daniel_aoe a scris:Am condus 2 cielo, unul cumparat de mine de nou si unul de la serviciu si din pacate am avut ghinionul sa la fac praf. Cu al meu in apropiere de Voinesti (Campulung - Targoviste). Eram cu sotia, fetia sugar si baiatul de 3 ani, toti in spate, cu baiatul intre scaune, sa vada in fata. Imi iese un taran cu un Aro vai mama lui de pe un drum de tara, intoarce fara sa se asigure absolut deloc. Eu cu 100 km/h (Cielo merge mai tare dar drumul era prost), vad idiotul la vre-o 30 metrii perpendicular pe drum. Din reflex, calc frana la blana si din volan incerc sa ocolesc berbecul. Belea, pe moment nu mi-a trecut prin cap ca nu am ABS, ca este usoara, ca centru de greutate este prost plasat, ca multi mi-au spus ca Opelul Kadet este originalul si Cielo o copie nereusita cum a fost Lada fata de Fiat. Asa ca stimati colegi, m-am dus ca o sanie drept in prost. Nu-mi doresc sa treceti prin asa ceva. Vezi ca se apropie, ai franele blocate, invarti volanul si ea merge ca trenul pe sina. Este o experienta de 2-3 secunde, care par minute, si eu cel putin am avut o luna cosmaruri. Baiatul stand intre scaune, a trecut printre ele si s-a oprit la 1 cm de bordul masinii.
In final, masina 3 luni in reparatii, lonjeroanele au ramas strambe, nici un fel de placere de a o conduce, am luat-o noua la 7.500 EUR si dupa un an am dat-o cu 3.500 (avea 30.000 km ).
Faceti tot posibilul sa nu cumparati copii ale unor originale. Acum piata replicilor este mult mai infloritorare, chinezii aduc masini ieftine, arata bine, pret super, dar siguranta ZERO, CA SI CIELO.
Respect
lada care? nu baga in cacatel toate masinile lada!