Ai uitat parola?


  • marik17

  • Mesaje scrise: 80
  • Locatie: Bucuresti
  • Masina: Astra Y20DTH din 2002
  • Status: Offline
  • Cont inregistrat in: 01 Jul 2012

  • Garaj Mesaj Privat
Sal. De ceva timp imi apare in timpul mersului patratul cu rotita zimtata. Acesta apare uneori pentru cateva secunde apoi se stinge singura. La un test imi apare eroarea P0530-(8} . Stiu ca inseamna ceva de senzor presiune AC. Mentionez ca AC si caldura imi functioneaza normal. Are cineva idee ce poate sa fie ,sau unde pot sa umblu pentru a verifica ceva ? Unde mai exact se afla acest senzor? Stima
  • tirnaveni

  • Mesaje scrise: 581
  • Locatie: Sibiu
  • Masina: Astra Z17dth din 2008
  • Status: Offline
  • Cont inregistrat in: 25 Feb 2009

  • Garaj Mesaj Privat
mai poate fi si insuficient freon ,
  • Alyn93

  • Mesaje scrise: 824
  • Locatie: Buzau
  • Masina: Astra Z16XE din 2001
  • Status: Offline
  • Cont inregistrat in: 14 Aug 2011

  • Garaj Mesaj Privat
Salut tuturor.....Masina in cauza astra G z16xe: Problema: cum trece apa de 90 de grade se aprinde martorul cu steluta dar mereu cand e cald afara...! Precizez AC-ul nu are freon...dar vara trecuta cand a avut tot la fel facea! Orice sfat este binevenit multumesc!
  • tirnaveni

  • Mesaje scrise: 581
  • Locatie: Sibiu
  • Masina: Astra Z17dth din 2008
  • Status: Offline
  • Cont inregistrat in: 25 Feb 2009

  • Garaj Mesaj Privat
verifica daca porneesc ventilatoarele cand se aprinnde martorul .
posibil sa fie defect buulbulde temperaura de pe radiator cele ce actioneaza ventilatoarele (termocupla )
dar o diacnozafacecat 10 meseriasi virtuali .spor la treaba.
  • Alyn93

  • Mesaje scrise: 824
  • Locatie: Buzau
  • Masina: Astra Z16XE din 2001
  • Status: Offline
  • Cont inregistrat in: 14 Aug 2011

  • Garaj Mesaj Privat
Revin cu o precizare..cum trece apa de 90 de grade porneste primul ventilator! Astazi asa a facut si nu s-a aprins martorul....! Inca o precizare nu am freon in instalatie deci nu am pornit de ceva timp AC-ul! Ce ar mai trebui sa verific? Multumesc anticipat tuturor!
  • Alyn93

  • Mesaje scrise: 824
  • Locatie: Buzau
  • Masina: Astra Z16XE din 2001
  • Status: Offline
  • Cont inregistrat in: 14 Aug 2011

  • Garaj Mesaj Privat
Inca o chestie astazi dupa ce a trecut apa peste 90 de grade putin au pornit ambele...deci functioneaza...in concluzie ce ar fi de verificat..multumesc anticipat
  • tirnaveni

  • Mesaje scrise: 581
  • Locatie: Sibiu
  • Masina: Astra Z17dth din 2008
  • Status: Offline
  • Cont inregistrat in: 25 Feb 2009

  • Garaj Mesaj Privat
o dicnoza iti spune sigur .
  • Alyn93

  • Mesaje scrise: 824
  • Locatie: Buzau
  • Masina: Astra Z16XE din 2001
  • Status: Offline
  • Cont inregistrat in: 14 Aug 2011

  • Garaj Mesaj Privat
Da..asa ma gandeam zilele care vin o sa fac si asta..multumesc revin cu detalii
  • Alyn93

  • Mesaje scrise: 824
  • Locatie: Buzau
  • Masina: Astra Z16XE din 2001
  • Status: Offline
  • Cont inregistrat in: 14 Aug 2011

