Ai uitat parola?


  • JosephPorta

  • Mesaje scrise: 4
  • Locatie: Prahova
  • Masina: Zafira Z18XE din 2001
  • Status: Offline
  • Cont inregistrat in: 03 Nov 2015

  • Garaj Mesaj Privat
Salut, sa va spun ce am patit eu, poate se mai loveste cineva de acesta problema.

De saptamana trecuta, de marti dimineta a inceput sa nu mai porneasca decat dupa 3,4 sau chiar 5 chei si sa nu vrea sa se accelereze sau sa traga pe benzina, pe gaz totul ok . Mers elegant la diagnoza: concluzie lambda 1 moarta , lambda 2 semnal intermitent si debitmetrul, aer prea mult... Am uitat sa precizez motorul, vestitul Z18XE cu gpl. Bineinteles ca si evacuare saraca si mai era ceva, dar pe aia nu am retinut-o.
Asa ca am venit aici pe forum si am cautat, si citit tot ce se putea despre problemele la pornire la acest motor. Am apelat chiar si la colegul dancuciureanu, caruia ii multumesc din nou pe aceasta cale pentru amabilitate, care mi-a confirmat ceea ce citisem pe aici. Adica, 11m3/ora de aer consumat este perfect normal, nu 6-7 cat imi zisese mie "mecanicul".
Pana aici toate bune. Dupa ce am probat alt debitmetru, curatat clapeta acceleratie, verificat bujii verificat furtune de vacuum samd. mi-am luat inima in dinti si am dat rezervorul jos cu gandul sa verific si pompa de benzina, cand colo ce sa vezi, un furtun dintre pompa si capacul care se fixeaza pe rezervor era perforat si nu mai tinea presiunea. L-am schimbat, am montat la loc si merge fara nici-o problema.
Sper ca am fost destul de explicit si ca postul meu va ajuta pe viitor si pe altii.
Bafta si drumuri bune!
  • danielX

  • Mesaje scrise: 97
  • Locatie: Alta tara
  • Masina: Zafira Z18XE din 2003
  • Status: Offline
  • Cont inregistrat in: 14 Oct 2014

  • Garaj Mesaj Privat
JosephPorta, care furtun, unde? Se poate o poza?

Mecanicii din Tenerife ma rup cu 30 euro/ora ca sa nu faca nimic, nu-i mai dau de cap si nici nu vorbesc spaniola... Sad((((

La mine au fost toate bune pana intr-o zi cand n-a mai pornit motorul, noroc ca motorul era cald, i-am dat drumul la vale si am pornit-o intr-a 3-a si a trecut imediat pe GPL.

Am schimbat pompa de benzina, initial imi pusese mecanicul o pompa second, ca s-a gandit ca e prea scumpa una noua (130 euro pretul lui), iar mai apoi i-am adus eu o pompa noua (35 euro in magazin) si tot nu porneste.
Dupa ce imi pusese pompa lui, pornea la 2-3 minute de invartit si parca mergea in 3.
Filmul meu https://youtube.com/watch?v=xT3xb1PTsjc

Dupa ce am pus pompa noua, n-am mai auzit-o pornita, doar ce-mi spune mecanicul ca nu merge si o lungeste de 2 saptamani, ca astepat un electrician care nu mai vine. Maine o iau pe platformasi incerc s-o duc in alta parte ca ma prinde Craciunul.

Azi i-am luat codurile de eroare
P0170
si ma gandesc ca ar putea fi asa. http://www.youtube.com/watch?v=I9uCu9_I0cc

P2108 n-am gasit inca explicatii, poate de la incercari repetate de pornire si calcat pedala de acceleratie fara rezultat....

P1612
P1613
Astea sunt de la imobilizator, cred ca e datorita faptului ca au tot dat la cheie pana a murit beteria

P0130
ceva cu sonda lambda, cred ca sunt gazele nearse de la cum merge acum motorul.

Astept orice sfat,
Multumesc.
  • taxi43edy

  • Mesaje scrise: 932
  • Locatie: Bucuresti
  • Masina: Zafira Z18XE din 2002
  • Status: Offline
  • Cont inregistrat in: 23 Apr 2009

  • Garaj Mesaj Privat
Pompa de benzina pentru Z18XE trebuie sa aiba presiune de 3,8 bari, daca ai pompa de astra cu 3,0 bari (cam toate aftermarket au3.0 bari) merge in 3 pistoane, nu baga destula presiune. Schimba si filtrul de benzina.
  • danielX

  • Mesaje scrise: 97
  • Locatie: Alta tara
  • Masina: Zafira Z18XE din 2003
  • Status: Offline
  • Cont inregistrat in: 14 Oct 2014

  • Garaj Mesaj Privat
Cand cumperi o pompa noua, te astepti sa functioneze perfect. Din pacate n-a fiost asa.
https://youtube.com/watch?v=2Ry1dp1BVpQ
Pompa cu capat negru e cea noua (SIDAT), pompa cu capat alb e cea originala ce am scos-o din rezervor.
Am comandat alta pompa.
Revin curand cu noutati.
  • danielX

  • Mesaje scrise: 97
  • Locatie: Alta tara
  • Masina: Zafira Z18XE din 2003
  • Status: Offline
  • Cont inregistrat in: 14 Oct 2014

  • Garaj Mesaj Privat
In final, am schimbat pompa SIDAT cu alta pompa indentica si momentan functioneaza.
Porneste la sfert, nu sunt probleme nici la demaraj, sper s-o tina asa.

Intra si tu in ClubOpel!

check Cea mai mare comunitate Opel
check Solutii la probleme tehnice
check Mai putine reclame
check Intalniri locale
check Vinzi/Cumperi
check Gratuit pe viata