- Eddie
- **
- 497 mesaje
- din 05 Apr 2006
- Bucuresti
Eddie
- Mesaje scrise: 497
- Masina:
- Status: Offline
- Cont inregistrat: 05 Apr 2006
- Mesaj Privat
- atlet1305
- OP
- 129 mesaje
- din 17 Jun 2010
- Zafira 2003 z16xe
- Bucuresti
atlet1305
- Mesaje scrise: 129
- Masina: Zafira 2003 z16xe
- Cont inregistrat: 17 Jun 2010
- Mesaj Privat
Am bagat cam 2 litri de ulei(pe care i-a consumat cam in 400km).
Ma gandesc ca daca facea mecanicul si-o segmentare nu aveam un asa consum mare de ulei!...ca pana la bucsare sau ce-o mai trebui..o sa mai treaca ceva timp...ca nu mai am bani de tocat la Zafira!
- peddro
- **
- 215 mesaje
- din 22 Feb 2008
- Zafira 2002 Z16XE
- Iasi
peddro
- Mesaje scrise: 215
- Masina: Zafira 2002 Z16XE
- Cont inregistrat: 22 Feb 2008
- Mesaj Privat
- atlet1305
- OP
- 129 mesaje
- din 17 Jun 2010
- Zafira 2003 z16xe
- Bucuresti
atlet1305
- Mesaj Privat
Mda,am vorbit cu omul...si zice sa-i fac eu un pret la blocul motor,eu care am masina Opel de cca o luna!El e batran in Opel si vrea sa-i fac eu pretul.....!
Acu' eu intuiesc ca nimeni nu l-a intrebat de vorba,deoarece e tot o chestie SH si aici nu-i de joaca,...si el vazandu-ma potential client nestiutor s-a gandit ca poate,poate, iese ceva peste ceea ce a gandit el!
Din cate mi-a spus...masina in care era el(opelul asta)...a suferit un impact frontal la 150km/h-si i s-a spart baia de ulei,....Doamne fereste...!
Voi ce spuneti,ce pret sa-i zic pe Bloc si pistoane?
- atlet1305
- OP
- 129 mesaje
- din 17 Jun 2010
- Zafira 2003 z16xe
- Bucuresti
atlet1305
- Mesaj Privat
Ultimul mecanic la care am fost mi-a verificat compresia...si a spus ca e 13 cam pe toate pistoanele.Mi-a facut si o diagnoza...nicio eroare,initial dadea eroarea EGR(deoarece o curatasem intre timp) apoi dupa reset si-a revenit.
Pe bujiile 3-4 apar urme de ulei,pe 1-2 e perfecta arderea.
De unde pot lua segmenti GM sau ceva de genul asta?...si daca costa mai mult de 400 de lei,asta spunea ca sunt peste 550,astia de Opel originali.
Cat ma poate duce efectiv segmentarea,si ce mai trebuie inlocuit cu aceasta ocazie?
Stie cineva un mecanic bun de opel in Zonele Militari-Dr.Taberei care are chef de munca 😊 ?
LE:E cumva pe undeva un tutorial cu pasii in segmentarea unui Z16XE?....ca daca tot vad mecanicii astia ca fug de mine nu am decat sa ma risc singur,merg la risc!
- peddro
- **
- 215 mesaje
- din 22 Feb 2008
- Zafira 2002 Z16XE
- Iasi
peddro
- Mesaje scrise: 215
- Masina: Zafira 2002 Z16XE
- Cont inregistrat: 22 Feb 2008
- Mesaj Privat
Eu am fost in mai multe locuri , mai erau unii pe langa Piata Sudului Motor Max, am vorbit cu toti si am ramas la cine mi-a placut mai mult cum arata garajul si cum vorbeau oamenii , daca ofereau garantie. Nu te grabi cu reparatia cauta ceva care sa te multumeasca si ca bani. Nu o treaba care sa vrei sa o mai faci si a treaia oara. Foarte important e sa rezolvi cu blocul motor. Cauta pe la dezmebrari si intreaba preturi si poai poate vorbesti iar cu omul ala cu astra G faramata.
Vezi aici:
https://www.clubopel.com/viewforum.php?f=35
Ultima modificare făcută de peddro la Mar 03 Aug, 2010 3:25 pm
- dancuciureanu
- Moderator
- 16,456 mesaje
- din 26 Jun 2006
- Agila 2001 Z10XE + Z12XE
- Iasi
dancuciureanu
- Mesaje scrise: 16,456
- Masina: Agila 2001 Z10XE + Z12XE
- Cont inregistrat: 26 Jun 2006
- Mesaj Privat
Deci tie iti place sa platesti de 10 ori desfacutul motorului plus garnituri etc. Cand a dat jos chiulasa ce dracu' nu a demontat si baia sa scoata pistoanele ? Halal mesteri, ce sa spun...
