Ai uitat parola?

1. Home
  2. Opel Vectra
  • deleted-18977

• Mesaje scrise: 2,338
  • Status: Offline
  • Cont inregistrat: 28 Mai 2008

• Mesaj Privat
sevenx a scris:mia de Euro iese asa : kit ambreiaj + volanta + ulei cutie viteze + manopera si astea toate cu garantie 1.5 ani

e multe bani.
eu iesisi mai subtirel, garantia nu ma intereseaza niciodata .
Like
Skip ads

• Merlinboy

• Mesaje scrise: 262
  • Masina: Vectra 2005 Z19DT
  • Cont inregistrat: 04 Feb 2008

• Mesaj Privat
ideea era ca suruburile de la volanta lu masina meu sunt originale si au peste 400.000 .[ si la 365,000 cand am scimbat volanta le-am pus tot pe alea vechi

Mai chiar daca o sa radeti tot nu am inteles ce e cu 365 000 , respectiv 400 000 ? KILOMETRI ? 😊

Acum costurile ies asa , cel putin in ceea ce ma priveste, nu stiu cum ati rezolvat voi pe la 24 mil (probabil manopera 300 ron desi nu stiu ce mecanic e ala sa ia atat, probabil a schimbat-o in cada) , volanta + kit ambreiaj (LUK TOATE) + Rulment SACS (poate nu ai luat rulmentul presiune d-aia sa fi iesit mai ieftin?) 460 euro, respectiv 1960 ron + 130 RON FAN COURIER (aici e putin bataie de joc dar o lasam asa, eu aveam curierul meu, asociatul meu are firma de curierat separata crx, dar dlul Horatiu nu poate trimite decat prin Fan Courier caci nu are cont in banca si nici nu vrea sa-si faca, oricum lasand la o partea treaba cu firma de curierat, la oricare alta firma de curierat ar lua pe jumatate , nu 130 ron, este enorm si baga doua colete , ma rog nu prea am inteles ce combinatie au insa taxeaza dublu! Sa nu mai vorbesc ca nici pachetele nu erau chiar intr-o stare extraordinara).

+ suruburi 38 ron (eu pun 50 ron caci stau in dr taberei si le-am luat personal cu masina aproape de Vitan, deci si motorina pana acolo...), dau aprox zic eu in total doar pe PIESE 2150 ron + manopera si plus eventual schimbat lichid cutie , DESI SA FITI SIGURI CA NU O SA-L MAI SCHIMB (o dau dreq de caruta la propriu!) , DOAR COMPLETARE sper pana in 10 ron , eu zic ca ajungem la aproape 2800 ron rotunjit (desi sper sa fie totusi un 2750 ron hehe)... nu chiar 1000 euro, dar 650 euro in cap, asta tinand cont ca iau piesele de unde le iau, ca la reprezentanta cu PIESELE LOR (ca altfel magarii nu schimba decat cu PIESELE LOR cu adaos de 200% sau cat au, am un prieten acolo si am intrebat) minim 6000 ron ( si astia cica prin interventie, ca-l stiu pe el care chiar lucreaza la GM pe tara 😃 )

Ce sa zic decat traiasca GM SI OPELUL ! Sau mai bine zis moarte si faliment asigurat ! 😉 (ma puteti crucifica dar asta e adevarul, preturi la GM de AUDI sau BMW)
Like
  • tonytm

• Mesaje scrise: 4,479
  • Masina: Signum 2005 Z19DTH 190CP
  • Cont inregistrat: 10 Oct 2007

• Mesaj Privat
Motorul tau are exact aceleasi performante ca unul de audi sau bmw. Vrei sa ti-l faca GM-ul pe gratis.
Like
  • deleted-18977

• Mesaj Privat
merlinboy

acuma sa nu te superi , dar cred ca mi-ai confundat mecanicul cu vreun GHIRTOI de la reprezentantele OPEL.[ aia care ti-o pune pe testere si le da costuri de reparatii de la 2500 lei in sus]
DACA Y20DTH-UL meu a ajuns la 403.000 km, se datoreaza si lui.
vizavi de costuri , se pare ca nu ai stiut sa negociezi preturile finale.
oricum iti doresc succes si.......schimba marca ,daca ti sa pus pata pe ea.
Like
  • Merlinboy

• Mesaj Privat
ok am inteles acum, era vorba de kilometri deci 😊

Tonytom hai ca esti tare, buna replica, ce pot sa zic 😊 Motor de performante extraordinare (unde naiba e exact ca la BMW la performante apropo BMW prin 2005 avea minim 150 cp si al meu are 120 cp asa ca idee) si fiabilitate redusa...oricum ar fi, costurile sunt de marca premium oricine ma aude (spre ex la vw golf 5 care nu e premium, volanta + kit ambreiaj complet le schimbi in 2000 ron cu totul, la opel trebuie sa fie mai sus, ca un exemplu, nu ma credeti intrati si pe wwforum 😊 ) . Nu tin cu vw, nu tin cu audi, nu tin cu bmw, pur si simplu trebuie sa fie masina care sa fie mai buna pentru mine personal, insa sunt scandalizat de probleme de genul, la care culmea ca nu se autosesizeaza nimeni una la mana iar doi la mana unora li se mai pare oarecum si normal. Daca voua vi se pare egal GM=AUDI=BMW atunci fiti siguri ca va inselati, nu ca le apar dar ca idee in sine, nu are rost sa dezbatem in lung si-n lat subiectul.
Adica multora li se pare normal sa plateasca atata banet ca e motor de GM ca performante, masina extraordinara si alte perle de genul ... daca era vorba de vreo problema comuna de 5 mil mai ziceam, dar mai trebuie luat in considerare ca nu toata lumea e ca noi de pe aici sa mearga si sa caute piesele, sa stea pe forum sa caute informatia, multi se duc DIRECT la reprezentante unde sunt jecmaniti pur si simplu de o gramada de bani, de parca ar fi masini de lux, in fine...

