Sam 09 Jul, 2022 7:29 am
Din păcate, așa funcționează lucrurile prin țărișoara asta, dar și prin altele mai cu ștaif, a devenit un sistem bine pus la punct...credulii se iau după cărți(ceea ce, în fond, ar trebui să fie corect), dar jmekerii, mari și mici, au găsit o cale sigură și ușoară de câștig oneros pe seama oamenilor de bună-credință și naivi...care după ce au plătit niște căciuli de bani pe revizii la reprezentanță, pe perioada garanției, unii și după, se trezesc, la ieșirea din garanție, cu niște troace de motoare, unele bune de „aruncat”, adică de băgat alte căciuli de bani ptr a le aduce într-o stare normală de funcționare...de-aia am fugit, de când mă știu, de mașini noi, întotdeauna mi s-a părut prăduială pe față, în ciuda unor avanteje, pe care nu le contest, dar care nu trag așa tare în balanța mea. Și cu trecerea anilor, spre zilele actuale, prăduiala este și mai mare, prețurile, la mașini noi, mi se par de-o obrăznicie soră cu nesimțirea...cu toate argumentele pozitive (cercetare, tehnologii noi, sisteme de siguranță îmbunătățite, confort sporit, etc), dar mai ales cu contra-argumentele(super-tehnologizarea nejustificată și legarea de glie a mentenanței și serviceului de producător, mai ales prin proprietatea asupra diagnosticării software și a unor categorii de piese de schimb și consumabile, băgate pe gâtul clientului la prețuri de Dubai, a costurilor nejustificate cu serviciile post-vânzare, etc).
E cu totul altceva când vorbim de companii sau persoane fizice, cu potență financiară, și cu deduceri de cheltuieli, amortismente, etc., ăia sunt altă ligă, ei își pot permite extravaganțe de-astea...dar nu un mioritic normal și sănătos la cap. Ce dracu', am pretenții dela voi!