  • Garaj Mesaj Privat
Am facut diagnoza...iar Domnul acela mi-a spus ca este de vina calculatorul de racire...precizez am facut astazi un drum mai lunga temperatura sta perfect...putin sub 90 grade...dar dupa ce opresc las motorul sa mearga putin in gol creste peste 90 se aprinde martorul cu steluta...scade temperatura la normal dar martorul ramane...Sad a mai patit cineva asa..sa fie oare direct responsabil calculatorul sau alte componente orice sfat este binevenit! Multumesc
  • Alyn93

  • Mesaje scrise: 824
  • Locatie: Buzau
  • Masina: Astra Z16XE din 2001
  • Status: Offline
  • Cont inregistrat in: 14 Aug 2011

  • Garaj Mesaj Privat
Scuze pentru poluare topicului...mia fac o precizare dupa mai multe teste...Martorul se aprinde Doar cand apa trece de 90 grade si doar cand este cald afara...! Nu am gasit inca o explicatie...daca are cineva vreo idee este binevenita multumesc anticipat
  • gabiopel

  • Mesaje scrise: 6,793
  • Locatie: Buzau
  • Masina: Astra Y20 DTH-2.0 DTI din 2002
  • Status: Offline
  • Cont inregistrat in: 23 Sep 2007

  • Garaj Mesaj Privat
Pai si ce eroare ti a dat cand ti s a facut testarea!ceva cod...? Eu zic sa schimbi mecanicul , nu te arunca sa umbli acum la calculatoare si alea. Ai incercat sa pui un alt senzor de temperatura motor!
  • Alyn93

  • Mesaje scrise: 824
  • Locatie: Buzau
  • Masina: Astra Z16XE din 2001
  • Status: Offline
  • Cont inregistrat in: 14 Aug 2011

  • Garaj Mesaj Privat
Cand a fost la tester a fost tatal meu si evident nu a retinu nu cunoaste codurile..Sad din pacate...Treaba cu senzorul nu am incercat-o e o idee buna...am citit pe un alt topic ca ar putea fi de vina compresorul ca nu functioneaza? sau lipsa de freon? Multumesc frumos de ajutor
  • costyy73

  • Mesaje scrise: 1
  • Locatie: Gorj
  • Masina: Zafira Z18XE din 2001
  • Status: Offline
  • Cont inregistrat in: 26 Mai 2014

  • Garaj Mesaj Privat
Buna seara,
Am un Opel Zafira 1.8 16 v 2001 si ma confrunt de cateva luni de zile cu urmatoarea situatie ,dupa ce motorul ajunge la temperatura de 90 ,si daca bruschez motorul in oras (tinut piciorul pe ambreiaj,schimbat viteza in treapta 1 ,si mers ca in coloana )mi se aprinde acel dreptunghi cu steluta si se aude cum ventilatorul porneste ,in acelasi timp acul de la temperatura scade la zero . Dupa ce opresc masina se aude cum merge ventilatorul un timp dupa care se opreste ,In momentul in care pornesc motorul ,mai porneste si ventilatorul c-am 2-3 minute ,turometrul sare de 10 ,dreptunghiul sta si acesta aprins iar cand ventilatorul se opreste se stinge si acesta si totul revine la normal pana la urmatoarea bruscare .Va rog sa-mi spuneti ce trebuie facut in aceasta situatie .Precizez ca nu am schimbat lichidul de racire de 4 ani (sa fie el cauza?)
  • mihaidarie

  • Mesaje scrise: 558
  • Locatie: Bucuresti
  • Masina: Zafira z16xe din 2002
  • Status: Offline
  • Cont inregistrat in: 17 Feb 2013

  • Garaj Mesaj Privat
aceeasi problema asemanatoare am si eu. am 2 ventilatoare si ac manual. am urmarit si am depistat urmatoarele: Steluta se aprinde atunci cand ac este pornit si se incinge motorul incat se tureaza maxim ventilator racire. problema este ca se opreste cel de ac si cred ca de aceea se aprinde martorul. la drum lung la 28 de grade afara nu are probleme. daca nu pornesc ac nu se aprinde deloc. cine a rezolvat asa ceva, rog respectuos sa imi zica unde e piesa problema! Multumesc anticipat.
  • vasilestancu100

