Ai uitat parola?


  1. Home
  2. Tutoriale
  • joanovics

  • Mesaje scrise: 135
  • Locatie: Mures
  • Masina: Zafira Z16XE din 2001
  • Status: Offline
  • Cont inregistrat in: 18 Jul 2012

  • Mesaj Privat
salutare.si la mine a inceput ECu acum doi ani,cu erori pedala,su suntul facut am mers pana decembrie,cand s a stricat de tot ecu,taiat pompa benzina,sonda lambda,pe urma nu mai dadea comanda la injector 1.Am schimbat,mi a trimis prin posta gata programat.
Acum i a r a s i incepe cu erori de pedala ,insa exact invers!Cand temperatura este sub 7-8 grade si pornesc dimineta,am pedala limitata sau deloc.Dupa ce o las un pic sa mearga,repornesc se stinge si check engine,si merge bine.Boala asta de ECU se manifesta si in asa fel,la foarte rece,apoi la cald deloc.?(Z16XE 2001),ecu pe care am luat e din 2004
Skip Ads 60 min (0/3)

  • deleted-113970

  • Mesaje scrise: 137
  • Locatie:
  • Masina:
  • Status: Offline
  • Cont inregistrat in: 08 Nov 2016

  • Mesaj Privat
Salut, Joanovics! In cazul tau, dilatarea se pare ca face firele de aluminiu dezlipite sa realizeze contactul, iar la rece, firul sa se contracte si sa se departeze de zona de contact. Lipituri reci in ECU. Delco hsfi 2.1 au fost folosite si in 2001 si in 2004. Asta nu influenteaza ordinea in ceea ce priveste aparitia erorilor cauzate de lipiturile reci. Se poate repara. Erorile vin, de obicei, calup. Rareori vor aparea cate una, cand este vb de ecu. P0230, p0340 mai vin singure, insa p1120 vin pachet cu mai multe erori declansate de cauza primara.
Cumva, off topic, dupa ce am asteptat de vreo 3 ori de la un anumit domn mihai din bucuresti remedierea ecu-ului meu(z16se) si mi l-a dat reparat prost, am hotarat sa mi-l repar singur. Initial, in 2012, mi-a dat un ecu reparat, contra cost, pe motiv ca al meu nu poate fi reparat. Ii dau si dreptate! Smile)) Era in security wait time! Nu ar fi primit 400lei manopera, pentru ca nu avea chef/rabdare sa il tina 21 ore pornit pe masa, ca sa il poata reseta! Astfel mi-a bagat pe gat kit complet ecu si am acceptat varianta cea mai rapida, dar scumpa! Necunoscatorii sa invete din greseli! La 4 luni dupa aceea, ecu-ul sh a picat( se tura greu, acul revenea greu, nu avea vlaga, nu puteai face depasiri, consum mare de combustibil etc). L-am trimis sa mi-l repare si a venit inapoi dupa cca o luna jumatate si cu maaaari insistente. A picat iar, in 2016, comanda ecu - releu pompa. Am pus releul pompei pe contact pornire si am mers asa cu el. In primavara aceasta a picat iar, cu erorile conform topicului, bonus si eroare senzor ax cu came. Nu am mai fost dispus sa astept saptamani intregi repararea lui, asa ca am desfacut ecu-ul si l-am reparat. Merge perfect! Mai mult, am ajuns sa repar ecu delco si simtec, edu isuzu, bobine compresor ac, etc... prin tot judetul Constanta. Procedura pe care unii nu o respecta, inclusiv persoana mensionata mai sus-acel mihai din bucuresti, este urmatoarea: intre conector si cablaj imprimat ai fire de aluminiu. Nu te complici cu achizitia de aliaje si substante decapante pentru lipirea acestor fire de aluminiu pe suport de cupru, ci preferi sa inlocuiesti firul de aluminiu cu unul de cupru. Nu incerci sa cositoresti unde e dezlipit aluminiul, pentru ca eroarea va reapare si o luam de la capat. Astfel, ai un fir nou, cositorit corect la ambele capete si garantia ca eroarea (lipitura rece) nu va reaparea.
  • joanovics

  • Mesaje scrise: 135
  • Locatie: Mures
  • Masina: Zafira Z16XE din 2001
  • Status: Offline
  • Cont inregistrat in: 18 Jul 2012

  • Mesaj Privat
Am inteles,ai descris foarte bine.Si eu o sa trimit la reparat in curand la un coleg de ckub care repara prompt si corect.De bagat nu ma bag,desii ma pricep la electronica,poate nu am scula necesara si conditii,si din moment ce e umblat in el greu mai dai la un depanator serios.Deocamdata am pus sunt la pinii de la pedala,rezista asa i saptamana,doua.
  • deleted-113970

  • Mesaje scrise: 137
  • Locatie:
  • Masina:
  • Status: Offline
  • Cont inregistrat in: 08 Nov 2016