In mod normal se demonteaza motorul si se vede starea lui dupa care se face lista piese sau iti spune cumperi motor SH ca pe asta te costa prea mult sa-l faci, dar ...
In stadiul tau iar demontat si vazut cilindrii cum arata, daca zgaraieturile sunt adanci si pistoane plesnite iti cauti motor.
Cazul fericit este segmenti Goetze (pune si nu comenta), suruburi chiulasa si biele originale GM, garnituri pe producator mai de doamne-ajuta, simeringuri supape daca nu au fost inlocuite, ghiduri supape daca e cazul etc.
Deci nu comenta mult ca asa pierzi bani ... de citit https://www.clubopel.com/viewtopic.php?t=5070 asta apropo de suruburi si iti mai dau exemple de ieftineala de doi bani de te satur.
Ca service incearca la maiandrei https://www.clubopel.com/vie...r=asc&start=0 nu e de tine segmentare sa faci singur ca nu stii si nu ai cu ce.
- atlet1305
- OP
- 129 mesaje
- din 17 Jun 2010
- Zafira 2003 z16xe
- Bucuresti
atlet1305
- Mesaj Privat
Ai telefonul lui...ca nu strica o intrebare..e aproape de mine!
Apropo' de bloc motor,am inteles ca e vreo 500 de lei omologarea lui,...bla bla si timp pierdut iar pe la RAR..asa ca incerc sa vad daca e totusi necesara treaba asta...daca nu o scot doar cu o inlocuire de segmenti noi,....o vand!
- dancuciureanu
- Moderator
- 16,456 mesaje
- din 26 Jun 2006
- Iasi
dancuciureanu
- Mesaj Privat
Mergi la maiandrei sa vada ce si cum, iti spune atat manopera si uite lista piese, evident in mare, poftim coduri+pret+producator. Smecheria e ca el sta in cap sa iasa treaba buna ca nu vrea sa fie spurcat pe forum 😉 . Cu lista pieselor (coduri) te apuci si cauti la Publicitate sa vezi si aia ce pret iti dau, dar atentie sa fie acelasi producator, nici astia nu iti dau pret mare ca altfel nu rezista in gura userilor 😉
Cu mesteri de genul Nea Caisa sau service Mama-Mecanicilor e greu, ii doare fix in esapament ca tu esti nemultumit la sfarsit, are bata peste 😂 , cam asta e situatia ta dar se pare ca inca nu vrei sa o inghiti.
- cronny
- 528 mesaje
- din 29 Apr 2006
- Corsa 2003 z12xe
- Bucuresti
cronny
- Mesaje scrise: 528
- Masina: Corsa 2003 z12xe
- Cont inregistrat: 29 Apr 2006
- Mesaj Privat
- atlet1305
- OP
- 129 mesaje
- din 17 Jun 2010
- Zafira 2003 z16xe
- Bucuresti
atlet1305
- Mesaj Privat
Asa e,l-am sunat si nu se baga la segmentari.
Ieri am vorbit la Lippi 2110,a ramas pana la urma una din variante,deoarece nu gaseam un mecanic,asa ceva nu credeam ca o sa intampin,toti incearca sa se erijeze si sa o dea cotita,deoarece segmntarea presupune ceva munca si toti mecanicii vor sa ia bani multi pe chestii mult mai finute,gen o diagnoza,o schimbare de filtru,de curatare EGR,de bagat un freon,de schimbat un bec,o placuta de frana,etc.
De segmentare fug toti ca dracu de tamaie.
Acu am deja cred alte probleme,m-a sunat omu' de la service si zice ca un surub e stemuit si unu nu poa' sa-l scoata de la chiulasa.Deja incep sa-mi fac griji,stiu ca nu-s mecanici de top,am cam mers cu risc la ei,insa nu stiu cum a strans suruburile ala dinainte,si sper sa reuseasca pana la urma sa-mi dea chiulasa jos.
Ieri mecanicul ala mai in varsta scuipa seminte intr-una si-mi zicea ca mai mult ca sigur sunt ovalizati cilindrii,si ca o sa fie o mare problema-asta fara sa vada nimic..deja luase cea mai pesimista varianta si mi-o flutura printre cojile de seminte.
Ma rog la dumnezeu sa nu cumva sa-mi faca praf de tot masina,care mergea impecabil in afara fumului!
