Salut si va multumesc tuturor pentru raspunsuri! Pana la urma am facut revizia pe 26 februarie, cand a venit iarna in Bucuresti...
Asa cum am spus, NU am facut revizia la Radacini - masina iesind din garantia de 2 ani. Unul dintre motive, pretul, evident...
Am discutat si cu ei (au avut grija sa ma sune din timp) si le-am cerut oferta. 840 RON (exact ca la tine, Yeti), manopera si materiale.
Ai dreptate danciureanu (sau Al Pacino?

) - mi se pare o momeala de 2 lei chestia cu garantia extinsa. Adica dai niste bani ca sa faci reviziile tot cu ei. Mie asa mi se pare.
Am mers pana la urma cu un mecanic (in care am incredere - m-a ajutat si cu masina anterioara, Seat Leon 1,6 aspirat) care mi-a spus ca el imi recomanda ce spune GM, adica ulei si filtre "GM" si ca el poate comanda reperele respective dupa fisa masinii. L-am intrebat de alte marci, Castrol, Liqui, etc. El a spus ca imi poate pune orice dar ca recomandarea lui este sa pun ce spune producatorul masinii.
Cost: 420 RON (100 RON manopera si restul ulei + filtre "GM"). Asa am aflat ca Mokka nu are filtru de benzina. Sa ma bucur?
Mi-a mai recomandat sa schimb uleiul primavara sau inainte de drumul de concediu si pana in iarna - deci de doua ori pe an. Mi-a spus ca el asa procedeaza cu a lui (cred ca un Passat diesel de aproximativ 10 ani vechime) si ca asta recomanda tuturor, indiferent de motorizare diesel sau benzina si mai ales celor cu motoare cu turbina. Nu ca sa aiba el treaba (ca are si fara chestia asta) ci ca sa nu aiba masina probleme.
Tocmai avea 3 masini pe cap cu probleme la motor/turbina, probleme cauzate exact de intretinerea proasta (din partea proprietarilor) care s-au incapatanat sa schimbe uleiul la peste 20.000 km (din lipsa de vointa sau din lipsa de bani sau pentru ca s-au gandit ca nu conteaza).
Mi se pare ca are o logica tot ce mi-a spus. Nu stiu daca o sa schimb de doua ori pe an dar cu siguranta cand o sa imi apara mesajul "Change Oil Soon", o voi face. Nu la Radacini. Pur si simplu diferenta de pret este prea mare iar operatiunea in sine este simpla si teoretic fara riscuri.
Inca o data multumesc pentru mesaje, chiar conteaza.
Ultima modificare facuta de Sorin1975 la Mar 10 Apr, 2018 3:54 pm