Dragii mei .... hai sa va povestesc eu o mica peripetie cu militia romana, care primeste ordine de la primari .. si aici ma refer strict la Nea Mazarel, primarul C-tei 😛
Mergea Kata, lejer, la 40 km / h, iesind din Mamaia spre C-tza ... eram cu viitorii socri in masina, si evident, cu viitoarea sotie in masina. Admiram peisaju', fiind o zi superba de primavara afara. Unde si-a tras Mazare hotelu', pe partea cealalta, hopa militia romana, reprezentata de un militian tanar, poate ceva mai tanar ca mine, insa plin de zel in el. Ce sa faca mititelu' ... m-a tras pe dreapta. Nici un bai .. era o masina de militie parcata in scuarul de intorcere, insa nu avea nici o camera, nici un radar, nimic ... zona cu restrictie de 40, eu aveam 40, nimic dubios .. insa, militzeanu', plin de exces de zel, m-a vazut cu nr de Bucuresti, si-a zis : "Hai sa bem o bere ... " 😶
Buuun ... nimic iesit din comun .. am zis, poa' vrea sa vada daca am asigurare ( se intampla prin Februarie - Martie tin sa precizez 😛 ), sau daca am baut, sau mai stie eu ce ... Ma opresc, si constat cu stupoare ca mai erau 4 masini de Bucuresti "trase pe dreapta". Se prezinta langa geamul soferului, se recomanda, cere actele. Ii dau Carnetu', ii dau talonu', cere omu' si Buletinu' ... pe care i l-am dat si pe ala ... se uita, mai casca, se mai uita in stanga, in dreapta, imi da talonu' inapoi, da o tura de masina 😶 , analizand fiecare coltisor, etc ... se opreste iar in dreptul meu, imi da carnetu' de conducere, si mai pastreaza un pic Buletinu'. Trecuse deja un minut decand imi tot facea curte omu', fara sa-mi zica ce avea pe suflet. La un moment dat, militzeanu' s-a gandit sa rupa tacerea, spunand : "Domnu' xxx, v-am oprit pentru centura !" 😶 😶 😶 😶 😶 😶 " No shit ", am replicat eu tare, in stare de shock, si parca simteam cum nu o ma pot stapani sa nu rad. La care militeanu ( voi incerca sa reproduc toata discutia ):
- Da domnu' xxx, vad ca nu purtati centura de siguranta.
- Stimabile, observ cu durere ca nici ceilalti cu numere de Bucuresti nu au purtat-o, insa iata .. nici cel cu papucu' care tocmai trece pe langa dvs. nu o poarta, aah .. are numar de Constanta, el are voie , nuh ?
- Domnu' xxxx, va rog sa nu comentati fara motiv.
- Hai frate, las-o moarta .. stiu ca e cald afara si ti-e sete, da' chiar asa pe fata ? Eu stiu ca esti oblicat ca dupa ce ma opresti sa te prezinti si sa-mi spui ce-am facut, nu dupa ce transpiri 1 minut si nu stii cum sa pui problema ...
- Deci va rog frumos sa va abtineti de la comentariile care nu-si au rostul ...
- Spuneti-mi va rog, prin ce calcul matematic complex, scoti din trafic numai masini de Bucuresti ?
- Domnule xxx, daca i-am opri pe toti, am crea ambuteiaje ...
Replica la care am ramas 😶 😶 😶 😶 😶 😶 😶 😶
Incepand sa noteze tacticos datele din buletinu' meu, imi spune :
- O sa primiti prin posta amenda de centura, si o sa o puteti plati la jumatate in 48 ore. Insa, o sa trebuiasca sa veniti pana la noi cu chitanta, ca sa nu o trimitem la Circa Financiara.
Eu, deja plin de spume, insa si de sictir :
- S-o crezi tu .. in 6 luni se prescrie, si o s-o luati in mana .. cat despre trecutu' pe la voi .. s-ar putea sa ne vedem mai repede .. cu voi la noi, la o mica judecata.
Mi-am luat Buletinu' de la el, si am plecat in tromba, umpland-ul de praf .. l-am vazut in oglinda ca incerca sa respire, si se uita ciudat dupa mine ... Mentionez ca nu am semnat NIMIC !!!!
Evident, n-am crezut nici o clipa ca o sa-mi vina ceva acsa, pana prin Aprilie, cand surpriza : Ma suna mama sa-mi spuna ca am primit ceva de la Militia Constanta 😶 😶 😶 😶 😶 😶
Bah, da-ma dreaqu .. m-am gandit .. au stiut ei sa-mi scrie adresa corect ??? 😂 😂 😂
O atasez aici, sa va radeti si voi de prostia umana.
Pe PV
scrie clar ca nu sunt de fata si ca nu sunt martori ( eu mai avand inca trei oameni cu mine in masina )!!!! Problema este : Masina este pe Leasing, deci, logic ar fi fost ca Scrisoarea sa fie adresata firmei de leasing, nu direct mie (eu am primit-o direct acasa, direct de la ei)
, iar aceasta sa mi-o deconteze mie mai departe. Mai mult, mi-au gresit pana si seria si nr de Buletin, trecandu-mi informatiile vechi, care au fost valabile pana in aprilie 2003 😶 😶 😶 😶 . Deci, de trei ani, informatiile sunt cu totul altele, insa militia romana nu cunoaste aceste date noi.
Pana la urma .. ce credeti ca s-a intamplat cu amenda ? S-a anulat !!! De ce ? pt ca am putut si am avut "Bile". 😎