- dancuciureanu
- Moderator
- 16,456 mesaje
- din 26 Jun 2006
- Iasi
dancuciureanu
- Mesaj Privat
Cazul fericit este segmenti Goetze (pune si nu comenta), suruburi chiulasa si biele originale GM, garnituri pe producator mai de doamne-ajuta, simeringuri supape daca nu au fost inlocuite, ghiduri supape daca e cazul etc.
Deci nu comenta mult ca asa pierzi bani ... de citit https://www.clubopel.com/viewtopic.php?t=5070 asta apropo de suruburi si iti mai dau exemple de ieftineala de doi bani de te satur.
Si eu ce am scris despre suruburi ? Obligatoriu suruburi noi si stranse la cuplul specificat (la chiulasa in ordinea lor), nu merge varianta mioritica sa stai in cap.
La segmentare ai dreptate, nu se inghesuie multi ca nu au cu ce, e multa munca, mizerie, trebuie sa dai si o garantie, posibil sa mai desfaci o data motorul pina iese bine, in timpul ala scoti de zece ori banii ... Eu stiu destule segmentari facute perfect in spatele blocului 😂 , proprietarul cu un ajutor demonteaza, spala etc. si mecanicul priceput numai supervizeaza, pune segmentii, chiulasa, unde e cu cuplu el stringe, el pune distributia ...
- cronny
- 528 mesaje
- din 29 Apr 2006
- Corsa 2003 z12xe
- Bucuresti
cronny
- Mesaj Privat
- dancuciureanu
- Moderator
- 16,456 mesaje
- din 26 Jun 2006
- Iasi
dancuciureanu
- Mesaj Privat
- cronny
- 528 mesaje
- din 29 Apr 2006
- Corsa 2003 z12xe
- Bucuresti
cronny
- Mesaj Privat
- atlet1305
- OP
- 129 mesaje
- din 17 Jun 2010
- Zafira 2003 z16xe
- Bucuresti
atlet1305
- Mesaj Privat
Ajung azi la Serviceul Lippi2110 de la Statia Compasului,Dr.Taberei.
Mecanicul ala batran batea de zor cu coada unui ciocan si o tabla zincata in forma de burlan,batea in piston si ceva nu mergea acolo.
Pe jos o imagine dezolanta,suruburi,ulei,plastice negre....!
Mi-arata un piston pe masa cu falcile de sus sparte,ultimele 2,se sparsesera....si-mi zice..uite ce am gasit,piston spart,eu ma uit si vad ca ruptura e superproaspata si-i zic,mata stii ce inseamna sa umbli cu pistonul asa?...
Ce mai m-a luat transpiratiile deja...!
Pleaca pana afara la o tigara si-mi arunc o privire rapida pe ultimul piston care-l batea in cap si nu intra...si remarc ca unul din segmenti e rupt din buza cam 2 cm circular si-i zic..ce faci dom'ne bagai segmentul deja rupt?
Patronul era de fata si spune...cred ca sunt tot aia vechi si-i ia repede si-i rupe si-i arunca pe jos,insa eu am vazut ca nu mai are alti segmenti noi,toate pliculetele erau pe jos,mai era unul singur ptr ala spart.
Pana la urma nu segmentarea era problema,prima reparatie cea cu chiuloasa nu a fost facuta cum trebuie,daca pui benzina pe gaura aia curge pe langa toate supapele la pistonul 3 si 4.Sunt deja disperat,vreau ca maine sa merg la cel ce mi-a rectificat scaunele la chiulasa,prin spate pe la Turbomecanica,unu nea Petre care avea probleme atunci si s-a ocupat altcineva de ea!
Nu stiu,dar am senzatia ca n-o sa plec cu masina mergand de la LIPPI,astia-s orice altceva,dar nu mecanici!
- atlet1305
- OP
- 129 mesaje
- din 17 Jun 2010
- Zafira 2003 z16xe
- Bucuresti
atlet1305
- Mesaj Privat
Tine-ti-mi pumnii! 😊
- cronny
- 528 mesaje
- din 29 Apr 2006
- Corsa 2003 z12xe
- Bucuresti
cronny
- Mesaj Privat
- atlet1305
- OP
- 129 mesaje
- din 17 Jun 2010
- Zafira 2003 z16xe
- Bucuresti
atlet1305
- Mesaj Privat
Ajutati-ma si pe mine sa cumpar mai subtire de undeva suruburile de chiulasa,o garnitura de chiulasa,si un set de segmenti(ma intereseaza si daca dau segmenti per-piston)Multam!
- atlet1305
- OP
- 129 mesaje
- din 17 Jun 2010
- Zafira 2003 z16xe
- Bucuresti
atlet1305
- Mesaj Privat