Ai uitat parola?


  • kartush45

  • Mesaje scrise: 212
  • Locatie: Anglia
  • Masina: Vectra z18xe din 2005
  • Status: Offline
  • Cont inregistrat in: 01 Dec 2011

Salutare colegi. Dupa ce am cumparat un astra ha am observat ca in loc de antigel avea apa, ceea ce m-a dus cu gandul la o scurgere. Dupa ce m-am uitat sub masina am observat ca aveam scurgeri de lichid in zona pompei de apa. Cum nu am gasit un tutorial am facut eu unul.Deocamdata la cum se scoate pompa. Cat de curand voi face si unul cu se pune pompa inapoi.
Se desface filtrul de aer si se da la o paete pentru a avea loc. Nu am facut poze la stadiul asta dar e destul de simplu, are
suruburi deasupra lui si e prins in clipsuri dedesupt. Aveti grija ca exista si un furtun atasat de fundul lui. Dupa ce ati dat filtrul de aer la o parte veti vedea urmatoarea imagine :

Desurubati cele 3 suruburi doar cateva ture de la fulia pompei apoi puneti o cheie fixa pe rola intinzatoare a curelei de accesorii si apasati in sensul sagetii verzi, in jos, pentru a putea da la o parte cureaua.Dupa asta puteti scoate de tot suruburile de la fulie si sa scoateti fulia.

Dupa ce ati scos fulia scoateti si suruburile pompei care sunt la numar, dar aveti grija ca la cel de dedesupt aveti un furtunas la care trebuie sa aveti grija. Aveti grija nu desfaceti de tot suruburile la pompa ci doar cat sa se scurga antigelul intr-un lighean pus in prealabil sub masina. Dupa ce s-a scurs tot scoateti pompa.


Intra si tu in Club!

check Cea mai mare comunitate Opel
check Solutii la probleme tehnice
check Intalniri locale
check Vinzi/Cumperi
check Gratuit pe viata
Inchide