Ai uitat parola?


  • aflorii nicusor

  • Mesaje scrise: 853
  • Locatie: Neamt
  • Masina: Zafira A1.7 DTR din 2011
  • Status: Offline
  • Cont inregistrat in: 15 Mai 2009

  • Garaj Mesaj Privat
Periile de la electromotor, in cel mai fericit caz daca nu rotorul electromotor. Incearca, (cu toate ca nu este indicat) sa o pornesti impinsa ( trasa). Daca porneste e clar ca ai probleme cu electromotorul. Cand incerci sa o pornesti trasa, pui contactul sa se aprinda becurile , bagi in viteza a II-a si debraiezi (asta dupa ce incepe masina sa se deplaseze). Succes.
  • zafira07

  • Mesaje scrise: 72
  • Locatie: Bacau
  • Masina: Zafira din 2007
  • Status: Offline
  • Cont inregistrat in: 03 Oct 2009

  • Garaj Mesaj Privat
Nicusor multumesc pt sfat masina a pornit nu stiu ce are se comporta normal ca si cum nu a patit nimic.Crezi ca a putut ramaine intr-o pozitie in care electromotorul nu putea cupla ?Despre inpinsa sau trasa stiu si eu ca nu-i prea indicat. Daca cunosti motivul si vrei sa explici un pic ar fi foarte bine pt mine si ceilalti care nu stiu. Multumesc tare mult.
  • aflorii nicusor

  • Mesaje scrise: 853
  • Locatie: Neamt
  • Masina: Zafira A1.7 DTR din 2011
  • Status: Offline
  • Cont inregistrat in: 15 Mai 2009

  • Garaj Mesaj Privat
E clar. Sunt uzate periile. Cand pui contactul si dai sa pornesti datorita periilor uzate se pune rotorul la masa si nu mai porneste. Alta problema, ar fi tot la electromotor ,sa fie bucsele de bronz ce au rol de lagar pentru rotor. Daca bucsele sunt uzate, la fel se atinge rotorul de carcasa electromotorului se da la masa. Va trebui demontat electromotorul , schimbata placa cu perii si bucsele. Daca te pricepi si ai posibilitrate le poti schimba singur. Este nevoie de o rampa (elevator), pentru a putea demonta electomotorul. Este destul de costisitor. Operatiunea dureaza vreo 4 ore.

http://www.youtube.com/watch?v=MsQ3vwN7jag
Si aice ste prezentat modul de schimbare a periilor ( orientativ)
http://www.youtube.com/watch?v=WCJ7yu6yf8o

PS. La motoarele de 1.9 cdti , electromotorul este de MITSHUBISHI
  • brebeni

  • Mesaje scrise: 14
  • Locatie: Olt
  • Masina: Zafira din 2008
  • Status: Offline
  • Cont inregistrat in: 30 Dec 2010

  • Garaj Mesaj Privat
sorinmarius a scris:am pentru voi noi date;ECN04005A;ECN011507.;ECN0340029;ECN245258;codurile astea le-am cules proaspete. atunci cand am pus calculatorul la ;un service' defectiuni au aparut urmatoarele;senzor axa came intermitent;'senzor sau filtru de particule infundat'atat am ca noutati .astept si accept orice sfat pentru a rezolva problema,.acum folosesc inca o sonda de temperatura care e legata dar e in aer pt a pacalii calculatorul si al face sa puna bujia.daca nu fac asa si motorul nu e cald adica oprita recent MU PORNESTE.va multumesc pt ca simt ca nu mai sunt singur

si eu am problema asta de 3 ani am fost la service opel craiova,pitesti ,etc. schimb o gramada de piese si nimic cum se racoreste putin porneste cum ai scris tu asa ca daca ai gasit "buba"spune si mie
  • Lord_Zeus

  • Mesaje scrise: 27
  • Locatie: Arges
  • Masina: Signum din 2005
  • Status: Offline
  • Cont inregistrat in: 02 Feb 2014

  • Garaj Mesaj Privat
Am si eu aceeași problemã,cand e cald afarã porneste fara nici o problemã,cand se schimba temperatura aproape de 0 grade porneste dar mai greu,la mine tind sa cred ca este senzorul de temperatura din galeria de admisie pentru ca nu vine curent la fișele de la bujii. Sau poate e altceva ,habar nu am.
  • brebeni

  • Mesaje scrise: 14
  • Locatie: Olt
  • Masina: Zafira din 2008
  • Status: Offline
  • Cont inregistrat in: 30 Dec 2010

  • Garaj Mesaj Privat
La mine a fost electromotorul pana nu s a stricat nu au stiut ca asta e problema ma puneau sa schimb senzori, erg, etc.

Intra si tu in ClubOpel!

check Cea mai mare comunitate Opel
check Solutii la probleme tehnice
check Mai putine reclame
check Intalniri locale
check Vinzi/Cumperi
check Gratuit pe viata