesel, daca s-o putea.
Oricum, de data asta, n-am condus mai mult de 15 minute.
Pe scurt, imi place foarte mult masina. Mica, sprintena, foarte comoda la condus, cu dotari la nivelul anului 2010.
Bravo Opel.
L.E. Probleme cu conexiunea. Rog un moderator sa stearga postul dublu si sa aranjeze putin pozele.