Nu mai continui discutia, caci oricum sunt subiectiv, si o sa fiu privit probabil de la distanta daca o s-o mai continui, pace tuturor si kilometri cat mai multi fara incidente !

P.S. daca ma apuc sa schimb acum volanta ar fi culmea sa ma apuc s-o vand, am mai zis-o si mai dvrm, cel putin 1-2 ani o voi mai tine buna rea asta e !
Like
  • deleted-18977

• Mesaj Privat
schimb-o sanatos si s-o stapanesti sanatos.
oricum dupa schimbarea ambreiajului nu te vei mai desparti de OPEL toata viata.
Like
  • Merlinboy

• Mesaj Privat
Asa sa fie ! 😊

Vad ca am fost asaltat in ultimele zile de PMuri de la useri cu aceeasi problema, intrebari de genul - daca mai am probleme dupa montaj (desi eu nici n-am montat-o inca), cat a costat volanta de la Horatiu si mai ales daca piesele sunt "bune" fiind suspect de mic pretul fata de alte locuri (adica am ajuns sa mai platim o alta masina practic pt un subansamblu)...dupa cum am spus, cred ca motorul asta e "programat" sa-i pice volanta pur si simplu asa de bun si de "fiabil" este....

Cum pana mea sa fie mic pretul per total de schimbare volanta+kit ambreiaj, cand chiar si asa cu piesele de la Horatiu eu ies mai PROST decat un posesor de FORD sau de VW , adica exact marcile cu care teoretic s-ar bate OPEL ... Ba mai mult, ies mai scump chiar si decat un posesor de AUDI 1.9 TDI ! (pt modelul A4 vorbesc mai mult!)

Am intrat chiar de curiozitate pe forumurile marcilor respective - LA AUDI cu tot cu piese full (adica si KIT INTEGRAL nu doar rulment + volanta, deci pur si simplu tot kitul + rulment + volanta) - maxim dar maxim 22 mil .... la FORD MONDEO TDCI 2003-2006 (caci astea sunt ca si opelurile vad) unii au rezolvat chiar cu 17 mil cu tot cu manopera (manopera cica maxim 400 ron ! nu 600 ron cum se cere la opel peste tot, deh cica e structura motorului complicata ) iar piesele luate tot asa de la un tip din Timisoara(sa fie Horatiu sau altcineva, nu stiu!), iar la GOLF 5/JETTA nu cred ca mai are rost sa mai continui , caci e jale acolo, insa s-a rezolvat totusi cu max 20 mil cu tot , fata de 27-28 mil cat vine la opel....

Anyway, gata , promit ca de data asta sunt tacut, dar chiar nu m-am putut abtine sa nu comentez lucrul acesta (caci se stie ca volanta este o problema a Dieselurilor), nu stiu de ce...insa chiar mi s-a parut aiurea ca eu posesor de OPEL sa ajung cu tot la 28 mil, iar altii cu FORD sau chiar si AUDI la mai putin 😢 Si atentie, nu vorbim de preturi de reprezentante, vorbim exact de modelul pe care l-am adoptat si eu - gasite piesele separat + manopera la un service de incredere/eventual mecanic de incredere (in cazul meu Maiandrei , care nu e nici reprezentanta, dar nici pe departe nu este nici in spatele blocului, in "cada" )

Ultima modificare făcută de Merlinboy la Mar 28 Sep, 2010 11:50 am, modificat de 2 ori în total
Like
  • deleted-18977

• Mesaj Privat
ultima fraza si primele 8-9 cuvinte[ de la inceputul ei] mi-au intrat la inima.
Like
  • dancuciureanu

• Mesaje scrise: 16,458
  • Masina: Agila 2001 Z10XE + Z12XE
  • Cont inregistrat: 26 Jun 2006

• Mesaj Privat
Merlinboy ti-am promis o poza cu masina parcata pe scari...am facut abia acum una ca sa retin numarul berbecului din fata, nu cumva sa scape carligul la mine 😂

Multumit de volanta ?
Like
  • Merlinboy

• Mesaj Privat
Eh ... multumit de volanta si ambreiaj nou, desi nu pot sa zic ca parca e 100 % alta masina 😊 Adica, cred ca mai mergeau o perioada si celelalte vechi....iar pe criza 2800 ron dati, nu e chiar de colo 😊 asta e acum ...

Mda, ce sa zic cu masina parcata pe scari 😃
Like
  • dragotap

• Mesaje scrise: 25
  • Masina: Astra 2007
  • Cont inregistrat: 19 Jan 2011

• Mesaj Privat
cum pot da si eu de horatiu ca nu lam gasit pe sait
asi avea nevoie de volanta un nr de telefon
Like
Skip ads