  • Mesaj Privat
Uneori rad singur... prima mea interventie in ecu si de durata a fost cu un pistol de lipit romanesc, o surubelnita de ceasornicar si sacaz dizolvat in alcool izopropilic. Inca tine lipitura... practic iti tb mai multa indemanare, o doza de curaj si vointa. Succes! Daca ai nevoie de ceva, lasa un mesaj. Sunt aici sa ajut pe ceilalti patiti ca si mine, eu am invatat singur si nu a fost tocmai usor!
  • joanovics

  • Mesaje scrise: 135
  • Locatie: Mures
  • Masina: Zafira Z16XE din 2001
  • Status: Offline
  • Cont inregistrat in: 18 Jul 2012

  • Mesaj Privat
Mai am un ecu in camara,eventual experimentez pe aia.Pistolul de lipit e tot aia cu care am facut la scoala dispozitivul cu doua leduri,doua tranzistoare,patru rezistente
  • eucocolino

  • Mesaje scrise: 83
  • Locatie: Iasi
  • Masina: Astra 1.3 din 2006
  • Status: Offline
  • Cont inregistrat in: 01 Jan 2012

  • Mesaj Privat
P1120 - Senzori 1&2 pedală de accelerație - raport incorect
(0Cool - Nu e prezent

ma ajuta si pe mine cineva?
motor de 1.3 cdti astra h
  • ASecrieru

  • Mesaje scrise: 1
  • Locatie: Timis
  • Masina: Astra din 2002
  • Status: Offline
  • Cont inregistrat in: 25 Feb 2020

  • Mesaj Privat


OPEL ASTRA G 1.6 8V
Buna ziua oameni buni!
Se aprinde martorul acela, masina cu cheita de obicei la cald si uneori si la rece.
Am facut diagnoza si au aparut urmatoarele erori P 1120 ; P1122 ; P 1550
Mecanicul imi spune ca sigur pedala de acceleratie e vinovata.
Am vrut sa va cer si voua un sfat inainte de a o schimba.
Multumesc
  • Maryo78

  • Mesaje scrise: 114
  • Locatie: Bacau
  • Masina: Astra z14xep din 2005
  • Status: Offline
  • Cont inregistrat in: 08 Aug 2013

  • Mesaj Privat
Vă salut, am un Opel Astra H Z14XEP și prin toamnă m-am confruntat prima oară cu martorul din bord aprins mașina și cheița, am făcut testul cu pedala și mi-a dat codul 1120 la o zi sau două martorul s-a stins singur din bord, dar alaltăieri mi s-a aprins din nou martorul în bord și la testul cu pedală mi-a ieșit același cod 1120. Am dat jos pedala de accelerație am curățat mufa cu spray de contact am desfăcut și cele cinci șuruburi unde este plăcuța aia electronică am dat și acolo cu spray contact iar după ce am pus totul la loc și am pornit motorul, la relanti îmi stă pe la 1000 rpm, iar când deschid aerul condiționat scade pe la 8-900 rpm și fluctuează, in bord martorul nu s-a mai aprins.
Vă rog dacă cineva s-a confruntat cu această problemă să-mi de-a și mie un sfat sau ce credeti că s-a putut întâmpla odată ce înainte de această operațiune nu m-am confruntat cu această problemă.
Vă mulțumesc!
  • eucocolino

  • Mesaje scrise: 83
  • Locatie: Iasi
  • Masina: Astra 1.3 din 2006
  • Status: Offline
  • Cont inregistrat in: 01 Jan 2012

  • Mesaj Privat


masina se tureaza singura....

e un opel astra H 2006 Motor 1.3cdti nu am fire negru alb....
am masurat cu motorul pornit urmatoarele.........
/ alb-verde (gros) ? / maro-alb GND / maro-rosu ? / alb-galben(gros) ? / negru-ros +5v / negru-galben +5v /
ma poate ajuta cineva? multumesc
  • eucocolino

  • Mesaje scrise: 83
  • Locatie: Iasi
  • Masina: Astra 1.3 din 2006
  • Status: Offline
  • Cont inregistrat in: 01 Jan 2012

  • Mesaj Privat


masina se tureaza singura....

e un opel astra H 2006 Motor 1.3cdti nu am fire negru alb....
am masurat cu motorul pornit urmatoarele.........
/ alb-verde (gros) ? / maro-alb GND / maro-rosu ? / alb-galben(gros) ? / negru-ros +5v / negru-galben +5v /
ma poate ajuta cineva? multumesc
Skip Ads 60 min (0/3)

  • eucocolino

  • Mesaje scrise: 83
  • Locatie: Iasi
  • Masina: Astra 1.3 din 2006
  • Status: Offline
  • Cont inregistrat in: 01 Jan 2012

