Ai uitat parola?


  1. Home
  2. Probleme Tehnice
  3. Motoare Benzina
  • alina.boian

  • Mesaje scrise: 3
  • Locatie: Ilfov
  • Masina: Vectra 1992 c20ne
  • Status: Offline
  • Cont inregistrat: 08 Feb 2010

  • Mesaj Privat
de cand a venit frigul, a inceput sa faca figuri nu sta la relantiu in mers imi da in nas daca o scot pe liber cateodata se opreste am facut testu agrafa si imi da asa se aprinde se stinge si dupa aceea se clipeste de 2 ori se repete de 3 ori dupaia se aprinde se stinge si clipeste de 3 ori se repeta de 3 ori si dupa se aprinde se stinge si clipeste de 7 ori se repete de 3 ori si o ia iar de la capat va rog sa ma ajutati si pe mine ce sa fie stricat la ea.


Ati fost de acord cu regulamentul, atunci cand ati deschis acest topic,considerati ca a fost respectat, acordul ?
Titlu,descriere.....cautare.
edit by Stefan Tolos.

  • alina.boian

  • Mesaje scrise: 3
  • Locatie: Ilfov
  • Masina: Vectra 1992 c20ne
  • Status: Offline
  • Cont inregistrat: 08 Feb 2010

  • Mesaj Privat
Buna ziua
Pentru niste probleme cu o vectra A din 1992 ( c20 ne) km in bord 287.000 ( in mers daca o scot pe liber se opreste) ( cand o pornesc da sa se opreasca dupa accea se tureaza singura iar da sa se opreasca ) (in mers daca bag picioru in ea imi da in nas cum ca nu mai as avea benzina) am facut testu agrafa si imi da asa ( se aprinde se stinge si dupa aceea se clipeste de 2 ori , se repete de 3 ori ,dupaia se aprinde se stinge si clipeste de 3 ori, se repeta de 3 ori , si dupa accea se aprinde se stinge si clipeste de 7 ori ,se repete de 3 ori ,si o ia iar de la capat , ce cod eroare sa am ca nu prea ma pricep sau ce trebuie schimbat la ea ?
  • crazy

  • Mesaje scrise: 64
  • Locatie: Bihor
  • Masina: Vectra 1998 x18xe
  • Status: Offline
  • Cont inregistrat: 24 Jun 2010

  • Mesaj Privat
Daca are debitmetru de aer sigur ai probleme cu debitmetrul de aer si mie asa imi facea si am fost nevoit sa-l schimb,schimba-l cat mai repede ca asa este foarte periculos deoarece se poate opri pe mijlocul drumului si chiar si in mers(mie mi sa oprit la semafor chiar pe banda de mijloc).
  • MariusMeMo

  • Mesaje scrise: 26
  • Locatie: Bucuresti
  • Masina:
  • Status: Offline
  • Cont inregistrat: 13 Jan 2011

