Salutare, tuturor. Dupã un Opel Astra 2001 1.6 benzinã si un Opel Zafira 1.9 2006 diesel, de anul trecut, din varã, sunt posesorul unui Opel Zafira Tourer 2012, 2.0 diesel, 165 cp, cutie automatã. Am hotãrât sã merg tot pe Opel, cu bune, cu rele.
Autoturismul l-am cumparat second din Germania, de la un dealer serios de masini (recomand - Auto Expo Fernwald). Autoturismul avea 141.000 km (carte service, istoric), iar acum are 158.000 km.
Masina se comportã foarte bine, însã cei 165 cp nu se simt pe modul automat. Astfel cã, pentru plãcerea de a conduce, folosesc modul manual în afara localitãtilor, iar în oras si pe autostradã las pe automat. Se comportã foarte bine, ai putere în orice moment. Se simte cuplul foarte bun.
Mã deranjeazã putin consumul în localitate, 11,5 - 12 litri (real).
Are foarte multe dotãri, iar materialele folosite sunt de bunã calitate. Au rezolvat si problema stalpului din laterala parbrizului, care era un real pericol la modelul vechi, afecta foarte mult vizibilitatea.
În rest, cred cã am fãcut o alegere bunã.
O singurã întrebare am: când comut schimbatorul de viteze pe "D" cutia smuceste putin, se aude ca o loviturã. A mai pãtit cineva chestia asta?
Multumesc!