Ai uitat parola?

1. Home
  2. Opel Corsa
  3. Corsa D
  • RLaurentiu673

• Mesaje scrise: 6
  • Masina: Corsa D 2012
  • Status: Offline
  • Cont inregistrat: 11 Jun 2025

• Mesaj Privat
Salutare tuturor!

Am și eu niște întrebări legate adăugarea cruise control pe Corsa D 2012:
1. Aveți cumva idee dacă firul pentru cruise control dintre BCU și cluster este prezent în magistrala la modelul 2012?(am zis ca o sa verific și eu, dar aștept sa îmi vina maneta cu butoanele, sriu ca switch-ul de ambreaj si frana sunt prezente)
2. În momentul în care apăs pe "program variant configuration" la BCU, scriu security code-ul, este acceptat, dar primesc eroarea "Function not available"(am atașat poza). Asta cu softul din 2012 și 2014. Am nevoie de o versiune mai noua a aplicației?

Oricum, este cam tarziu acum. OP-Com meu este china, L-am desfacut si am vazut ca nu are dioda si condensatorul, am incercat sa citesc pe chip, si am avut impresiaca este real. In disperare am încercat sa rulez OP-COM_200603a_EN_Pro_v20830_Free4All care evident a încercat sa îmi actualizeze opcom-uL și s-a stricat. Ulterior am chitit mai cu atenție pe pic și am văzut ca era defapt pic18f45k80.
3. Din ce am citit aici pe forum, nu se mai poate face nimic la acest OP-Com, doar schimbare de pic cu cel original și programat extern. Este adevărat?
4. Dacă da, as vrea sa cumpăr altul de pe China, dar nu știu ce sa iau. Și asta pe care l-am avut scria ca are 18F458 și evident ca nu a avut. Aveți cuma vreo recomandare? Un link? Am atașat și niște poze cu ce am acum(defect)

Mulțumesc frumos!

MODEL: Corsa D 2012
MOTOR: A12XER
Like
Skip ads

• bibu16v

• Mesaje scrise: 7,312
  • Masina: Astra 1995 X16XEL
  • Cont inregistrat: 25 Jan 2016

• Mesaj Privat
Bun venit la CO!
În primul rând, conform regulament, ar fi trebuit să cauți material vis-a-vis de problema cu CC
https://www.clubopel.com/vie...discutii+similare
și să nu deschizi un nou topic, în care ai și făcut o salată de subiecte.
Dacă vrei Op-Com, te sfătuiesc să cauți pe oleics, e un vânzător din București, cu review-uri multe și bune, are ce trebuie, în jur la EUR50.00....facă nu vrei mai ieftin.
Like 2 Mr.Opel, corsablue
  • RLaurentiu673

• Mesaj Privat
Salut!
Mersi de raspuns. Am cautat legat de subiectul asta pe forum, dar nu am găsit pe nemeni care sa spuna ca a activat cu OP-COM, doar cu tech2 sau în cazul din link-ul tău, a mers la cineva sa activeze cc. Am gasit alte persoane care au reusit , doar ca pe modele mai vechi(2008-2009) si cu op-com china, dar nimic pe 2012. Subiectele erau legate deoarece unul din motivele cumpărării op-com-ului era activare cc, eroarea din atașamente, rularea unui soft nou, și stricarea interfeței.
Nu prea justific plătirea a €50, doar pentru folosirea pe masina mea, sa ma mai interesez sa vad ce mai găsesc pe la chinezi. Poate sa iau ceva compatibil cu modele mai noi (am văzut ca erau unele pana în 2021), cu versiune reala de firmware, și nu 1.99.
Zi frumoasa!
Like 1 bibu16v
  • RLaurentiu673

• Mesaj Privat
A vrea sa adaug faptul ca am proiectoare, deci BCM-ul suporta adăugarea CC
Like 1 bibu16v
  • bibu16v

• Mesaje scrise: 7,312
  • Masina: Astra 1995 X16XEL
  • Cont inregistrat: 25 Jan 2016