  • Mesaj Privat
Salut,sunt nou pe forum... si sper ca am gasit topic-ul bun.
Baieti am si eu o foarte mare problema cu masina,de 3 luni am cumparat un Opel Corsa B din 96,1400Benzina,C14NZ,am zis sa mi cumpar gargaritza pentru un consum mai bun, dar din pacate... nu am noroc (nici macar de asta) eh ma rog ( ale mele ),am mers cu masina timp de 1 luna de zile fara probleme,am venit cu ea de la arad,a mers ft ft bn, iar acum de 2 luni ma tot chinui cu ea... citeam pe forum cateva topicuri care m au ajutat oarecum,dar ma rog sa va spun ce simtome are si poate mi spuneti voi ce sa mai fac.
Dimineatza pornesc masina, porneste super ok,merg cu ea nu am nici o treaba, apoi probabil se incalzeste si incepe show-ul,imi da in nas ( gen nu mai am benzina), cat pe ce sa mi moara motorul ( la semafor o tin din acceleratie ca altfel moare motorul),si cand vreau sa apas pedala de acceleratie, daca apas o data brusc.. moare motorul,de o iau incet incet pana la fund merge.. daca o tin mai turata merge nimic de comentat ( dar nu s baiatul lui Nenea cu Benzinariile sa mi permit),pe langa asta de multe ori cand e calda sa zic.. si merg sa alimentez ( pentru ca papa ft mult) opresc motorul.. si apoi cand sa pornesc nu porneste... in bord (uneori imi licure chestia aia cu un fulger si un rubinet pana mea, licare in prostie si apoi cand tot tin cheia sa porneasca.. saraca incearca sa porneasca .. dar e gen nu are benzina si eu o tot tin sa porneasca )nusht daca sunt as la explicat dar incerc sa zic cu cuvintele mele Very Happy ma rog,dupa ce porneste se tureza blana, fara sa i fac nimic, adica eu decat schimb vitezele si nu mai apas acceleratia,merge singura.. doar ambreajul e al meu,apoi dupa 5-6 km (poate mai mult) isi revine.. dar tot asa cat pe ce sa moara motorul,o tin din ambreaj si din acceleratie sa pot circula cu ea, desi am ft mare nevoie de masina... fara ea sunt mort.
Am fost la 3 mecanici din Bucuresti/ilfov,nici unu nu stie nimic,unu imi schimba bujiile altu se uita dupa pompa de benzina la motor (saracu invatzat cu dacia)ma rog, si nici unu nu a stiut ce si cum.
AM bagato si pe tester, zic hai.. poate poate,4 diagnoze in 1 zi, 300 lei i am dat pur si simplu degeaba, pentru ca mi sa zis ( amestec prea sarac, benzina prea multa si aer prea putin... sau ceva de genul.. cine citeste stie ce vreau sa zic),am vorbit cu un tip de pe net, tipu pare ca stie ce zice,dar pana nu vede si el exact ce si cum.. nu are cum sa isi dea seama, si mi a zis ca am prob cu cel ce baga aer, adica IAC-ul care regleaza aerul,am asteptat 1 sapt sa mi l trimita din Ias, l am schimbat, degeaba tot face... nu era ala, am zis ca i senzorul de la acceleratie... nici ala nu e, acum.. nu mai stiu ce sa fac, ca deja am dat pe putin 800 lei la mecanici pe piese si pe diagnoze, si NU AM REZOLVAT NIMIC.
AH SI INCA CEVA cred ca i important, cand nu pot sa o turez decat incet incet, ii dau blana.. da fum negru si pute a benzina grav,eu tin sa cred din ce am citit pe aici,am auzit la prieteni,mecanici etc, ca poate fi urmatoarele lucruri: Aprinderea,Cititorul de pe Volanta,Pompa de benzina,Sonda lambda ( dar cand am fost la tester a zis ca sonda lambda e buna, nu are probleme),ma rog cam astea zic eu, ah si inca ceva... nu am schimbat distributia de cand am luato... se aude ea putin dar nu cred ca i asta.

VA ROG DIN SUFLET daca exista cineva din Bucuresti/ilfov, platesc.. doar sa ma ajutati si pe mine, am mare nevoie de masina si nu ma pot folosi de ea,sau... cine stie ceva din ceea ce am enumerat eu mai sus, macar sa mi spuneti si mie si ma apuc eu .. ce sa fac incet incet.. dar macar sa stiu unde sa umblu, sa nu fac alte prosti mai mari ca mine.

Citeam pe forum postul lui " Adrian P " si cred ca are dreptate ce zice.
CITEZ:
Sonda Lambda. Am patit si eu cu un Golf. Mergea perfect cand era rece (in primele cateva minute cand funcioneaza in circuit deschis) dupa care, brusc, incepea sa dea in nas, practic nu se mai putea accelera decat "la blana". Cu sonda scoasa, la fel ca la tine, zbura. Am schimbat sonda si, pana cand am vandut-o, nu am mai avut nici o problema. Valoarea citita se poate incadra in plaja normala, doar ca nu este valoarea potrivita pentru regimul respectiv.
Poate sa fie si un defect de vacuum, intra aer pe undeva ajunge in evacuare si sonda lambda interpreteaza ca amestecul este prea sarac si da benzina in exces dar asta ar trebui sa se vada (miros, rateuri in esapament, etc.). Trebuie reparat in functie de simptome.
Adrian P


Sper ca de i sonda lambda care zice el, sa o scot si eu.. si sa merg asa, poate chiar o vand si scap de belea.

Am postat si aici poate ma ajuta careva, sunt super disperat. va rog a nu mi sterge postul, in speranta ca intra careva si ma poate ajuta. Multumesc.
Skip ads

  1. Home
  2. Probleme Tehnice
  3. Motoare Benzina

Intra in ClubOpel!

check Cea mai mare comunitate Opel
check Intalniri locale
check Skip Ads
check Vinzi/Cumperi
check Gratuit pe viata




CO+FB CO+FB CO+YT CO+IG CO+TWTR