  • Mesaje scrise: 28
  • Locatie: Bucuresti
  • Masina: Corsa Z10XE din 2001
  • Status: Offline
  • Cont inregistrat in: 05 Apr 2014

  • Garaj Mesaj Privat
Piesa defecta este chiar ventilatorul de AC. Calculatorul de racire masoara feedback-ul fiecarui ventilator, in cazul tau vede ca motorul ventilatorului nu functioneaza corespunzator iar rezultatul este intrarea ECM(engine cooling module ) in avarie sau stage 5(ventilator sucking pornit la maximum)
  • lucsparkless

  • Mesaje scrise: 212
  • Locatie: Galati
  • Masina: Astra Z16SE din 2001
  • Status: Offline
  • Cont inregistrat in: 15 Apr 2012

  • Garaj Mesaj Privat
salutare tuturor! astazi mi s-a aprins si mie martorul cu steluta fara a folosi AC-ul, am deschis capota si am urmarit, in momentul cand ajunge la 90grade porneste doar ventilatorul racire motor, cel de AC nu mai porneste(nici daca cuplez ac-ul). Deci prin urmare ventilatorul de AC a cedat, urmeaza altul nou! : )
  • liviu2004

  • Mesaje scrise: 2,233
  • Locatie: Galati
  • Masina:
  • Status: Offline
  • Cont inregistrat in: 28 Sep 2005

  • Garaj Mesaj Privat
Daca esti asa sigur ca cel de ac e stricat ....
  • Danny_19877

  • Mesaje scrise: 16
  • Locatie: Bucuresti
  • Masina: Zafira X20DTL din 2000
  • Status: Offline
  • Cont inregistrat in: 15 Jun 2014

  • Garaj Mesaj Privat
Salut am o Zafira din 2000 cu motor X20DTL si se aprinde becul de eroare ventilator doar cand porneste ventilatorul din spate cel de la radiatorul de apa (cam pe la 90-93grade porneste) ,cand dau drumu la AC se aude compresorul cand pleca dar ventilatorul din fata de la AC nu pleaca(nu stiu daca e obligatoriu sa plece cand afara sunt -2grade) am pus masina pe un tester,dar nu vede nici o eroare,dar cand da sa testeze ventilatoarele pleca pe treapta 2 si sare direct la 5 si hopa sa aprins si becul de eroare ,daca opresc masina si o pornesc dispare eroarea,vreau si eu o parere un sfat ceva ca ma enerveaza becu ala rau cand il vad acolo.
  • glontz

  • Mesaje scrise: 143
  • Locatie: Bucuresti
  • Masina: Astra Y17DT din 2002
  • Status: Offline
  • Cont inregistrat in: 13 Mai 2010

  • Garaj Mesaj Privat
Pentru DIESEL in cazul in care apare martorul cu pricina dupa pornire sau in mers o problema ar putea fi si diodele/releul Alternatorului. Asta se poate verifica prin masurarea tensiunii de incarcare cu consumatorii porniti.
  • Alyn93

  • Mesaje scrise: 824
  • Locatie: Buzau
  • Masina: Astra Z16XE din 2001
  • Status: Offline
  • Cont inregistrat in: 14 Aug 2011

  • Garaj Mesaj Privat
Salutare! am observat un lucru daca merg prin oras cu masina si trece putin peste 90 grade cat sa porneasca electroventilatorulsi opresc motorul fara sa il las sa ajunga la 90! Iar cand il pornesc in scurt timp temperatura este putin cam mare iar ATUNCI se parinde martorul portocaliu! Dupa ce ajunge la 90 se raceste la urmatoarea oprire-pornire se stinge!

De la ce credeti ca ar fi multumesc anticipat

Intra si tu in ClubOpel!

check Cea mai mare comunitate Opel
check Solutii la probleme tehnice
check Mai putine reclame
check Intalniri locale
check Vinzi/Cumperi
check Gratuit pe viata