• Mesaj Privat
Cum zici tu...bun și ieftin mai greu, unii ar zice că imposibil...baftă!
Like 1 RLaurentiu673
  • corsablue

• Mesaje scrise: 3,025
  • Masina:
  • Cont inregistrat: 18 Feb 2008

• Mesaj Privat
https://www.clubopel.com/viewtopic.php?t=34061
Greu cu lupa...
https://www.clubopel.com/viewtopic.php?t=25192
La o minimă căutare...
@admin se poate închide?
Like RLaurentiu673
  • RLaurentiu673

• Mesaj Privat
Cum ziceam, întrebarea nu are treaba cu topicurile acelea. Pe mine ma interesează activarea cu OP-Com. Vreau sa o fac eu cu OP-Com, nu sa ma duc la cineva sa mi-o activeze cu tech2. Nu înțeleg ce e greu de înțeles..

Dacă se considera ca întrebările mele nu au sens, se poate inchide
Like RLaurentiu673
  • corsablue

• Mesaje scrise: 3,025
  • Masina:
  • Cont inregistrat: 18 Feb 2008

• Mesaj Privat
Recitește Titlul scris de tine!
Deci?
Like RLaurentiu673
  • RLaurentiu673

• Mesaj Privat
Titlul este în felul următor: Retrofit Cruise Control la Corsa D 2012 + activare cu OP-Com

Problema principala este a doua parte: “+activare cu OP-Com.

Într-adevăr poate nu trebuia să spun toată povestea, dar problema principala este ca nu puteam să modific configurația mașinii în cluster și BCM, chestie care am vazut-o funcționând folosind OP-Com China, dar nu pe 2012, doar pe 2008-2009. Cred ca trebuia sa pun și seria BCM-ului in post(ceea ce o sa o fac imediat ce termin munca).

Topicurile din link-urile de la tine sunt: Un tutorial excelent de a adăuga CC la Corsa D, dar nu se aplică pentru generația mea. Repet, nu am o problema cu adaugatul manetei, firul de legătură dintre cluster și BCM. Bă mai mult, firul și switchul îl am deja. Între timp mi-a venit și maneta și am pus-o. Problema în sine era codatul. Nu spune nimeni nimic de codarea cu OP-Com pe 2012. Tot ce am citit este legat de dusul la cineva sa ți-o codeze cu tech2. Sper ca s-a înțeles de ce am făcut topic nou și nu am comentat la tutorial sau la celălalt post.
Like RLaurentiu673
  • sebage

• Mesaje scrise: 2,661
  • Masina:
  • Cont inregistrat: 16 Jun 2019

• Mesaj Privat
Off:
Incercarea de reparare a interfetei respective, in cazul tau, nu stiu daca s-ar justifica.
Presupune inlocuirea microcontrolerului cu un PIC18F458 real, programarea acestuia cu un programator extern si ceva modificari (simple) hardware. Si apoi ramai cu intrebarea daca celelalte componente sunt sau nu de buna calitate.

On:
Este posibil ca o interfata bunicica, cu firmware si cu softul corespunzator, sa poata permite o astfel de operatiune, din pacate nu pot fi sigur, nu am posibilitatea sa incerc pentru a-ti raspunde concret.
Like 1 RLaurentiu673
  • RLaurentiu673

• Mesaj Privat
Mersi mult pentru răspuns. Un prieten m-a anunțat ca are el programator de pic(pickit2) care am văzut ca e compatibil cu PIC18F458. O sa cumpăr pic-ul, din ce am vazut este in jur de 60 de lei. Ftdi-ul e ok.
O zi frumoasa
Like RLaurentiu673
Skip ads

1. Home
  2. Opel Corsa
  3. Corsa D

Intră în ClubOpel!

check Cea mai mare comunitate Opel
check Întâlniri locale
check Skip Ads
check Vinzi/Cumperi
check Gratuit pe viață