@dancuciureanu poti sa ne spui cum se face rodajul ca la carte.
Din ce am citit pe net ca se face cu ulei mai gros 10W40 primi 3000Km si schimbat la fiecare 1000Km, dupa se pune normal 5W40, 5W30 0W40 etc.
Ce ulei este bine sa se foloseasca la rodaj sintetic, semisintetic, mineral... | gros-subtire- de care...
Ce am citit pe net cel sintetic cu aditivi care reduce frecare nu prea ajuta la rodaj...
De pe Net...
1000 km apoi cresti TREPTAT turatia
dupa 3000 km teoretic poti sa-i dai cat vrei
poti sa mergi si cu a 5-a in rodaj atata timp sa nu depasesti 3000-3500 rpm si sa nu o fortezi (rampe etc)
___________________________________________________________________________________
O sa fie. Primul schimb de ulei dupa segmentare sa-l faci undeva la 5-6000. Iar apoi din 10 in 10.000. Ai grija de motor si totul va fi OK :hey:
Primul schimb de ulei dupa segmentare se face cand atingi 1000 km tati si nu depasesti 90km ora si turatii pana in 3000 rpm,nu cari cu masina etc.Deaia le dati peste cap cu sfaturi de la tot felul de mecanici de weekend.Avand in vedere cat praf si ce este in tara noastra uleiul+filtrele ar fi bine sa il schimbi la 6000 maixm 7000....am auzit si eu baieti care merg cu uleiul 10-15.000 dar mergeti pe barba voastra.
NORMAL 1000 KM E RODAJUL MOTORULUI DUPA SEGMENTARE SI NU E BINE SA IL FORTEZI....SCHIMBI ULEIUL LA 1000 KM DUPA SEGMENTARE DEOARECE SE DEPUNE PILITURA DE LA SEGMENTI IN EL.
Sunt doar pareri...
La axe came ai semicuzineti (calareti), daca ai facut alba-neagra cu ei e nasol.
Adica, nu se pun aiurea, se pun de unde a fost luati eu asa inteleg. - asa spune si logica nu.
Stranse la cuplul de strângere [Nm] ce este de strans.
Lucrarea cine o face?