Dum 29 Mar, 2020 11:44 am
Nu a mai scris nimeni pe aici de ceva vreme. Datorita situatiei, impreuna cu familia, ne-am autoizolat la tara. Si neavand ce face, am rasfoit acest tutorial si mi-am zis ca pot face si eu asta. Luat trusa de scule - a mea si ceva din trusa lui tata - ma apuc "voiniceste" de treaba. Prima "greseala" e ca am desfacut colierul de pe furtunul ce trece peste EGR, din partea de langa capacul de ulei. Nu am putut sa il scot capatul de la furtun si nici sa mai pun la loc colierul. I-am dat pace. Am reusit sa desfac tot, nu am pierdut nici surube si nici garnituri metalice. Trebuie putina rabdare. Surpriza mare. Desi nu merg subturat, valva era aproape infundata. Era si funingine dar si funingine amestecat cu ulei. Un fel de "vaselina". Ma apuc voiniceste de treaba. Iau diluant - doar atata am avut si un degripant - o curat, o las la inmuiat de azi pe maine, o fac bec si luna, curat cu o carpa, teava de sub Egr si "gaura" de pe galeria de admise atat cat am putut. Am incercat sa desfac partea electrica, dar nu Am avut nici o surubelnila sau torx sau stea sa il desfac. Poate imi da cineva o idée. "Chestia" care iese din partea electrica ca un surub, trebuie sa se miste sau sa fie imobila? Dupa ce am curatat-o am incercat sa o misc cu o surubelnita da nu am reusit.
La montat inapoi fixat garnituri, prins in suruburi. A fost ok. Surpriza a fost la mufa electrica. A intrat fff usor si am impresia ca nu pana in capat. Cum imi dau seama ca e ok si Egr - ul functioneaza si mufa face contact? Precizez ca Am desfacut si curatat egr datorita minunatei erori P0400- flux de aer insuficient etc. Dupa ce am terminat de montat, am dat cheie, am sters eroarea - am o mufa obd2 si am descarcat un program de pe net- dar dupa un drum eroarea a reaparut. Unde sa ma mai uit si ce sa mai caut ? Nu am alte furtune sau chestii care sa intre in valva. E posibil sa nu fie etanse garniturile ? Nu am Silicon sau alte garnituri sa pun. Doar daca improvizez ceva. Orice idee e binevenita.
Merci