salutare! am schimbat saptamana asta flansele pe care le montasem anul trecut, pentru ca nu mai suportam troncanelile.La mine s-a intamplat un lucru sa-i spunem ciudat si nu este prima oara desi explicatia este logica. In februarie cand am schimbat uleiul,talerul de deasupra se putea roti cu mana. Am strans piulita amotizorului si o perioada scurta nu s-a mai auzit nimic.Am pus lemforder, si lasand la o parte faptul ca este alta masina am pos flansele una langa cealalta si am constatat ca nu sunt la fel. Afara de uzura (tasare) care este normala si evidenta:

, dupa cum se poate vedea in poza de mai jos, partea metalica este mai adanca la flansa veche, ceea ce este imposibil sa fie de la uzura.
Este mai vizibil cu flansa intoarsa, desi in poze nu se vede mare diferenta, va asigur ca este.
Asadar, in momentul in care am strans talerul de deasupra, partea de jos a talerului a ajuns pe partea de tabla a flansei fara a prelua jocul dintre acest ansamblu si caroserie.Se vede si la tija amortizorului care nu mai este asa de sus dupa ce am strans piulita.
Flansa veche a fost febi, nu mai luati febi ca nici moca nu sunt si nici mult nu tin.