  • Mesaj Privat
cotocgeorge a scris:Acest tutorial reprezinta o posibilitate de depanare a acestor erorilor P1120, P1122, P1150 fara a umbla la ECU. Erorile pot fi din cauza pinilor din ECU care nu mai sunt lipiti corespunzator pe placa iar in momentul in care motorul ajunge la o temperatura ridicata, pinii se dilata nemaifacand contact. Pedala este conectata la ECU prin 6 cabluri dupa cum urmeaza: doua de alimentare + 5 V (alb-negru), doua de masa 0 V, si doua de comanda (tensiunea oscileaza intre 0 si + 5 V in functie de cat e de apasata acceleratia). Un cablu de comanda oscileaza de la 0 la + 5 V iar celalalt de la + 5 V la 0. Solutia reprezinta un șunt pe mufa pedalei intre pinii de +5 V (cablurile alb-negru). In momentul in care un cablu de +5 V are pierdere de tensiune, il ajuta celalalt fara ca ECU sa bage motorul in avarie. Suntul se poate face si daca sunt defecti pinii din ecu pentru alimentarea clapetei de acceleratie (trebuie identificare cablurile de +5 V de intrare in clapeta.) ATENTIE! nu faceti șunt decat intre cablurile de + 5 V sau intre cablurile de masa (Parerea mea este ca pinii cablurilor de masa nu pica). Cablurile de comanda nu se pot conecta intre ele!

1. Se desface panoul de deasupra pedalelor prin rotirea clipsurilor la 45 grade. Atentie la clipsuri, sunt de plastic si se rup desul de usor!


2. Se deconecteaza mufa de pe pedala



3. Se face un sunt intre pinii cablurilor de + 5 V (alb-negru). Eu am facut dintr-un conductor multifilar de cupru. (Oricine are in casa un cablu cu multe lite pe care sa-l dezizoleze si sa faca un U pe care il introduce intre cei doi pini din mufa pedalei)




4. Cu grija se monteaza inapoi toate cele.


Aceasta reprezinta soluta batailor de cap pe care le-am avut vreo 3 luni de zile la masina mea. De 6 luni merg cu aceasta improvizatie si nu am mai intampinat probleme. Mentionez ca nu stiu care sunt riscurile acestei improvizatii. Oricine este binevenit cu solutii mai bune sau eventualele riscuri. Multumesc!


la mine sunt ale culori





masina se tureaza singura....

e un opel astra H 2006 Motor 1.3cdti nu am fire negru alb....
am masurat cu motorul pornit urmatoarele.........
/ alb-verde (gros) ? / maro-alb GND / maro-rosu ? / alb-galben(gros) ? / negru-ros +5v / negru-galben +5v /
ma poate ajuta cineva? multumesc
  • eucocolino

  • Mesaje scrise: 83
  • Locatie: Iasi
  • Masina: Astra 1.3 din 2006
  • Status: Offline
  • Cont inregistrat in: 01 Jan 2012

  • Mesaj Privat
Varog dacama poate ajuta cineva ...sa imi zica exact care sunt firele de +5v....eu am alte culori.....
  • Daniel1975

  • Mesaje scrise: 4
  • Locatie: Prahova
  • Masina: Corsa din 2006
  • Status: Offline
  • Cont inregistrat in: 08 Jun 2020

  • Mesaj Privat
deleted-113970 a scris:Nu te complici cu achizitia de aliaje si substante decapante pentru lipirea acestor fire de aluminiu pe suport de cupru, ci preferi sa inlocuiesti firul de aluminiu cu unul de cupru. Nu incerci sa cositoresti unde e dezlipit aluminiul, pentru ca eroarea va reapare si o luam de la capat. Astfel, ai un fir nou, cositorit corect la ambele capete si garantia ca eroarea (lipitura rece) nu va reaparea.


Salut

Scuze că vin cu o întrebare stupida; dar nu înțeleg la care fir te referi

Multumesc
  • Daniel1975

  • Mesaje scrise: 4
  • Locatie: Prahova
  • Masina: Corsa din 2006
  • Status: Offline
  • Cont inregistrat in: 08 Jun 2020

  • Mesaj Privat
eucocolino a scris:Varog dacama poate ajuta cineva ...sa imi zica exact care sunt firele de +5v....eu am alte culori.....


Salut,

Trebuie sa le masori.

La mine au fost alte culori
  • csimion70

  • Mesaje scrise: 41
  • Locatie: Braila
  • Masina: Meriva Z16SE din 2003
  • Status: Offline
  • Cont inregistrat in: 21 Oct 2018

  • Mesaj Privat
Eu am un z16se opel meriva. Am desfăcut pedala dar cele două fire suntate sunt roșu alb. Si doar pe un am 5v, pe primul am 0,9 v
  • csimion70

  • Mesaje scrise: 41
  • Locatie: Braila
  • Masina: Meriva Z16SE din 2003
  • Status: Offline
  • Cont inregistrat in: 21 Oct 2018

  • Mesaj Privat
Am facut si eu asa la un opel meriva Z16se si merge.Am doar o singura intrebare,in cazull in care dispare si semnalul de 5 v de la pinul 2(nu mai ai 5 v pe nicaieri) de unde poti alimenta cu 5 volti ?
Skip Ads 60 min (0/3)

  1. Home
  2. Tutoriale

Intra si tu in ClubOpel!

check Cea mai mare comunitate Opel
check Intalniri locale
check Skip Ads
check Vinzi/Cumperi
check Gratuit pe viata




CO+FB CO+FB CO+YT CO+IG CO+TWTR