Mar 01 Oct, 2019 9:51 am
Salut,
Vin si eu cu cateva impresii dupa 4000 de km parcursi, motor 1.2, transmisie manuala.
Plus
- Motorul se comporta excelent - avand in vedere dimensiunile masinii trage foarte bine
- Consumul este ok din punctul meu de vedere:
– Ploiesti-Salonic (2 adulti+2 copii+bagaje) 651km 6,6l/100 – viteza medie 75km
– Ploiesti – Curtea de Arges – Balea Lac – Sibiu – Brasov – Ploiesti 655km 6,6l/100 – viteza medie 52km
– in cei 4000km (20% urban, restul extraurban) consumul total este de 7,5l/100km – viteza medie 55km
- Confortul, spatiul interior, dimensiunea portbagajului
Minus
- Lipsa iluminare portbagaj – mi-am comandat lampa originala (20 ron) si am montat-o singur
- Pe autostrada, la viteze de peste 100km, daca apar denivelari, senzatia mea este ca spatele “topaie” si tinde sa “plece”- poate este doar impresia mea
- Cel mai mult ma nemultumeste acel zgomot la decelerare. Cand am fost sa iau cartea de identitate de la dealer a venit cineva cu Granland care reclamase acest zgomot. Masina avea 2000km. Am mers cu el si se aude la fel ca la a mea. De aici trag concluzia ca este o problema a modelului cu cutie manuala. Nu i-au facut mai nimic – i-au dat uleiul jos din cutie sa vada daca prezinta urme de pilitura, dupa care i-au spus ca o sa revina cu un raspuns oficial.
Am mai facut “sapaturi” pe internet si problema se manifesta si la Crossland, Peugeot 3008 si Citroen Aircross echipate cu acest tip de motor/cutie. Colegii de pe forumurile de afara, spun ca neoficial Peugeot a recunoscut problema – zgomotul nu este normal si ar proveni de la o greutate montata pentru atenuarea vibratiilor cutiei de viteze. Solutie inca nu au. Si daca o vor avea nu stiu cand sau daca vom beneficia si noi, cei din Romania, clientii Opel, nu Peugeot de ea.
Am citit ca la unii colegi zgomotul a disparut. Ar fi extraordinar daca s-ar intampla acest lucru, dar eu pana acum la 4000km nu simt ca se atenueaza/diminueaza, si sincer nu cred ca dispare pur si simlu dintr-o data.
Ca si concluzie, daca nu ar fi fost aces zgomot as fi fost 99% multumit de masina. Nu stiu daca sa recomand cuiva aceasta masina. Daca as fi citit acest lucru pe forum inainte sa o command, cu siguranta nu as fi mai luat-o. La 19000 de euro erau multe variante.
Cine doreste sa o cumpere ar fi bine sa faca un efort si sa ia transmisia automata.
Cosmin